tiistai 22. maaliskuuta 2016

Täysi kymppi


Lauman veteraani ja porukan aivot, koiraharrastukseni alku ja täyden kympin koira täyttää tänään 10 vuotta.

Koska Dacu on vanhempieni kasvatti, niin myös yhteinen taival lähtee sen kohdalla syntymäpäivästä liikkelle. Tästä voisi joku päätellä, että näin Dacun jo sen syntyessä ja niin edespäin, mutta pakko myöntää, että tapahtuma oli vähemmän kliseinen.

Kun Dacu syntyi, niin Jessi 8vee oli tylsistynyt, kun niitä pentuja ei syntynytkään kuin liukuhihnalta, joten hyvin pian ensimmäisen pennun syntymän jälkeen lähdin viemään biojätettä naapurin roskikseen ja samalla kertomaan naapurissa asuville kavereille että meille voi tulla muutamien viikkojen päästä katsomaan koiranpentuja. Sen kuitenkin muistan, että Dacu oli ihan jo syntymästä lähtien pentueensa suurin, eikä kukaan sen sisaruksista missään vaiheessa kirinyt sitä kasvussa kiinni, joten se oli myös helppo erottaa joukosta. Duran syntymätapahtuma on jo sitten vähän kliseisempi, silloin ei käynyt roskien vienti mielessä.

Naapurilta tuli tänään synttärionnittelujen lisäksi kommenttia, että Dacu on pullukka. Niin on ja kuvistakaan ei jää huomaamatta, että tyyppi on vähän paisunut. Kerrankos sitä pyöreitä täytetään, joten Dacu saa vielä tänään ruokaa. Se on saanut elämänsä aikana liian monta nakkikakkua, joten synttäripäivän menuu näyttää tältä. Tosin tätä kaikkea ei hotkaista kerralla, vaikka pyöreitä täytetäänkin.Ennen Windyn tuloa käytiin usein eväsretkellä Dacun ja kavereiden kanssa. Ei me ikinä kovin kauas matkattu, koska oli kiire päästä korkkaamaan eväät ja Daculla oli aina tuollainen Cesar-pussi eväänä. Pussin ulkomuoto on muuttunut sitten viime retken, enkä meinannut löytää sitä kaupasta, mutta onneksi nostalginen piknikeväs saatiin osaksi synttärimenuuta. Cloudy on tällä kertaa Dacun ainoa synttärivieras, joten tämä mättö täytyy laittaa vain kahteen osaan.

Dacu ei ollut se helpoin tyyppi, jonka kanssa aloittaa koiraharrastelut, mutta se on opettanut minulle aivan hirmuisesti ja vaikuttanut paitsi minuun, myös noihin muihin. On tuntunut tosi kivalta kuulla myös muiden suusta se fakta, kuinka Dacu toimii erinomaisena esimerkkinä noille nuoremmille laumanjäsenille. Se jos mikä pitää täysin paikkansa.

Toivottavasti tämä maailman paras koira on osa meidän laumaa vielä monta vuotta!

4 kommenttia: