sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Elämässä pitää olla haasteita

Cloudy on ehtinyt käymään kolmessa tokokokeessa. Ensimmäinen näistä huhtikuun lopussa, toinen kesäkuun alussa ja viimeisin reilu viikko sitten.

Huhtikuun kokeen tuomaroi Salme Mujunen ja tämä oli ehdottomasti meidän paras koe uusilla säännöillä. Ei pelkästään tuloksellisesti, sillä Cloudyn työskentelyyn sai olla tosi tyytyväinen. Se teki liikkeet mallikkaasti ja vire pysyi yllä läpi kokeen, johon tosin taisi vaikuttaa positiivisesti sekin, että yksilöliikkeet oli jaettu kolmeen osaan. Tämä on ainoa koitos, josta on olemassa video. Kiitos Anjalle videosta!

Paikkaistuminen 10
Oli hyvä.

Seuraaminen 8½
Käännökset valui, mutta Cloudy on söpö, kun se heiluttaa häntää! Vielä senkin jälkeen, kun sen ohjaaja on meinannut seurun jälkeen kompastua siihen..

Liikkeestä seisominen 9½
Omille kriteereilleni tämä oli hyvä, joten en ole varma, mistä puolikas lähti. Tuomari kysyi ennen liikkeitä, että haluaako kisaajat kuulla pelkät pisteet vai myös perustelut ja kanssakisaajien tapaan valitsin ensimmäisen vaihtoehdon. Ajattelin, että tiedän sitten kyllä itsekin, mistä vähennykset tulee ja että tämä nopeuttaa liikkeiden välejä.

Luoksetulo 9
Lopussa tiputti raville.

Liikkeestä istuminen 9½
Tämäkin oli omasta mielestä aika hyvä. Puolikas lähti ehkä tekemästäni tyhmästä käden nykimisestä liikkeen lopussa.Ruutu 8
Vuoden jännitysnäytelmä! Pysäytin koiran ihan liian aikaisin ja jäi aika reunaan. Seisomisen ja maahanmenon välillä olevat sekunnit tuntuivat todella pitkiltä. Mielessä ehti käydä, ettei Cloudy osaa korjata kunnolla, joten sitä ei kannata yrittää. Toinen ajatus oli sääntöjen muistelua, että saiko koiran häntä olla nauhan yli vai ei. Seuraava ajatus oli, ettei sillä ole väliä, koska Cloudylla on tuollainen kippurahäntä. Sitten mentiin riskillä ja pysyihän se ruudun sisällä. Hieno tyyppi!

Nouto 0

Kauko-ohjaus 8
Alun tuplakäsky istumiseen jäi harmittavaan aika tavalla, sillä kaukot on olleet se Cloudyn vahva liike, joka onnistuu lähestulkoon aina.

Estehyppy 9½
Oli omille kriteereille tosi hyvä. Olisikohan tässäkin kaivattu vaan vauhtia lisää liikkeen loppuun?

Merkin kierto 8
Matkalla Cloudy taisi unohtaa, mitä oli tekemässä ja itse annoin aika reippaan vartaloavun lähetyksessä.

Yht. 248,5p ja AVO2!

Seuraavana vuorossa oli Laukaan koe kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Olin tyhmänä mennyt antamaan koiran äidin mukaan mökille, jossa se oli riekkunut päivän ja tuli vasta iltapäivällä takaisin. Liekö ihmekään, ettei tokoilu oikein maistunut ja Cloudy oli vähän väsy. Toisaalta tässä kokeessa oli ihanaa, että Cloudyn rodunomaisuus otettiin oikeasti huomioon vauhdin suhteen. Ruutu ainakin meni kokonaan ravilla ja myöskään merkin kierrossa ei tainnut turhan montaa laukka-askelta näkyä, mutta silti saatiin erityisesti ruudusta yllättävän korkeat pisteet. Jäävässä piti mennä maahan, mutta Cloudy jäi istumaan ja luoksetulossa se pompotteli ravin ja laukan välillä. Seuruussa jätätti, mutta suurin yllätys oli kaukot, joissa Cloudy ei tehnyt alun maahanmenoa vielä kolmannellakaan käskyllä. Päästiin kuitenkin kolmesta nollasta huolimatta vielä tulokseen, tästä näytöksestä siis AVO3. Ja hei, Cloudy kumosi pahan karman ja löyti ruutuun, vaikka siellä olikin ne keltaiset kartiot.

Viimeisimpänä oli Pieksämäen koe kuun puolivälissä. Tästä kokeesta ei jäänyt paljoa hyvää sanottavaa, koska kaikki tökki. Eniten perusasennot, joihin Cloudy ei olisi halunnut tulla niin millään ja kaikki liikkeiden välit käytiin näiden kanssa takkuamiseen, mistä syystä kokonaisvaikutus meni seiskaksi. Paikkaistuminen oli hyvä ja samaten ensimmäiset yksilöliikkeet (liikkestä seisominen ja luoksetulo) mutta sitten alkoi alamäki. Cloudy meni ruutuun aika haparoiden ja jäi liian eteen. Korjausyrityksessä se pomppi iloisesti takaisin. Saatiin ottaa treenin kannalta uudelleen ja siitä tyylipuhdas suoritus. Tuomari harmittelikin, että voi kun ensimmäinen yritys olisi mennyt yhtä hyvin.
Merkin kierrossa olin aika luottavainen, sillä keltainen merkki erottui kivituhkapohjalta hyvin ja Cloudykin oli sen oloinen, että se oli bongannut merkin. Tyyppi kuitenkin juoksi onnellisesti merkin ohi kohti kehän reunalla olevan hypyn vieressä olevia, pienempiä kartioita, joten kutsuin takaisin. Cloudy pääsi takaisin kartalle ja tässä vaiheessa oltiin vielä pisteissä kiinni, mutta kehuin koiraa kesken liikkeen, mistä hyvästä nolla. Ei kyllä ollut mikään turha kehu, sillä sen ansiosta ravi muuttui laukaksi ja koska ruudun nolla oli jo alla, niin pisteillä ei ollut väliä. Tosin tästä olisi varmaan herunut korkeintaan vitonen.

Harmitti kyllä, että moni treeneissä ja aiemmissa kokeissa sujunut asia ei toiminut ja varsinkin perusasentojen toimimattomuus jäi ikävästi mieleen. Päivän taisi kuitenkin pelastaa tuomarin kommentti siitä, ettei rotuvalintani ole helpoimmasta päästä ja rodun harrastajiltakin sai kyllä ihanaa vertaistukea. Olin ajatellut, että kesällä käytäisiin iltakokeissa/kisoissa, mutta tämän reissun jälkeen se ei tuntunutkaan kovin loistokkaalta idealta. Vaikkei Pieksämäeltä ajelekaan kuin tunnin, niin aikaa nukkumiselle jäi silti vain noin neljä tuntia ja kovin montaa työpäivää ei viitsisi tehdä pelkän vahvan kahvin voimalla. Toiveikas puoleni katseli jo kisakalenteria, mutta onneksi järkevä puoleni vei voiton ja nyt pidetään vähän kisataukoa. Näistä kahdesta viimeisimmästä kokeesta saatiin kuitenkin useampi asia treenilistalle, erityisesti jäävät kaipaa varmuutta ja yritetään saada myös turhat tuplakäskyt tiputettua pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti