lauantai 22. lokakuuta 2016

Kelvotonta rallya

Rallytokokuvat piirinmestaruuskisoista, molempien kuvien (C) Pipsa Levänen, kiitos!

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna rallytokoiltiin kotikisoissa, joihin olin ilmoittanut Cloudyn sekä Dayan molemmille päiville. Dura oli meidän SM-joukkueen varakoira, joten en voinut ilmoittaa sitä hakemaan viimeistä hyväksyttyä tulosta. Tosin näin jälkikäteen olin ihan helpottunut, etten ollut ilmoittanut kisaan kuin kaksi koiraa. Ja siinäkin tuntui olevan jo pari liikaa.

Cloudyn ilmoittaminen ei ollut kovin viisas ajatus. Piirinmestaruuskisojen ja näiden karkeloiden väliin treenikertoja mahtui pyöreä nolla, kun koira oli viikon äidin luona. Kummaltakaan päivältä ei saatu tulosta, mikä ei ollut yllätys, eikä se itsessään haitannut. Minulle jäi lauantaina todella vähän aikaa viritellä koiraa ja sunnuntaina mentiinkin ihan lennosta kehään, kun Cloudyn vuoro oli heti Dayan käytösruudun jälkeen. Tässä oli jo kehnon kisasuorituksen ainekset kasassa ja sellaiset kyllä saatiinkin molempina päivinä.


Cloudy ei työskennellyt yhtään. Jouduin auttamaan sitä aivan hirmuisesti yksinkertaisimmissakin asioissa ja oli ihan aiheellista pelätä, että lähteekö se kohta litomaan kehästä, kun koiraa ei kiinnostanut niin tipan vertaa. Kaduttaa ja ärsyttää aivan hirmuisesti, että ylipäänsä vein Cloudyn kehään. Viisas ohjaaja olisi keskeyttänyt koko touhun, mutta jokin idioottimainen "kohta tulee kyltti josta Cloudy tykkää"- ajatus sai jatkamaan radat loppuun asti. Cloudy ei siitä paineistu tai ota itseensä, jos se ei radalla jotakin osaa ja piirinmestiksissäkin se veti älyttömän hienosti tosi kivalla fiiliksellä, vaikka me mokailtiinkin ihan urakalla, mutta noin huonosti viritelty tyyppi ei nauti kehässä olosta niin yhtään.

Cloudy on työskennellyt yhtä kehnosti jossain muutaman vuoden takaisessa surkuhupaisassa ALO0-tokokokessa, joten kyllä tällaiset vetää mielen matalaksi etenkin, kun tässäkin tapauksessa syyllinen löytyy katsomalla peiliin. Cloudyn kanssa kisatilanteet olivat jotain ihan järkyttävää meidän ensimmäisenä kisavuotena ja niiden parantamiseksi on saanut tehdä ison työn, joten nyt hävettää, harmittaa ja ärsyttää, että menin pilaamaan sitä näin. Daya ei muistele pahalla, mutta eurasierin osalta en voi olla jännittämättä seuraavaa kisatilannetta, jota ei onneksi ihan lähiaikoina ole tiedossa.

Dayakin jäi ensimmäisenä päivänä ilman tulosta, mutta sen kohdalla homma kosahti lähinnä ohjaajan virheisiin. Toiselle päivälle mentiin ilman tulospaineita ja yhden kympin otin tietoisesti, kun en jaksanut alkaa uusimaan kylttiä, jota Daya ei vielä kunnolla osannut. Oli siis melkoinen ihme, että saatiin hyväksytty tulos 80 pisteellä, toinen sija ja tuomarinpalkinto. Kerrottakoon kuitenkin, että meidän luokassa oli voittajakoirakon lisäksi vain Daya ja Cloudy, joka ei saanut tulosta.

