torstai 10. joulukuuta 2015

Mekin messarissa

Monen muun koiraihmisen tavoin mekin suunnattiin viime viikonloppuna messariin. Mukaan lähtivät Cloudy, joka oli ilmoitettu kehään ja Wintu, joka oli lauantaina menossa tanssiesiintymään. Napattiin vielä Niina ja Sade kyytiin ja lähdettiin huristelemaan kohti Helsinkiä.

Lauantaina eukkujen kehä alkoi kymmenen jälkeen ja otin tänä vuonna asiakseni edes yrittää kehän kuvaamista. Olen yrittänyt kuvata messarissa edellisinä vuosina, mutta aina turhautunut epäonnistuneisiin kuviin ja jättänyt homman kesken. Äiti esitti Cloudyn, joka esiintyi hienosti ja tuloksena sileä eri, joskin kolmas sija kovatasoisessa valioluokassa teki väkisinkin tyytyväiseksi.  Tuomarina Jussi Liimatainen. Bonuksena vielä ensimmäiset jotakuinkin onnistuneet messarikuvat!


"Erinomaiset mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Leuat saisivat olla leveämmät. Erinomainen kaula ja ylälinja. Erinomainen etuosa. Hieman kapea rintakehä. Erinomainen hännänkiinnitys ja takaosa. Niukka turkki. Erinomainen sivuliike. Hieman ahdas takaa."

VAL ERI VAK3

Eukkujen kehä loppui sopivasti hieman ennen tsekkien kehää, joten ehdin kuvaamaan myös Sateen kehän. Otin harjoitukseksi muutaman kuvan mudeista, jotka olivat vielä siedettäviä, mutta tsekkien kuvista ei sitten enää tullutkaan mitään. Joka tapauksessa Sade oli hienosti PN2 varasertin kera!

Sateen kehään jälkeen suunnattiin Wintun kanssa valmistautumaan tanssinäytökseen. Messarissa kisattiin koiratanssin Pohjoismaiden mestaruuskisat, jonne tarvittiin esiintyjiä taukojen ajaksi ja ilmoitin, että jos on akuutti tarve esiintyjistä, niin Wintu voisi tulla lauantaina. Ja sitten mentiin. 

Käytin samaa koreografiaa, kuin Janakkalan kisoissakin. Shetlantilainen oli lämmittellessä hyvällä tuulella ja reipas, mutta kehässä moni homma meni pipariksi. Wintu taisi varoa messumattoa hieman, sillä se oli tavallista hitaampi ja jätti liikkeiden tekemisen kesken ja tarjosi omia kuvioitaan tilalle. Kuitenkin videoita katsoessa tuli viimeistään selväksi, että Wintu on todennäköisesti jostain kohtaa kipeä. Kaikki takapäänkäyttöä vaativat liikkeet se teki hitaasti tai jätti kokonaan tekemättä, vaikka se kyllä osaisi. Wintu onkin ollut lauantaista lähtien lomalla, eikä treenaa, ennen kuin kroppa on katsottu läpi.

Koska itse tykkään katsoa myös niitä huonommin menneitä kisoja/kokeita/esiintymisiä, niin tässä sellainen myös meiltä.Päästiin lauantaina hyvissä ajoin pois näyttelypaikalta ajatuksena tehdä ostokset vasta seuraavana päivänä. Oli kuitenkin pakko käydä jonkin verran katsomassa tarjontaa ja useimpien kivojen juttujen kohdalla ensimmäinen ajatus oli, että pakko ostaa tai muuten ne ehtii loppua. Siispä tein ostoksia myös lauantaina, minkä johdosta matka parkkihalliin oli pitkä ja tuskallinen kaikkien tavaroiden kanssa. Aiempina vuosina messarissa olen aina kulkenut portaita, mutta nyt olin laiskapaska ja käytin ensimmäistä kertaa hissiä.

Myös sunnuntaina Cloudylle sileä eri. Tällä kertaa tuomarina Cristian Stefanescu Romaniasta.


"Medium long body. Typical head. Good bones. Normally obvelogring? chest. Correct backline. Typical coat. A near angulations a little bit straight. Quality coat. Good pigmentation. Very well presented."

VAL ERI

Onneksi saatiin arvosteluun käännösapua, kun paikalla oli molempina päivinä yhden Cloudyn pennun omistaja, joka auttoi ylläolevan arvostelun suomentamisessa. Tai käytännössä suomenti sen meille kielitaidottomille oikeastaan kokonaan...
Kuvailut eivät sunnuntaina menneet aivan yhtä hyvin, mutta kuvia eukkukehästä on täällä.

Tsekinpaimenkoirat arvosteltiin kehässään päivän viimeisenä rotuna, joten tässä välissä oli hyvin aikaa shoppailla vielä lisää. Päivän päätteeksi menin jälleen katsomaan ja kuvaamaan Sateen kehää, jonka tulos kruunasikin koko viikonlopun. Kuva kertoo olleellisen, Sade aka Telkkis oli roppi, sai tittelin ja valioitui tyylillä!


Me mennään vielä Daikun kanssa yrittämään samaa vähemmän tyylikkäästi Kajaaniin. Sitten kun Daikku joskus jossakin valioituu niin voidaan sanoa näyttelykehille heihei. Ellei sitten FCI hyväksy rotua, jolloin cacibien keruu olisi mahdollista, joskin Daikun kanssa se olisi todennäköisesti melkoista metsästämistä. Mutta ainakin Telkkis on huippu!

4 kommenttia:

 1. Moikka! Voiko sulle lähettää sähköpostia johonkin osoitteeseen? Oon kiinnostunut kovasti nuista tšekkiläisistä ja olis kiva jutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moit!
   Juu, osoitteeseen kennelafromines(at)gmail.com voi laittaa. :)

   Poista
 2. Windykö on nykyään nimeltään Wintu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan, tai onhan se vahvasti käytössä, mutta tuolloin se oli Wintu lähinnä siksi, koska olin ajatuksissani laittanut sen Wintuksi säpöön, jolla ilmoittauduin esiintymään enkä enää sen jälkeen viitsinyt alkaa sooloilemaan kutsumanimeä oikeaksi. Kyllä mä noin muuten kisoissa jne. pidän sen kutsumanimen Windynä. :D

   Poista