Omistaja


Tanssia Claden kanssa (C) Salla Kuikka

Vuosimallia -98 ja istun kolmatta vuotta lukion penkillä. Omistan nykyisestä laumasta kolme vanhinta ja kahdesta nuoremmasta etupään, eli sen paremman puolikkaan.

Koiria on talosta löytynyt aina, pääasiassa bordercollieita, mutta myös yksi amerikancockerspanieli. Sen kanssa taisi alkaa se "kunnon" koiraharrastus kun alettiin käymään ohjatuissa agilitytreeneissä ollessani 9-vee. Dave ei ollut opettaja parhaimmasta päästä, se oli itsepäinen kuin muuli ja koko homma oli sen mielestä kivaa vain siksi, että siitä kiitoksena sai HK:n sinistä. Silti Dave oli paras ja se opetti ennen kaikkea sinnikkyyttä.

En ehkä osaa päättää, mikä on kivointa tai sitten muuten vaan on kivaa seilata viidellä koiralla viidessä eri lajissa. Toko taitaa olla se kivoin, rallytoko on sille kivaa vaihtelua ja koiratanssi on hyvä vaihtoehto silloin, kun mikään ei suju ja halutaan tehdä jotain luovaa. Agilitykoirien suhteen tuuri on ollut maailman huonoin, mutta asiat on toistaiseksi vallan hyvin, kun laumassa on siihen hommaan peräti kaksi/kolme sopivaa koiraa. Lisäksi kesälajina toimii vepe ja näyttelyissä käyminen on kivaa ja jos ei ole omaa koiraa, ketä viedä, niin teen välillä myös kehätoimitsijan hommia. Tokon osalta olen myös suorittanut liikkeenohjaajakurssin. Kasvattajan peruskurssin suoritin hyväksytysti syyskuussa 2013 ja jatkokurssin marraskuussa 2014.

Kuulun Keski-Suomen Kennelpiirin Nuorisojaostoon, jossa olen ollut mukana keväästä 2012 lähtien.

Koirajuttujen lisäksi harrastan valokuvaamista periaatteella määrä korvaa laadun. Koirien lisäksi löytyy myös kaksi kissaa, ragdoll Töpö ja pyhä birma Nelli. Ennen oli myös marsuja, viimeinen nukkui pois syksyllä 2012 ja uusia ei ole toistaiseksi tulossa, vaikka marsukuume onkin aina ajoittain suuri.

1 kommentti:

  1. Ai te olette Jyväskylästä :) Olis joskus kiva viedä koiria vaikka puitoileen samaan aikaan? Tässä linkki mun blogiin jossa esittelyt mun haukuista :)

    http://withmydog.blogspot.fi/

    VastaaPoista