Kolme näistä on nyt voittajaluokassa, mutta en varmaan uskalla enää ilmoittaa niitä samoihin kisoihin. En halua ottaa sitä riskiä, että voi-luokan koiria on vähän ja  näitä "koira autoon ja toisen kanssa lennosta kehään"-kisoja tulee lisää, koska niistä ei nauti koirat eikä ohjaaja. Ei tosin sillä, että Wintu tulisi ihan lähiaikoina kisaamaan yhtään missään, mutta rallytoko on meille tai ainakin ohjaajalle sen verran vierasta ja vaikeaa, että tästä tuskin noustaan kenenkään kanssa voittajaluokkaan ihan heti.

Näissä karkeloissa oli melko raskasta olla samaan aikaan kisaaja ja samalla pitää kisojen lankoja käsissään, joten taidan suosiolla seuraavan kerran olla vain joko järjestäjä tai kisaaja, en molempia yhtä aikaa, sillä tämä oli jo toinen kerta, kun se ei toimi. Vähän samasta syystä päätin myös, etten ilmoita omia koiria Jyväskylän näyttelyihin, kun olen siellä talkoilemassa jo peräti kymmenettä vuotta peräkkäin. Se päätös on tosin muutenkin helppo, kun Cloudy on tästä porukasta ainoa koiran näköinen, eikä se enää tarvitse suomesta mitään.

Itse asuin viikon äidin luona talonvahtina kissanruokkijana ja lauma oli jaettu Wintun jalan sekä Dewan vuoksi kolmeen osaan. Tsekkiläiset ja Wintu täällä, Dacu isälläni ja eukut siskollani. Arvelin, että Cloudy joka karkailee metsään, ei syö ruokaansa ja nukkuu sängyssä ilman lupaa voi olla melko rasittava hoidokki, mutta eipä tuo tullut palautuspostina takaisin. Tällaisen lauman kanssa hyvä tukiverkko on aika mainio asia, mitä nyt Dacu on hommannut itselleen yhden porttikiellon ja tuonkin viikon aikana minua piristettiin kuvalla, jossa mustavalkoinen oli levittänyt lattialle unohtuneen roskapussin pitkin lattioita. Lauman hankala hoidokki lieneekin tuo veteraani ja Cloudy tulee sitten hyvänä kakkosena.


On toki kerrottavana jotain positiivistakin, Daculle kuuluu hyvää! Syyskuun aikana tyyppi sai useammankin magneettihoidon eri puolille kehoa. Revähtäneen olkapään <-- ihan oma kotidiagnoosi lisäksi keskityttiin myös sinne takapäähän ja muutosta positiivisempaan päin on ollut kyllä havaittavissa. Veteraani on liikkunut paremmin, eikä olkapää ole enää vaivannut ja kunto on edelleen kohdallaan. Äitikin on rohkaistunut ottamaan sen taas maastolenkeille mukaan ja pisimmillään Dacu on ravaillut 9km lenkkejä, joista yksi venyi melko pitkäksi, kun nimeltä mainitsematon punaharmaa eurasier päätti tehdä katoamistempun metsään, eikä tämänkään reissun jälkeen Dacu ollut mitenkään erityisen väsynyt. Teräspappa.

Tahti alkaa kisojen ja muiden menojen osalta hidastua, en ole muistaakseni ilmoittanut ketään koiraa minnekään, joskin meidän viimeinen tokonuorten valmennusviikonloppu on vielä edessä päin. On muuten ihanaa päästä matkaan omalla autolla, ei ole yhtään ikävä huhtikuista reissua, joka oli yhtä sähläystä junanvaihtojen, taksimatkojen, hajonneen laukun ja tuhannen tavaran kanssa. Sinkoiltiin ihan urakalla joko väärässä junassa tai vähintäänkin väärissä vaunuissa ja onnistuin tilaamaan tila-taksin, vaikka tuo otus on apukuskin jalkatilassa matkustuksen ammattilainen.  

2 kommenttia:

 1. Jos nainen värjää hiuksensa tai leikkaa ne lyhyeksi kuten miehellä on, tekee hän kauhistuksen ja on häpäissyt itsensä.
  - 3. Moos. 20:8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhistus part2: Vein oman raamatun kierrätyskeskukseen maanantaina.

   Poista