perjantai 15. huhtikuuta 2016

Mikäs muukaan

Dacu teki pitkästä aikaa tuttavuutta eläinlääkärin kanssa, kun siltä poistettiin eilen pari hammasta. Pienempi poistettava oli kuollut mutta toinen oli pahasti lohjennut...ja mikäs muukaan se olisi ollut kuin meidän laumalle tutuksi tullut P4 ja nimenomaan vasemmalta puolelta. En oikeasti tajua mikä mättää, kun millään koiralla se ei meinaa pysyä suussa. Cloudylla sama hammas on lohjennut pari vuotta sitten, mutta poistamiselle ei ole ollut lääkäreiden mukaan tarvetta ja Windyltä se poistettiin viime vuonna ja Daculta nyt. Kummaltakohan revitään hammasta irti seuraavaksi, Dayalta vai Duralta? Toki Cloudykin voidaan vielä laskea tähän lottoriviin mukaan.

Operaatio kesti parisen tuntia ja Dacu oli eilen tokkurainen ja tänään kaikesta vinkumisesta päätellen jokseenkin kipeä. Särkylääkettä saatiin mukaan noin viikon tarpeiksi ja kaikki kova ruoka on kielletty parin viikon ajaksi. Eiköhän se tästä.Tämä puolestaan kuullostaa jo rikkinäiseltä äänilevyltä, mutta Cloudy ei ole edelleenkään aksannut yhtään. Kalenteriin oli merkattu niin kuun alussa olleet möllitkin kuin myös huomiset kisat, mutta molemmat jäävät väliin. Karvapallo kävi kerran tuuraamassa Dayaa treeneissä tuossa maaliskuun puolella ja tuli selväksi, että keppitreenille olisi huutava tarve ennen kisoja.

Ennen kuin ehdittiin käydä treenaamassa, niin huomasin, ettei kaikki koiran kropassa vaikuttaut olevan ihan hyvin. Liike ei ollut puhdasta, takapotku jäi mitättömäksi ja lisäksi se äkkäili muille. Tyyppi kävi eilen hierojalla ja olihan se jumissa, yllättävää. Jos näyttää siltä, että tuo yksi hoitokerta oli tarpeeksi, niin voisin ilmoittaa sen kisaamaan, niin päästään ensi kuussa kokeilemaan tätäkin lajia pitkästä aikaa. Katsotaan.


Jos jotain kivaakin tähän väliin. Päästiin Dayan kanssa mukaan etsijäkoirien järjestämälle hajutunnistuksen alkeiskurssille, jonka parissa kuluukin koko viikonloppu. Huomenna on tiedossa käytännön juttuja ja sunnuntaina puoli päivää teoriaa ja puolet käytäntöä. Kivaa päästä kokeilemaan jotain ihan uutta ja mielenkiintoista!

Oli vähän yllättävää, että päästiin mukaan, kun ei olla oikein mitään jäljestysjuttuja tai muita vastaavia nenähommeleita tehty, eikä tuonne kuitenkaan käsittääkseni kaikki hakijat mahtuneet. Daya on kuitenkin arjessa hyvä nenänkäyttäjä, joten tuossa jutussa se voisi olla aika omiaan. Koko kurssia ei suinkaan olla mahdutettu tähän yhteen viikonloppuun, vaan meillä on tulossa lisää kurssipäiviä tässä kevään mittaan. Jospa niistä saisi aikaiseksi kirjoitella jotain tännekin!

2 kommenttia:

  1. Oi, mielenkiinnolla odotan postausta tuosta hajutunnistuskurssista! Varmasti mielenkiintoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä! Huhtikuun kurssipäivistä on postaus tekeillä :)

      Poista