keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Korvat luimuun ja menoksi


Dacu
- Pysyy hyväkuntoisena
- Nauttii elämästä
- Käy valokuvattavana

Veteraanin tavoitteet ovat vaatimattomat, mutta sille sopivat. Sellaisena Dacun itsestäänselvänä tavoitteena on käydä myös tarpeeksi usein hoidettavana hierojalla tai muualla sekä pitää kilot kurissa. Lisäksi haluaisin saada Dacusta kunnon kuvia, joten tavoitteena on mennä ammattivalokuvaajalle tai vastaavalle, jolla pysyy kamera vähän paremmin kädessä.

Muuten Dacu saa nauttia elämästä ja toivon, että se pysyy vielä mahdollisimman pitkään hyväkuntoisena ja  menossa mukana.Windy
- Paranee
- Hammaskivenpoisto
- Tunnistusnouto kuntoon

En uskalla- tai edes halua laittaa Wintulle tulostavoitteita mistään. Kuntoutus on vielä kesken, vaikkakin loppusuoralla, mutten siitä huolimatta viitsi asettaa tavoitteita, sillä haluan tehdä paluun harrastuskentille ihan rauhassa. Syksyllä olevasta kontrolliröngtenistä toivotaan hyviä uutisia ja shetlantilainen saa käydä hoidettavana tarpeeksi tiheästi. Jos kaikki menee hyvin, niin olisi todella kivaa päästä Wintun kanssa rallytokokisoihin jossain vaiheessa vuotta.

Nenänkäyttöä vaativat jutut eivät ole Wintulle liian rankkoja, joten olisi hienoa, jos shetlantilainen oppisi tämän vuoden aikana erottamaan tunnarin ja arpajaiset toisistaan.Cloudy
- Tokokokeisiin
- Agilityn treenausta ja kisoja, nousu kakkosiin
- Ehkä näyttely- tai pari
- Silmätarkastus & sydänkuuntelu
- Kilppari- ja haimatestit

TK2 lienee Cloudyn kanssa aika turhaa haaveilua ja haihattelua, kun uusilla säännöillä noudon tekemättä jättäminen tulee syömään sen -40 pistettä, mutta haluan silti käydä tyypin kanssa kisailemassa. Eurasierin kaikki 1. ja 2.tulokset on iltakokeista, joten taidetaan suosiolla odottaa sinne kevääseen/kesään, jolloin iltakisoja on tarjolla. Lisäksi pari liikettä kaipaa vielä varmuutta, joten senkään puolesta ei voida rynnätä kisaamaan nytheti. Treenimotivaatio on ollut - ja on edelleen korkealla, joten innolla kevättä kohti.

Agilityn osalta tuleva vuosi on vähän sellainen nyt tai ei koskaan. Cloudy täyttää helmikuussa kuusi vuotta, periaatteessa se ole koiralle ikä eikä mikään ja Clade on eurasieriksi varsin kevytrakenteinen, mutta kovin montaa kisavuotta sillä ei ole enää jäljellä. Haluan myös säästellä tuota koiraa, vaikkei sen tarvitsekaan jäädä lajista eläkkeelle heti kun virallinen veteraani-ikä kilahtaa mittariin. Nyt kun tietää, että koiran luustossa on edelleen kaikki kunnossa, voisi niin sanotusti antaa palaa. Olisi sitä paitsi kivaa tehdä agin osalta kisareissuja myös kotihallin ulkopuolelle, etenkin kesällä olisi niin kivaa käydä jossain iltakisoissa! Euraiser kun on iltaisin aina virkeimmillään.Rallytokon ja koiratanssin suhteen ei tavoitella yhtään mitään. Viime vuosi osoitti, ettei aika mitenkään riitä neljälle lajille niin pitkään, kun koira asuu äidin luona. Nuo kaksi lajia on helppoa jättää pois laskuista, sillä toko menee muiden lajien edelle ja noita kevyempiä lajeja Cloudy voi harrastaa vanhempanakin. Varsinkin nyt, kun sille varmennettiin syksyllä uusi kisakirja rallyyn ja eurasier laitettiin kisaamaan alle 50cm tyyppien joukkoon, kelpaa!

Näyttelyt on vähän kysymysmerkillä. En todennäköisesti jaksa lähteä ulkomaille, eikä koira enää tarvitse suomesta mitään, mutta jos tekee mieli käydä näyttelyissä, niin Cloudy on lauman järkevin vaihtoehto. Lisäksi haluaisin kuulla erityisesti muutamien suomalaisten tuomareiden mielipiteitä tuosta koirasta. Summalurum, jos ei ensi vuonna, niin veteraanikehiin sitten parin(!) vuoden päästä.

Lisäksi terveystarkastukset ajan tasalle.
Daya
- Pennut?
- BH-koe
- Tokosta AVO1 tai jopa TK2
- RTK3
- SOVE1?
- Polvitarkastus

Ensi vuonna olisi toiveena saada pikkutsekkiläisiä kesäksi ja se olisi se vuoden tärkein tavoite, jos sitä sellaiseksi voi kutsua. Dayan ei kuitenkaan tarvitse pentujen takia makoilla 12 kuukautta, joten sillekin uskaltaa laittaa varovaisia tavoitteita.

