perjantai 4. joulukuuta 2015

Pinkoo pinkoo

Vajaa viikko sitten Cloudy kävi pitkästä aikaa juoksemassa agilityradoilla. Syyskuun kisojen jälkeen olin varma siitä, että näihin marraskuun kisoihin treenattaisiin enemmän ja paremmin, jolloin voisin esimerkiksi lähettää koiran jo itse kepeille. Kovat oli suunnitelmat, mutta heikoksi jäi toteutus.

Otin kuitenkin Cloudyn viikoksi tänne ja ajattelin käydä sen kanssa muutamaan otteeseen treenailemassa ennen lauantaita. Menihän se melkein suunnitelmien mukaan, maanantaina vedin treenit seuran jatkoryhmälle, tiistaina koulutin omaa alkeisryhmää ja keskiviikkona palattiin vielä hallille korjaamaan kerhon rikkinäinen A-este takaisin treenikuntoon, joten treenaamaan ehdittiin torstaina. 

Cloudy oli hyvällä tuulella ja kaikki muu toimi, paitsi ne kepit. Jos Cloudya auttoi, se sinkoili vääriin väleihin, jos en auttanut, se heittäytyi laiskaksi ja löntysteli. Päätin sitten kisoissakin viedä kepit saattamalla, kun kerran treenitaukoa on päässyt kertymään. Wintu oli hallilla mukana ja se pääsi juoksemaan muutaman putken rallia sekä tekemään parit kepit, shetlantilainen oli innoissaan ja aika hieno!

Videolle saatiin kisapäivän radoista kaksi, b-agirata ja c-hyppäri, kiitos kuvaajalle!
Ensimmäistä rataa ei valitettavasti tullut videolle, sieltä vitonen kepeiltä ja yksi kielto, joten maaliin kympillä ja muistaakseni vielä yliaikaakin. Toisella radalla en pysynyt koiran perässä ja saatiin sählättyä kympin verran ysihypyn edessä, ennen kuin hyllytettiin viimeisellä esteellä. Cloudylta hieno kenguruloikka lopussa, ei siinä! Viimeisellä radalla sosiaalisen eurasierin oli käytävä moikkaamassa tuomaria ja kun siitä hyvästä ei vitosta annettu, niin olihan sellainen tehtävä sitten itse. Olipa kyllä hoopoa hyökätä itse seilaamaan sinne keppiväliin, jonne koiran pitäis mennä - minähän käytännössä tukin tien! Kloodikin huomasi tämän, eikä halunnut kohteliaana koirana änkeä samasta välistä, vaan kiersi toiselle puolelle. Nojoo, oma oli moka. 

Noin kokonaisuudessaan mieleen jäi päällimmäisenä huonot loppusuorat, varsinkin ensimmäisellä radalla, mutta jälkimmäisissäkään ei ollut kehumista. Cloudylla on aina ollut vahvat loppusuorat ja se on osannut lukita esteet vaikka olisin itse ollut myöhässä tai vähän tielläkin, mutta nyt esteistä meinattiin tulla ohi ja viimeisellä radalla viisastuneena ehdin pelastaa viimeisen hypyn, josta siitäkin meinattiin tulla ohi. Tämän voi varmaan laittaa aivopieruilun sekä treenaamattomuuden piikkiin, positiivista kuitenkin, ettei rimoja tullut alas, vaikka Cloudy niitä harvemmin pudotteleekaan ja koira oli taas yllättävän vauhdikas. Kiva kisapäivä ja seuraavan kerran kisataan - ja todennäköisesti myös treenataan vasta ensi vuonna. 

Nyt ollaan Helsingissä ja huomenna sekä ylihuomenna suuntana messari. Onneksi oltiin viisaita ja  ajettiin tänne jo päivällä, koska ulkona on nyt melkoinen myrsky. Cloudy pitäisi vielä jaksaa pestä, nyt se nukkuu tässä sängyllä jalkopäässä, jossa se venyttelee ja piereskelee. Hyi. Wintukin on mukana ja shetlantilainen näkee viereisellä sängyllä jänniä unia, sillä sen takakoipi väpättää vähän väliä.

Messarin jälkeen lauma jää joululomalle, mutta seuraavan vuoden näyttelykalenteria oli jo vähän vilkuiltava ja siinä samalla ilmoitettava tsekkiläinen aivan viime tingassa Kajaaniin. Se siitä näyttelytauosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti