torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden viimeinen

Ne ensi vuoden tavoitteet, joihin verenmaku suussa pyritään.

Dacu
- Terveyttä ja hyviä vointeja
- Porskuttele menossa mukana
- Paino hallinnassa

Dacun tavoitteet ovat sellaiset, kuin eläkeläisellä kuuluukin olla. Toivon, ettei Dacun terveydentilaan tulisi takapakkeja ja että pystyisin edelleen pitämään Dacua mahdollisimman paljon mukana kaikkialla. Veteraani on ehtinyt loppuvuodesta saamaan vähän ylimääräistä, mikä olisi hyvä saada ensi vuonna kuriin, mutta missään nimessä Dacusta ei ole tarkoitus saada mitään kuivakkaa käpyä. Hieroja onkin aina kehunut sitä, miten Dacu ei ole kuiva korppu, vaan mehevä!


Windy
-
Yhteistyö takaisin
- RTK3, mestariluokan korkkaus?
- Tanssikisoihin, josko viimein KUMA
- Tokokokeisiin loppuvuodesta jos ollenkaan
- BH-koe?

Wintun osalta haluan saada meidän yhteistyön toimimaan ja hyvän fiiliksen takaisin, mikä koskee erityisesti tokoa. Tämä tulee todennäköisesti vaatimaan enemmänkin ajatustyötä, kuin itse tekemistä, mutta kyllä me treenataankin. Shetlantilaiselle uskallankin asettaa tulostoiveita vain koiratanssin ja rallattelun osalta, koska molemmissa homma sujuu, jos Wintulla on henkisiä tukijoukkoja matkassa.

BH-kokeessa käytiin tänä vuonna Cloudyn kanssa ja Wintu jäi ilman, joten voisin ajatella sitä Wintulle ensi vuodelle, jos sellainen sattuu olemaan sopivaan aikaan järkevän ajomatkan päässä. Kokonaisuudessaan taidetaan kisata ensi vuonna vähän harvemmin, kuin tänä vuonna. Keskitytään mielummin treenaamaan (jos ei enemmän, niin ainakin paremmin) voittajaluokkien juttuja ja koitetaan hakea liikkeisiin sitä suoritusvarmuutta.


Cloudy
- Tokokokeisiin kokeilemaan uusia sääntöjä, TK2?
- Agilitykisoja silloin tällöin, ehkä nousu kakkosiin
- C.I.B
- Muutama rallykisa

Myös Cloudyn vuosi tulee todennäköisesti painottumaan enemmän treeneihin, kuin kisoihin. Tavoitteena olisi pitää eurasieria myös minun luonani useammin, jotta voisi myös treenata sen kanssa enemmän ja paremmin - ja aikaisemmin. Esimerkiksi kaikkiin tämän vuoden agikisoihin taidettiin mennä useiden viikkojen treenitauon jälkeen tai tehtiin korkeintaan lyhyet hätätreenit pari päivää ennen kisoja. Lisäksi tokon uudet säännöt sekä rallytokon osalta voittajaluokan kyltit vaativat treeniä, jos halutaan kokeisiin tai kisoihin mennä. 

Meillä ei Cloudyn kanssa edelleenkään ole suuria tavoitteita agilityn suhteen ja esteetkin se pääpiirteissään osaa, mitä nyt meidän keskeneräiset kepit on aina vähän surkuhupaisaa katsottavaa. Silti olisi kivaa saada treenaamiseen edes pientä säännöllisyyttä, mutta ei kuitenkaan mitään viikottaisia treenejä. Uskoisin, että Cloudy oli kaikissa tämän vuoden starteissa reipas lähinnä sen vuoksi, että aksasta tuli meille juttu, jota treenattiin joskus ja jouluna.

Eurasier myös lähtee jo alkuvuodesta ulkomaille kokeilemaan, liikenisikö kevyelle nakupellelle viimeinen CACIB, mutta Suomen sisällä tuskin tullaan kehissä pyörimään, ellei iske paha näyttelykuume, sillä Clade sattuu olemaan lauman ainoa fiksun näköinen koira.


Daya
- Tokossa kisauran korkkaus, TK1
- Agilityn treenausta ja möllejä, kisaaminen iso ehkä
- Ahkeraa vepen treenausta, ehkä kokeeseen
- Tanssikisoihin, jommasta kummasta lajista KUMA
- Rallytokosta RTK2
- FI MVA
- Luonnetesti

Dayan osalta toivon, että päästäisiin myös kisaamaan näissä lajeissa, mitä ollaan treenattukin. Etenkin tokon kisauran korkkausta odotan innolla ja toivottavasti päästäisiin alokasluokkaan keväällä. Lisäksi ajokortin ansiosta niin agilityn kuin vepenkin treenaamisen pitäisi helpottua siten, että päästäisiin treenaamaan enemmän ja säännöllisemmin.

Luonnetestiin olisi kiva mennä ja uskoisin, että koirakin voisi olla siihen valmis, mutta Cloudyn luonnetestipaikan metsästämisen jälkeen olen tosi pessimisti sen suhteen, saadaanko paikkaa moiseen. Kyllä me ainakin yritetään.

Näyttelyiden osalta viimeinen sertti olisi tervetullut, niin Daikku voisi jättää ne hommat taakseen. Aina voi toivoa, että onnistuisi ensiyrittämällä parin viikon päästä Kajaanisssa, mutta ollaan valmiita juoksemaan kehissä tarpeen vaatiessa enemmänkin, vaikka en haluakaan omistaa kaikkia vuoden viikonloppuja sinivalkoisen ruusukkeen metsästykselle.


Dura
- Luustokuvat + silmätarkki
- Myös muut terveystarkit (polvet, tga, ym.)
- Ehkä yksi näyttely

Duracel viihtyy todennäköisesti paremmin äidin luona tallikoirana, joten sille en aseta suurempia tavoitteita. Alkuvuodesta lähdetään tutkimaan neidin terveyttä ja olisi nastaa opettaa se esiintymään kunnolla ja viedä johonkin näyttelyyn, vaikkei Duralla tulekaan olemaan käyttöä harrastushoolle.

Kokonaisuudessaan toivon, että lauma pysyisi terveenä ja tyytyväisenä. Olen älyttömän iloinen siitä, ettei lauma ole juuri sairastellut tai sattunut muuta ikävää, joten ensi vuosi saisi olla tämän asian osalta samanlainen. Sillä, mitä saadaan aikaiseksi harrastuspuolella ei ole loppujen lopuksi juurikaan merkitystä, kun nuo on ihan huipputyyppejä, joiden kanssa eläminen ja harrastaminen on mukavaa. Kuitenkin, jos kaikki menee nappiin, niin ensi vuonna laumaan astelee uusi jäsen, joskin äidille, jonka mielestä kuusi koiraa on just eikä melkein sopiva määrä.

Mainiota tulevaa vuotta 2016 kaikille! Anonyymeillekin. 

4 kommenttia:

 1. Onpas teillä mukavia tavoitteita!

  -Vilna

  VastaaPoista
 2. Voi ääk, sulla on ihania koiria! <3
  Itselläni pitkäkarvainen collie ja shetlanninlammaskoira...

  Itse rakastan bordercollieita ja aina kun katon Dacun kuvia, niin sydän sulaa <3
  Daya, Dura, Cloudy ja Windykin on aivan super ihania! <3

  Oikeasti, jos minulla olisi tuollainen lauma nin en varmaankaan muuta toivoisi, paitsi onhan viidessä koirassa työtä, ja itsellä kun on kaksi niin niissäkin riittää hommaa ihan kiitettävästi!

  Ps. Toivottavasti teidän tavoitteet kaikkien osalta toteutuu, ja toivottavasti Dacu pysyy terveenä ja Duran luustokuvat tulee olemaan priimaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kommentista + koirat kiittää myös! Ja samaa toivon myös :)

   Poista