Tokon osalta avoimen luokan paketti on varsin hyvällä mallilla, joten saatetaan ehtiä kokeeseen jo ennen mahdollisia pentujakin. Ei tosin haittaa, vaikka kisaamiset venyisivät vasta syksylle, sillä kevääseen omat kirjoitukset ja Cloudyn agikunnostautuminen tuovat jo hyvin sisältöä.

Rallytokotavoite olisi koiralle ihan saavutettavissa, mutta ohjaaja kaipaa harjoittelua. Paljon.


Vepen osalta kisailu on vähän kysymysmerkillä. Jos pentuprojekti toteutuu, niin Daya ei välttämättä ehdi kisakuntoon ennen kauden päättymistä. Tai teoriassa pitäisi kyllä ehtiä, mutta juoksut voivat olla myöhässä tai muuta mukavaa, joten vepen osalta ei aseteta mitään paineita. Uskoisin kuitenkin, että saadaan pitää meidän ryhmäpaikka, vaikkei päästäkään treeneihin heti kauden alkaessa. On tässä kuitenkin sen verran tullut talkoiltua seuralle.

BH-kokeessa ei pitäisi olla Daikulle mitään ihmeellistä, mutta homma on yllättäen taas kiinni ohjaajasta, että jaksaako vilkuilla koepaikkaa jostakin ja järjestää muut menot sen mukaan. Mikään välttämättömyys tuo ei sinänsä ole, sillä ei olla suuntaamassa tsekkiläisen kanssa pk-puolelle, eikä sen suorittamisella näin ollen ole mikään kiirekään.

Tosin jos käy niin, että koira jääkin tyhjäksi tai pentuja ei syystä tai toisesta tule, niin ohjaaja ottaa itseään niskasta kiinni ja kunnostautuu agilityn treenaamisen suhteen. Pentuprojektin toteutuminen on tietysti se ensisijainen tavoite ja toive.
Dura
- RTK1
- Yksi näyttely
- Sterilointi
- Kilppari- ja haimatestit

Duralla on vuoden ensimmäinen- ja ehkä myös viimeinen kisailmoittautuminen tehtynä, jos hyvin käy. Kun hyväksyttyjä tuloksia on kaksi, niin ei malta olla hakematta sitä viimeistäkin. Tosin Musun kanssa kisatuloksia ei noin vain haeta, mutten usko, että joudutaan metsästämään koularia kovin kauaa.

Olisi kivaa kuulla Durasta vielä yhden tuomarin mielipide, ennen sterilontia ja sen seurauksena todennäköisesti tulevaa höttöturkkia. Dura ei ole jalostusyksilö, joten se ei tarvitse kohtuaan mihinkään ja on hyvä steriloida se vielä, kun koira on terve, eikä vasta 10 vuotiaana vaikka märkäkohdun takia. Itse olen ainakin huojentunut siitä, miten Daculla on kastroinnin myötä pienentyneet tai hävinneet riskit tiettyihin vaivoihin.


Lisäksi sterilointipäätös helpottaa elämää myös sillä saralla, ettei koiran aina tarvitse tulla juoksujen ajaksi evakkoon minulle tai äidilleni, vaan se voi olla jatkuvasti siskollani. Tosin luulen sen olevan vain ajan kysymys, milloin Dura tienaa itselleen häädön hajottamalla jotakin arvokasta tai tekemällä jotain muuta tyhmää, joten leikkauspäätöstä ei tehty pelkästään asumisjärjestelyiden takia.

Terveystarkastukset on Duralla oikeastaan hyvällä mallilla, mutta ajattelin mennä senkin kanssa suositusten mukaan eli uusia haima- sekä kilppariarvot vuosittain.


    viime vuonna Daikku oppi etsimään omenan pellosta                                ja Dura piti huolta tehtävän riittävästä häirinnästä                   


Omistajalle ei tietenkään tohdi laittaa mitään tavoitteita. Kehätoimitsijakortin säilymiseksi olisi ilmeisesti käytävä tekemässä ainakin yksi kehiskeikka, mutta toisaalta tekisi myös mieli käydä tekemässä liikkurointijuttuja, ennen kuin ne unohtuu mielestä kokonaan. Ainakin otan tavoitteeksi valokuvata enemmän, sillä varsinkin nuo vanhimmat ovat päässeet kameran eteen vain yksittäisiä kertoja ja näistä postauksien kuvituksestakin ehkä huomaa kuvien olevan vähissä.

Otsikko viittaa Duraan, joka päätti eräänä kauniina päivänä lähteä vähän pidemmälle retkelle. Pientä eurasieria lähdettiin hakemaan autolla ja juuri kun sille aukaistiin takakontti, niin Hosuli pisti korvat luimuun ja lähti juoksemaan päinvastaiseen suuntaan. Auto ympäri ja koiran perään, eikä Musu edes tienannut itselleen sitä häätöä vielä tästä tempusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti