perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kolmas kevätleiri

Kolme viikkoa sitten suunnistettiin Cloudyn kanssa Kennelliiton Tokonuorten valmennusviikonlopulle. Edellisistä valmennusmatkoista poiketen oltiin ensimmäistä kertaa liikenteessä julkisilla. Itse olin viimeksi matkustellut junalla neljä vuotta sitten ja eurasierille junamatka oli ensimmäinen laatuaan. Selvittiin kuitenkin parista junanvaihdosta ja löydettiin junasta tuttuja, joten matkustettiin viimeinen junamatka Tuulian ja Amin kanssa ja otettiin myös kimppataksi Klaukkalaan, jossa Kennelliiton koulutustila sijaitsi.

Perjantai oli meidän osalta onnistunein päivä. Aluksi oli Pekka Korrin pitämä luento ja sen jälkeen treenit. Cloudy oli pirteänä ja se tykkäsi tehdä hommia. Tehtiin kehäänmenoja, joissa ei ollut mitään ongelmaa. "Mennään" ja koira oli saman tien mukana ja liikket, joita tehtiin, onnistuivat myös hyvin. Pekka myös kehui, että Cloudy vastaa kehuihin hyvin ja meidän sosiaalinen palkka toimii. Tästä treenistä jäi hyvä fiilis!


Lauantaina päivä alkoi kisaomaisella treenillä. Sai valita 1-3 liikettä, jotka tekisi liikkuroituna. Valitsin seuruun, kaukot ja liikkeestä seisomisen, sillä ne olivat varmimmat valinnat nyt, kun uusien sääntöjen mukaiset liikkeet ovat vielä työn alla. Cloudy olisi mieluiten jäänyt makoilemaan häkkiin, eikä juuri reipastunut lämmitellessä tai tullut sen paremmin virittelyihinkään. Jo silloin tiesin, ettei tästä tule mitään ja niinhän siinä kävikin. Kehäänmeno ei toiminut ensimmäisellä yrittämällä ja seuruu oli jotain ihan hirveää. Meidän ensimmäisenä kisavuotena oli ihan tavanomaista, että Cloudy jätätti about joka seuruussa, mutta kun sen eteen alettiin tekemään töitä niin se ei ole tehnyt sitä aikoihin, ehkä viimeksi heinäkuun surkuhupaisessa BH-kokeessa?

Kiitos Hanna-Marialle kuvasta!
Muut liikkeet vähän paremmin, joskin nekään eivät todellakaan olleet mitään meidän parhaimmistoa. Jäi vähän kehno fiilis, sillä tässä treenissä ei tullut Cloudyn osaaminen esiin ollenkaan ja tuollaisten suoritusten jälkeen ei voi saada sellaista palautetta, jota todella tarvittaisiin. Vähän sama, jos Cloudy oli agilityvalmennuksessa laiska, niin ei voitu keskittyä niihin oikeisiin ongelmiin, vaan otettiin namikuppi kehiin, mikä ei kuitenkaan ollut se varsinainen ratkaisu. Toisaalta tuon treenin jälkeen muistin samalla erittäin hyvin, miksi me kisataan Cloudyn kanssa vain kesäisin. Aamuisin sitä väsyttää ja lämpimissä halleissa sille tulee kuuma- tai se alkaa muuten vaan laiskottelemaan. On siis jokseenkin lohdullista, että olosuhteet, eli treenit lämpimässä hallissa aamuvarhain olivat Cloudylle vaikeimmat mahdolliset. Ei harmita ihan yhtä paljoa, ettei se noista kunnialla selvinnyt.

Iltapäivän yksilötreeneissä keskityttiin noutoon niin Piritta Pärssisen kuin Katariina Kainulaisen opissa. Mehän ollaan Cloudyn kanssa jymähdetty kapulan osalta siihen pisteeseen, että Cloudy ottaa sen maasta leukojen väliin, muttei nosta sitä. Pipalta saatiin ohjeeksi tehdä samaa asiaa eri kulmista ja nostaa kapulaa jonkin tason päälle, mutta Katariina uskalti suositella meille pakkonoutoa. Koira luulee tekevänsä oikein, kun ottaa kalikan leukojen väliin ja siitä mielikuvasta ei tulla enää pääsemään eroon. Treenien jälkeen mielessä oli paljon uusia ajatuksia tuon noudon suhteen, mutta kuitenkin pää löi täysin tyhjää sen osalta, mitä uskaltaisin lähteä tuon kapulan suhteen enää kokeilemaan. Sitä en uskaltanut lähteä yhden viikonlopun aikana päättämään, vaan ajattelin konsultoida vielä enemmän Cloudya ja sen tokoiluja tuntevia ihmisiä, vaikka lopullinen päätös on toki tehtävä itse. Eihän tässäkään loppujen lopuksi ole kyse mistään elämää suuremmasta asiasta, eikä se ole mikään suuri yllätys tai pettymys, vaikkei tuo koira oppisi koskaan noutamaan.

Sunnuntai alkoi ulkotreenillä, mikä oli Cloudya ajatellen mahtava vaihtoehto ja toki hyvää vaihtelua, kun muuten viikonlopun treenit olivat hallissa. Meillä oli pisteitä, joissa sai käydä tekemässä itsenäisesti merkin kiertoa, ruutua ja hyppyä sekä treenailla samalla paikkista. Omaa vuoroa odotellessa tehtiin muutamat merkin kierrot sekä pari hienoa toistoa hypyllä ja pari lyhyehköä paikkista. Yksilötreenissä oli vuorossa kehäänmenot, jotka sujuivat aika hyvin. Cloudy ei ihmetellyt porttia tai mitään muutakaan ja oli hyvin kuulolla. Seuruuta liikkuroituna aivan pieni pätkä, joka oli huono. Taidettiin vähän törmätä vasemmalle kääntyessä, jolloin koira putosi matkasta, mutta päästiin kuitenkin lopettamaan ihan tarpeeksi onnistuneeseen pätkään.

Hanna-Marialle kiitos myös tästä!

Iltapäivällä jälleen pistetyöskentelyä, jossa mm. ruutua, hyppyä, kiertoa, häiriötä, erilaiseen alustaan tutustumista ja muuta vähän jännempää. Väsynyt Kloodi teki hienoja ruutuja namikupille säntäilemällä ja kierrotkin olivat ihan hyviä, kun koira lähti niille itse, vaikkei vauhti ollutkaan kummoinen. Erilaiseen alustaan Cloudy ei reagoinut mitenkään ja hypytkin sujuivat ongelmitta, mutta häiriötreeneissä olleet Frolicit olivat about ylitsepääsemättömiä. Näitä oli tarkoitus treenata kahden kierroksen verran, mutta Cloudyn kohdalla totesin paremmaksi jättää homman yhteen kierrokseen ja kouluttajat olivat samaa mieltä, koska olihan karvapallo jaksanut tehdä jo seitsemän minuuttia hommia hyvällä asenteella.

Sunnuntaina jouduttiin lähtemään noin 1½ tuntia ennen leirin loppua, koska juna ei odottanut. Matkattiin tilataksilla asemalle ja matka sujuikin puolet nopeammin kuin perjantaina asemalta koulutustilaan. Junanvaihdot olivat ylisosiaalisen koiran, häkin ja hajonneen kassin kanssa jotain aivan kamalaa, eikä tyypillinen suomalainen tietysti voinut ottaa tarjottua apua vastaan. Jospa sitten vuoden viimeiselle leirille pääsisi kulkemaan jo omalla autolla.

kloodi luuli olleensa lomamatkalla

Harmittaa kyllä vähän, ettei Cloudyn motivaatio tahdo kestää tällaisia viikonlopun mittaisia valmennuksia, vaan yksi päivä on sille aika lailla maksimi. Toki tässä tapauksessa asiaan saattoi vaikuttaa- ja varmasti vaikuttikin se, ettei treeniympäristö ollut Cloudylle mikään helpoin mahdollinen. Onneksi toisten suorituksista oppi paljon ja mukana oli myös runsaasti teoriaa, josta oli suurta hyötyä.

Kokonaisuudessaan viikonlopusta jäi kuitenkin hyvä fiilis ja treenimotivaatio on noussut sen verran, että eiköhän me käydä taas kesällä jossain kokeissa kokeilemassa, miltä nuo uudet säännöt tuntuu!

4 kommenttia:

 1. yks oli vähän kännissä vappuna keskustassa xD sulla ainakin näytti olevan kivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satamassa oli kieltämättä ihan kivaa, tosin ilman kännejä. :)

   Poista
 2. Cloudy on kyllä suloisin! <3 :3

  VastaaPoista