perjantai 5. helmikuuta 2016

KM

Viime lauantaina suunnattiin Tampereelle tanssimaan - tai oikeastaan Akaalle. Olin ilmoittanut Wintun lähinnä hyvää mieltä hakemaan ja shetlantilaisen tueksi sai lähteä Daya, jolla oli koiratanssissa vielä kisaura korkkaamatta.

Wintun viime kisoista jäi melko huono fiilis, joten tein shetlantilaiselle hyvän mielen ohjelman. Ei mitään vaikeaa, mutta ei toisaalta mitään sellaistakaan, joka olisi yllyttänyt sitä sen suuremmin testaamaan äänihuuliaan. Lienee siis selvää, että kunniamainintaa sillä ei lähdetty tavoittelemaan, mutta toisaalta en ajatellut sen suuremin nakittaa päivän tulospuolta Dayankaan niskaan. Halusin Dayalle maailman kivoimmat ensimmäiset kisat ja Windylle kivan kehäkokemuksen nyt, kun sillä kerrankin oli oma tukihenkilö matkassa.

Daya tanssi alokasluokan neljätenä ja silläkin oli melko lailla itseään toistava koreografia. Alkuperäinen ohjelma oli sisällöltään paljon monipuolisempi, mutta kisoja edeltävällä viikolla totesin, että vaihdot aiheuttavat liikaa vaivaa ja ne eivät yksinkertaisesti toimi, joten Dayan ohjelmasta tuli tältä osin Wintun hyvän mielen ohjelman kopio. Olipa ohjelma hieno tai ei, niin koira ainakin oli hieno. Daikulla oli kehässä kivaa, eikä se kummastellut kovalla soivaa musiikkia tai mitään muutakaan, vaikka tilanne oli sille täysin uusi. Harmitti, ettei meillä ollut mahdollisuutta möllikisoihin tai muuhun vastaavaan tilanteeseen ennen virallisia, mutta onneksi Dayaan voi luottaa. Se oli täysin oma reipas ja iloinen itsensä, mikä oli upeata.

tui <3
Tässä kohtaa lienee sitten hyvä sanoa, että videota Dayan suorituksesta ei valitettavasti ole olemassa, sillä kuvaaja epäonnistui tehtävässään. Harmittaa kyllä vähän itseänikin, koska olisin halunnut nähdä tsekkiläisen tanssit, mutta kuten tapaan sanoa, aina ei saa sitä mitä haluaa.

Koira ei olisi voinut tehdä töitä yhtään paremmin, mutta ajattelin silti, ettei meille heru koreografian vuoksi kummoisia pisteitä, mutta tulostaulu yllätti 163,33 pisteellä sekä kunniamaininnalla. Koreografiasta tuli sanomista, kuten ajattelinkin, mutta onneksi se on ohjelma, jossa on parantamisen varaa, eikä Dayan asenne, jota jokainen tuomari kehui!

Johanna Saariluoma

Tekninen laatu 80
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 160

"Innoks koira, joka suoritti liikkeet pääosin tarkasti ja hyvällä asenteella. Rauhallista ohjausta. Koreografia saisi olla monipuolisempi ja vaihtelevampi ja yksittäisiä liikkeitä oli esitetty turhan pitkinä ja tasapituisina sarjoina. Ehjä kokonaisuus. Vadilla hieman tuumiskeli. Yhteistyö on tämän parin vahvuus."Nadja Böckerman

Tekninen laatu 85
Taiteellinen vaikutelma 83
Kokonaispisteet 168

"Innokkaasti suorittava koira. Riittävä määrä liikkeitä, yhtä liikettä suoritettiin melko pitkään kerralleen, vaihtelulla voisi tuoda monipuolisuutta ohjelmaan. Hienot pyörähdykset hieman kauempana ohjaajasta suoritettuna. Koiralla hyvä kontakti läpi ohjelman."

Mari Väänänen


Tekninen laatu 82
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 162

"Hieno koira, joka toteutti pyydetyt asiat iloisesti ja hienolla asenteella. Kaunista ohjausta ohjaajalta. Hyvä yhteistyö. Koreografia oli melko kevyt, liikkeitä olisi voinut ehkä rytmittää paremmin, nyt yhtä liikettä toistettiin melko pitkät pätkät, musiikki jäi taustamusiikiksi. Hieno yhteistyö alokasluokassa tärkeintä, koreografiaan vielä panoste(?)."

Yhteensä 163,33p KM sij. 5/15

Sitten Wintu, jonka suorituksesta jäi muutakin kuin iloinen mieli. Oikeastaan tavoite täyttyi, sillä Wintu oli kehässä iloinen, vapautunut ja reipas. Se ei kuitenkaan tehnyt kaikkia liikkeitä, vaan jouduin turvautumaan ihan liian selkeisiin käsi- ja vartaloapuihin, eikä välttämättä toiminut sittenkään. Tämä harmitti, koska pliisun koreografian idea oli nimenomaan se, että siinä on vain niitä liikkeitä, mitkä Wintu varmasti osaa ja mistä se tykkää. Ristiriitaiset fiilikset jäi, vaikka koiran asenne on tietenkin se tärkein. Ja tämä oli hyvä sauma testata, toimiiko kehänauhan lähellä oleva vati. Ei toimi. Onneksi Wintun läheltä piti-kehästä karkaaminen oli pikemminkin reikäpäistä riemujuoksentelua, eikä vähemmän iloista säntäilyä, kuin viimeksi.

Wintulle 154 pistettä ja risat, joilla irtosi jälleen avoimen luokan kolmas sija. 

me taas keskityttiin, mutta kiitos Maijalle kuvasta!

Näin kuusi päivää kisojen jälkeen Wintun arvostelukaavakkeet ovat tietysti jossain todella hyvässä tallessa, mutta ainakin shetlantilainen sai kehuja innokkuudesta, nopeudesta ja liikkeistä. Noottia tuli puolestaan koreografiasta, ohjausavusta sekä Wintun muutamasta haukusta. Niitä taisi tulla yhteensä kolme. Ja raati oli myös sitä mieltä, että tämä musiikki sopii Wintulle hyvin!

Dayan kanssa mennään korkkaamaan avoin luokka enemmän ja paremmin treenanneina sitten joskus. Wintusta en vielä tiedä, mitä sen kanssa tekisi. Meillä on onneksi tässä helmikuussa esiintyminen ja jos sikseen käy, niin tehdään se haastavemmissa olosuhteissa, kuin missä Wintu on tähän mennessä koskaan tanssinut. Jos se selviää siitä, niin varmasti onnistunut kisatilannekaan ei ole sille mikään mahdottomuus. Tällä hetkellä houkuttelevin idea on lähteä työstämään tätä nykyistä koreografiaa eteenpäin. Liikkeitähän Wintu osaa ja ohjaajalla piisaa ideoita, mutta se on sitten oma lukunsa, miten paketti pysyy kasassa tositilanteessa. Toivottavasti Wintu tai kukaan muukaan ei pahastu siitä, jos sanon, että onneksi tanssipartnerina on myös Daikku, joka ei kisatilanteista hätkähdä.

Tosin heti perään voi sanoa, että onneksi on myös Wintu, joka on kaikessa hankaluudessaan opettanut aivan hirmuisesti.

4 kommenttia:

 1. millon sen meidän haasteen teet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muistaakseni vielä yksi haaste tekemättä joten jos sitä meinaat niin tässä helmikuun aikana koitan saada aikaiseksi. :)

   Poista
 2. Moikka! Minkäkokoiset valjaat sinun vanhemmalla eukulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cloudylla on Zero DC Shortit ja ne on muistaakseni kokoa L, mutta ihan satavarma en ole. :) Muita valjaita Cloudy ei taidakaan omistaa, mutta Duralla on Rukan valjaat, joskin ihan vaan lenkkeilykäytössä.

   Poista