lauantai 12. marraskuuta 2016

Kolme kokonaista ja kolme puolikasta

Suoraan ja lyhyesti: Dewa vaihtoi maisemaa ja nimeä. Tyyppi muutti Tikkakoskelle ja sai nimekseen Vinka, paikallisten harjoituslentokoneiden mukaan.

Jo reilusti ennen Dewan tuloa luovutusikään äiti vihjasi, ettei välttämättä pidä pentua itsellään, vaan saattaa laittaa sen sijoitukseen. Joskin sijoituskotia ei oltu katsottu valmiiksi, koska todennäköisempää oli, että penneli jää kotiin. Niin olisi varmaan jäänytkin, ellei lähipiiristä olisi ilmaantunut ihmistä, jolla oli sopivasti koiranpaikka auki. Dewan uusi haltija ajatteli alunperin ottavansa itselleen pennun Dayan mahdollisesta tulevasta pentueesta ensi vuonna, mutta kävi lääräämässä Dewaa syyskuun rallytokokisoissa ja myös Dayan luonnetesti taisi mennä hänen osaltaan pääosin pikkukoiraa viihdyttäessä. Sitten kun hän kuuli, että napero on ehkä sijoituskotia vailla, niin lopputulosta ei tarvitse edes arvailla.


Muutama viikko sitten perjantai-iltana laitettiin Dewan uudelle omistajalle viestiä, että ilmoitellaan viikonlopun jälkeen, onko pentu kotia vailla. Menihän se melkein putkeen, kun hän oli parin tunnin kuluttua meidän oven takana ja siihen vielä pari tuntia lisää, niin lähti pois pentu kainalossa. Pikkutsekkiläisen piti olla ensin koeajalla, mutta koeaika oli ohi jo seuraavana aamuna.

Osasin mielestäni suhtautua Dewan lähtöön yllättävän tyynesti. Vähän oli haikeaa laittaa se toisen auton takakonttiin ja katsoa, kun auto kaarsi pois, mutta olin jo ennen pennun tuloa asennoitunut siihen, ettei se välttämättä jää tänne, niin pystyi pitämään pään kylmänä. Oli meillä kuitenkin ikimuistoiset kolme viikkoa ja siinä ajassa Dewa ehti oppia, että kun kerjää tarpeeksi kauan, niin saa ruokapöydästä evästä ja että kun herää aamulla aikaisin ja huutaa tarpeeksi kovaa, niin pääsee sänkyyn nukkumaan. Dewan uutta emäntää ne taidot varmasti ilahduttaakin.

Dewan- eikun Vinkan muutosta on kulunut jo suunnilleen kuukausi ja tyypistä ilmestyy fotoja naamakirjan puolelle lähes päivittäin. On myös kivaa, että se asuu noin lähellä, niin sitä pääsee näkemään usein. Kun käytiin Dayan kanssa kyläilemässä, niin ajomatka kesti vaivaisen vartin! Seuraavan kerran nähdään ensi sunnuntaina, kun tuolla poppoolla on pentutapaaminen, jonne tuleekin kolme pentua neljästä. Ensi viikkoa odotellessa!

Vinka tuli alunperin äidin koiraksi, mutta laittoi minut sen toiseksi omistajaksi, joten Vinkan myötä koiramäärä kasvoi otsikon mukaiseksi. Kolme kokonaista ja kolme puolikasta, joista kaksi kokonaista ja yksi puolikas asuu täällä.

Ehdin jo tässä kesän ja syksyn aikana innostua siitä, että saan myös Cloudyn asumaan tänne vakituisesti, mutta Vinkan poismuuton myötä ollaan taas lähtöruudussa. Isompi eurasier on siis asunut syksystä 2014 lähtien enemmän äidin luona ja pennun piti tarkoittaa sitä, että saan Cloudyn takaisin. Toisinaan kokeilin pitää kaikkia täällä, mutta ne kokeilut päättyi aina siihen, ettei äiti osaa olla koirattomana paria päivää pidempään. Onneksi sentään Wintun jalan kuntoutuminen on edistynyt sen verran, että shetlantilainen pääsee muuttamaan tässä marraskuun aikana takaisin kotiin!

1 kommentti:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=whcRh5Z2RTY "Tomika, tomika, purareeru!"

    VastaaPoista