sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Yhteinen tulos

Tämän vuoden kisat aloitettiin rallytokon merkeissä kotikisoissa. Tällä kertaa olin yllättävän maltillinen ilmoittaessani pelkästään Duran kisaamaan. Cloudyn kanssa homma olisi nimittäin mitä todennäköisimmin kaatunut siihen, ettei me kumpikaan osata ja tsekkiläisen kanssa puolestaan siihen, ettei ohjaaja osaa. Lähdettiin siis kahdestaan Duran kanssa metsästämään sitä viimeistä hyväksyttyä tulosta alokasluokasta.

Kisa-aamuna oli sananmukaisesti kirpakka pakkassää, reilusti yli -20 astetta. Onneksi yön yli ulkona seissyt auto ei pettänyt, joten päästiin kisapaikalle ongelmitta ja hallissa, jossa kisat pidettiin, oli pakkasta vain muutaman asteen verran. En voinut olla ajattelematta, miten tuo olisi ollut Cloudylle mitä ihanteellisin keli tehdä hommia, mutta toki se passasi Durallekin.


Alokasluokan rata oli simppeli. Yleensä minulla tulee aina rataantutustumisessa jotain kysyttävää, mutta tällä kertaa selvisin ilman. Alokasluokassa oli reilut 20 koirakkoa ja Duran kanssa lähdettiin viidensinä. Oli hyvin aikaa hakea koira autolta ja käytiin pienellä kävelyllä ennen kuin mentiin halliin. Sormeni menivät ihan umpijäähän, kun otin hanskat pois tehdäkseni kakkapussiin solmun ja kiiruhdettiin halliin, jossa kahden koiran suoritusaika meni siihen, kun yritin elvyttää kohmeisia nakkisormiani, joissa en pystynyt pitelemään edes koiran hihnaa. Olin ottanut Duralle palkaksi paketin kinkkua, jota oli tarkoitus käyttää myös lämmittelypalkkana, mutta ne lämmittelyt jäivät kyllä melko vähäisiksi. Kun sain omat näpit takaisin elävien kirjoihin ja kinkkupaketin auki, niin oli jo meidän vuoro mennä radalle.

Tiedä johtuiko huonosta virittelystä vai siitä, että Dura on jo oppinut yhdistämään nämä kisatilanteet siihen, ettei niissä palkkaa tipu, mutta joka tapauksessa Dura haisteli todella paljon. Pohjana oli tekonurmi, jossa ollaan Duran kanssa treenattu kyllä aikaisemminkin, mutta nyt se oli eurasierin mielestä sen verran mielenkiintoinen, että se pysähtyi useampaankin otteeseen haistelemaan kesken seuruun. Tämä ei sinänsä ole mikään ihme ottaen huomioon Duran treenimäärän,  mutta aiemmissa kisoissa sen nokka on pysynyt ylhäällä paljon paremmin. Joskin myöhemmin jutellessani jonkun kanssa selvisi, ettei Dura ollut ainoa koira, joka oli haistellut ja radalla oli ilmeisesti muutama kohta, joissa useammallakin koiralla eksyi nenä maahan.Selvittiin maaliin, vaikka houkuttelijan ja kannustajan taitoni joutuivatkin koville. Toivoin sitä hyväksyttyä tulosta, mutta tiesin, ettei se olisi mikään ihme, vaikka jäätäisiin ilman. Tulostaulu kuitenkin yllätti positiivisesti, sillä Duran kohdalle oli merkattu 93 pistettä. Olin yllättynyt, mutta toisaalta olen vieläkin rallytokon sääntöjen suhteen niin noviisi, etten tiedä, paljonko lähtee mistäkin. Duran lukuisista haisteluista olikin lähtenyt paljon lähinnä -1 pisteitä sekä yksi kolmen pisteen virhe, joka sekin puutteellisesta yhteistyöstä. Dura siis tienasi itselleen ensimmäisen- ja varmaan myöskin viimeisen mitallinsa.

Tämän Duran koularin myötä kaikilla viidellä on nyt RTK1. Takana on siis yli 15 alokasluokan rataa, joten ehkä nyt oli jo korkea aika selvitä rataantutustumisesta ilman tyhmiä kysymyksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti