maanantai 18. tammikuuta 2016

Tulipahan tehtyä

Viime lauantaina suunnattiin Kajaaniin, omalta osaltani Kajaanin tamminäyttely olikin vielä kokematta. Äiti oli ties miten monena vuonna ilmoittanut koiriaan sinne, mutta käynyt peräti yhtenä vuotena. Tosin kyllä mekin vähän arvottiin, että lähteäkö niin kauas ajelemaan siinä pakkasessa maksimissaan sileän erin vuoksi, mutta lähdettiin, vaikkei ajokeli ollutkaan niitä parhaimpia.

Oltiin yö hotellissa, joka oli mainio lukuunottamatta elämäni surkeinta hotelliaamiaista. Matka hotellilta näyttelypaikalle oli lyhyt, mutta onnistuttiin siitä huolimatta eksymään ja kuluttamaan kolmen kilometrin matkaan noin puoli tuntia. Onneksi oltiin edellisenä iltana Kajaaniin tullessa nähty näyttelyn opasteet ja niiden perusteella osattiin perille. Navigaattoreihin ei voi aina luottaa. 

Pallohalli, jossa näyttely järjestettiin, oli aivan ihana! Nurmipohja joka ei rapissut jalkojen alla eikä ollut kumirouhettakaan ja lämpötila siinä plus 10 asteen hujakoilla. Juuri tuollainen puolilämmin koiraharrastushalli Jyväskylästä vielä puuttuu. Tosin se hieno halli ja sen kaunis matto sai niin monet kuset ja paskat viikonlopun aikana, etten yhtään ihmettele, miksi paikat sisänäyttelyiden järjestämiseen ovat nykyään niin harvassa. Hieno se halli oli joka tapauksessa.


Paikan päällä selvisi, että näyttelyyn ilmoitetusta kahdesta tsekkiläisestä toinen oli uros, mutta Dayan virheet eivät olleet sen pienempiä vaikka se ainoa narttu olikin. Kuten arvelinkin, tuomarilta ei jäänyt Dayan etuliikkeet huomaamatta. Tuomarina Kirsti Louhi, jolta saatiin varsin totuudenmukainen arvostelu.

"Hyvän tyyppinen, selvän sukupuolileiman omaava narttu, jolla riittävä luuston vahvuus. Hyvä säkä ja ylälinja. Saisi olla kulmautunut edestä paremmin. Hyvä rintakehän muoto ja syvyys. Koira liikkuu edestä ristiin ja takaa kinnerahtaasti. Hyvä turkinlaatu, josta puuttuu pohjavilla."
AVO EH AVK1

Daikun takaliikkeissä on harvemmin mitään sanomista, mutta etuliikkeistä kaikki tuomarit ovat huomauttaneet viime kesästä lähtien. Nyt on hyvä jäädä näyttelytauolle odottamaan etuosan kehittymistä, joka toivottavasti näkyisi positiivisempana muutoksena noissa etuliikkeissäkin.

Näyttelyn jälkeen sain pitkästä aikaa kaikki koirat tänne, sillä äiti otti tuttujen viisi koiraa hoitoon parin viikon ajaksi. Näillä pakkasilla tekisi mieli olla lähinnä sohvan nurkassa kaikki illat, mutta se ei sovi kuin Cloudylle, joten ollaan otettu hyöty olkkaritreeneistä irti ja keskitytty vaihteeksi kunnolla pienien teknisten juttujen hiomiseen sekä uusien temppujen opetteluun. Ja onhan meillä messarista ostettu aktivointipelikin! Pelin piti olla keskivaikea ja petyin vähän, kun Daya ratkaisi sen heti - tai siis melkein ratkaisi. Palikoita tsekkiläinen osasi kyllä siirrellä ja nostella, mutta namien syömisestä ei voinut sanoa samaa.

Kuvassa älypeli, itse tsekkiläinen ja sen paljon puhuva ilme.


Lauantaina olin koirahierontakurssilla, joskin lähinnä kahvinkeittäjänä, mutta sai taas lisää motivaatiota koirien kehonhuoltojuttujen tekemiseen. Kun ei tehdä pitkiä lenkkejä, niin tässähän jää melkein joka ilta aikaa syynätä vaikka jokainen laumanjäsen. Joskin ylihuomenna Dura ja Windy pääsevät joka tapauksessa ammattilaisen käsittelyyn ja siitä viikon päästä on totuuden hetki, eli Duracelin luustokuvat!

Päivää ennen Kajaanin reissua Duratti kävi silmätarkastuksessa saaden puhtaat paperit, mutta luuston läpivalaisu on itselleni aina suurempi jännä, kuin nuo muut tarkit. Varsinkin kun Dura on elänyt hieman villimmän lapsuuden, kuin äitinsä. Lisäksi aion kuvauttaa Duralta myös selän, mikä on hyvin mielenkiintoista, sillä tähän mennessä vain yhdelle eurasierille on annettu virallinen selkälausunto.

Vaikkei Duralle olekaan jalostussuunnitelmia enkä ole tekemässä siitä esimerkiksi agilitykoiraa, niin silti sen läpivalaisu jännittää ihan yhtä paljon kuin Dayan kuvaukset vuosi sitten. Duran ensimmäiset päiväkännit on merkattu kalenteriin ja kerron kyllä, kuinka käy, jahka niistä on toivuttu!

6 kommenttia:

 1. Hyvinhän teillä meni! <3
  Daikku on kyllä ihan syötävän sulonen koiruus <3

  -Aamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, olisihan se viimeinen sertti ollut toki kiva, mutta näillä liikkeillä sitä on turha odottaa, eikä Dayan tavoin liikkuvan koiran kuulu sellaista saadakaan. :) Daya kiittää!

   Poista
 2. mikäs aamupalassa oli pielessä? oma kokemus Kajaanin hotellien tarjoiluista on ollut aina hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se oli aika köyhä hotelliaamupalaksi ja leipä oli pilattu kun siihen oltiin menty tunkemaan jotain rusinoita :P

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hotelli Kajaanissa, ei sillä muistaakseni ollut mitään erottuvampaa nimeä. :D

   Poista