lauantai 26. marraskuuta 2016

Monipuolinen marraskuu

Marrasuun ensimmäisenä lauantaina lähdettiin vähän extempore käymään agilitymölleissä, jonne lähti lauman ainoat agikelpoiset, eli Cloudy ja Daya.

Daya sai mennä putkiralliin, joka kyllä oli mielestäni jokseenkin haastava ollakseen tosimölleille ja pennuille suunnattu. Ensimmäinen kierros meni säätämiseksi, kun en ehtinyt enkä osannut ohjata tsekkiläistä kunnolla ja se tulikin useista hypyistä ohi. Tämä oli aika yllättävää, sillä se ei ole tehnyt moista ennen ja Windyn sekä Cloudyn kanssa pystyy/pystyi aina luottamaan siihen, että kyllä ne sieltä pomppii. Tosin Dayalla on paljon vähemmän kokemusta tästä lajista, ettei se ole mikään ihme, jos se ei anna yhtä paljon anteeksi, kuin edeltäjänsä.

Toisella kierroksella meni jo vähän paremmin, mutta siellä oli hirveän rumaa varmistelua ensimmäisen radan hyppyjenohitusten vuoksi ja myös yksi väärä putken pää tarttui mukaan.

Cloudy meni 1.luokan tasoiselle radalle. Ensimmäisellä rundilla eurasier oli liiankin iloinen, säntäili putkiin ja vähän sinne ja tänne ja tuonne. Se oli aika yllättävää, sillä moinen ei ole yhtään Cloudyn tapaista, mutta tyypin innokkuus kieltämättä huvitti. Vaihteeksi näinkin.

Cloudy ei tosin halunnut hypätä muuria, mutta sinne oli melko lyhyt esteväli, joten on mahdollista, ettei se vaan saanut koottua itseään. Toisella kierroksella Cloudylta olikin jo virta pois, mikä oli melko sääli. Tehtiin aika monta mokaa, muttei hylkyä, joten Cloudy sijoittui lähinnä tuurilla luokkansa ensimmäiseksi miljoonalla virhepisteellä ja oli samalla ainoa sijoittuja.

Marraskuun toisena viikonloppuna oli Jyväskylän KV-näyttelyt, jossa vastasin kehien ruokahuollosta. Tämä olikin jo 10.vuosi peräkkäin, kun olin näyttelyssä talkoilemassa. Tai saattoi olla jopa yhdestoista, en aivan tarkalleen muista. Meillä sujui hommat hyvin ja mulla oli aivan upeat talkoolaiset, kiitos vielä tätäkin kautta kaikille! Kävin myös esittämässä suomenpystykorvan, jolle tulokseksi EH ylimääräisten kilojen vuoksi. Koirille shoppailin kasapäin luita sekä parit kynsisakset, mutta loput ostokset jätin suosiolla messariin.

Cloudy ehti käymään jälleen kerran hampaanpoistossa. Jo elokuun hammasoperaatiossa huomattiin, että toisesta hampaasta oli haljennut kruunu, joten käytiin nappaamassa sekin pois, ettei se aiheuttaisi tai tulisi aiheuttamaan kipua. Tämän johdosta vuoden viimeiset agikisat, jotka olisivat olleet huomenna, jäävät väliin, mutta se ei oikeastaan haittaa, sillä Cloudy ei edelleenkään ole treenannut aksajuttuja, joten katsellaan niitä kisahommia enemmän ja paremmin sitten ensi vuonna.

Ilmoitin Dayan vuoden viimeisiin kisoihin joulukuun alkuun ja mennään kisailemaan rallytokon merkeissä. Tällä kertaa ollaan jopa treenattu, lähinnä erilaisia puolenvaihtoja, mutta jos heittäydytään ahkeriksi, niin hiotaan vielä kylttien suorittamista myös oikealla puolella. Ei kuulu tapoihin käydä kisaamassa tätä lajia vain yhdellä koiralla, mutta Cloudylle saa nyt toistaiseksi riittää nuo viisi VOI0-tulosta ja Duraa en viitsi raahata sille tuntemattomaan halliin, kun sen kanssa ei pääse treenaamaan ennen kisoja. Lauman nuorimmainen käy ehkä ensi vuoden puolella yrittämässä sitä viimeistä alokasluokan tulosta jostakin ulkokisasta tai tutusta hallista.

Myös ne onnistuneet kuvat jäivät odottamaan seuraavaa miittiä

Viime perjantaina molemmat eurasierit ottivat osaa joukkotarkastukseen sydänkuuntelun verran. Molemmilla oli priima pumppu, eli sivuääniä ei kuulunut. Myös Duran sisko Ninni oli mukana ja sille priimatulokset niin polvien kuin sydämenkin osalta, ainoastaan vasemmasta silmästä löytyi yksi ylimääräinen ripsi, joka on onneksi harmiton.

Seuraavana päivänä käytiin moikkaamassa Dayan sulhasehdokasta ja sitä seuraavana päivänä meillä oli Vinkan ja sen sisaruksien pentumiitti. Tyypit oli aivan mahtavia ja toivottavasti saadaan uudet treffit pian pystyyn, sillä nämä jäivät meidän osalta vähän lyhyiksi, kun mahatauti päätti tulla kylään. Tuotiin kuitenkin miittiin Dayan valioitumiskakku, joka näytti tältä, mutta matkalla tapahtui jotain ja kahvipöydässä siinä ei ollut enää kirjaintakaan jäljellä...hyvinpä meni omastakin mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti