torstai 24. joulukuuta 2015

2015

Tammikuu


Alkuvuoden kohokohta oli ehdottomasti Dayan terveystutkimukset. Suuri kivi vierähti sydämeltä, kun luusto osoittautui priimaksi ja sen myötä tuli lupa myös fyysisesti raskaampien lajien harrastamiseen. Ei rynnätty agiesteille, vaan tehtiin hieman vetojuttuja Cloudyn ja Dayan kanssa potkurilla ja treenailtiin tokotanssijuttuja, mutta kokonaisuudessaan tammikuussa vieteltiin aikamoista hiljaiseloa. Lähinnä vaan oltiin ja nautittiin lumisesta talvesta, mitä Wintukin yritti ihan tosissaan.
Helmikuu


Helmikuussa käytiin Dacun ja Windyn kanssa rallytokokisoissa, joista Wintulle alokkaan koulari ja ensimmäinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta ja myös Daculle yksi hyväksytty tulos. Samanaikaisesti Cloudy ja Daya olivat äidin kanssa Tallinnassa, josta Dayalle EH ja Cloudy oli ROP kera cacibin ja epämääräisen tittelin. Lisäksi kuun loppupuolella suunnattiin Cloudyn kanssa nouto-oppiin Ellin yksityistunnille ja 26.päivä eurasier täytti neljä vuotta. Tilasin kameraan uuden muistikortin, minkä johdosta kamera ulkoili etenkin kevään aikana aktiivisemmin kuin yleensä.
Maaliskuu

Kuun ensimmäinen viikonloppu vietettiin Tokonuorten valmennusleirillä Windyn kanssa ja samalla reissulla shetlantilainen täytti viisi vuotta. Lisäksi Dura kävi ensimmäisissä ja viimeisissä pentuluokissaan. Lahdessa Duracel oli VSP-pentu ja sen äiskä PN3 kera CACIB:in ja sunnuntaina Duratti koki vielä Kennelliiton pentunäyttelyssä näyttelyuransa tähtihetken olemalla ROP-pentu. Cloudy myös teki comebackin agilitykentille mammaloman jälkeen niin viikkotreenien muodossa kuin möllienkin merkeissä. Wintu kävi hampaanpoistossa ja Dayalta kuvattiin kaularanka VA-lausuntoa varten, joka tulikin priimana takaisin. Loppukuusta Daculle jo yhdeksäs vuosi mittariin.

Huhtikuu

pallowintu ei oikeasti ole ihan näin pullukka
Kuva: Karoliina Savolainen
Kisattiin urakalla rallytokossa, kuun aikana kahdet kisat kolmella koiralla. Cloudylle RTK1, Daculle kaksi hyväksyttyä tulosta alokasluokasta ja myös Wintulle kaksi hyväksyttyä tulosta avoimesta luokasta. Lisäksi käytiin Keski-Suomen eukkujen kanssa yhteislenkillä ja nähtiin Duran siskoa Ninniä. Treenattiin myös viikoittain joukkueen kanssa SM-kisoja varten ja viimeisenä viikonloppuna oltiin meidän nuorisojaoston järjestämällä koiravalokuvauskurssilla, jossa Cloudy ja Wintu olivat kuvauksellisina malleina. Ja allekirjoittanut oli edelleen innoissaan kameran nopeammasta kortista.

                                                                            ToukokuuKevään kunniaksi kisailtiin varsin ahkerasti Cloudyn kanssa ja käytiin näyttelyissä. Eurasierille rallytokokisoista ensimmäinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta tuomarinpalkinnon kera ja lisäksi keskeytetty avoimen luokan tottelemattomuuskoe, mutta myös toinen koe, jossa saatiin se maaginen AVO1 luokkavoiton kera. Daya kävi Helsingissä pk-rotujen erkkarissa tuloksella ERI4. Kävin myös tekemässä kehisharjoitteluja parissa näyttelyissä, joihin myös nuoriso osallistui. Duralle kevään näyttelysaldoksi H ja ERI1 ja Dayalle ROP kera toisen sertin ja EH2. Lisäksi eurasier korkkasi kisauransa agikentillä ilman sen suurempia tuloksia.

                                                                             Kesäkuu

Kuva: Salla Kuikka

Käytiin pariin otteeseen Tampereella. Ensin tokon SM-joukkuekisat, joissa meidän joukkueen tuloksilla ei hurrailtu. Seuraavana vuorossa oli eurasiereiden erikoisnäyttely, josta Cloudylle ERI ja Duralle EH ja kameran muistikortille monta kuvaa lisää. Kuun loppupuolella oli Claden luonnetesti, josta eurasierille 46 pistettä. Windyltä leikattiin "kasvain" ja Cloudy sekä Daya kävivät joukkotarkissa silmäpeilissä ja sydänkuuntelussa. Lisäksi päästiin meille uuden lajin pariin, kun saatiin Dayan kanssa paikka veperyhmään.

Heinäkuu


Viimeinen kuukausi vanhoilla säännöillä tarkoitti muutamaa tokokoetta. Cloudylle kaksi AVO3-tulosta ja Windylle kolme VOI0-tulosta sekä oltiin mukana seuran piirinmestaruusjoukkueessa molempien tyttöjen kanssa. Kuun alussa tehtiin varsin onnistunut reissu Pieksämäelle, jossa ensin tokokokeesta Cloudylle toinen AVO1 ja seuraavana päivänä suoritettiin vielä BH-koe. Tein kaksi kehisharjoittelua ja Duran sisko Ninni kävi ensimmäisessä näyttelyssään tuloksella ERI2. Käytiin lähes joka päivä uimassa, vaikka vähän kylmää olikin. Kuukauden viimeisenä päivänä Cloudyn jälkikasvu täytti vuoden.

                                                                               Elokuu


Kaikki Duraa lukuunottamatta kävivät rallytokokisoissa, joista Daculle RTK1 ja menolippu eläkkeelle. Dayalle ensimmäisistä kisoistaan 97 pistettä ja Cloudylle toinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta 79 pisteellä ja shetlantilainen jäi ilman tulosta. Tehtiin Kouvola-Heinola-reissu, jossa tein viimeiset kehisharjoittelut ja tsekkiläinen kävi kehässä ollen molempina päivinä ERI1. Samalla nähtiin myös Cloudyn poikaa Jakia ja lisäksi Duran sisko Nella kävi tutkittavana priimatuloksin. Käytiin myös yhdessä mätsärissä, jossa Cloudy sijoittui.

Syyskuu


Kuun ainoat kisailut olivat Cloudyn toiset agikisat, joista myös eurasierille ensimmäinen LUVA-tulos kakkossijan kera. Muuten lähinnä treenailtiin omaan tahtiin vähän kaikenlaista ja pidettiin hieman kisataukoa. Meidän seura järjesti Animagi-pentunäyttelyn Muurameen kuun puolivälissä ja loppukuusta pidettiin pitkästä aikaa pari täysin vapaata viikonloppua.

                                                                              Lokakuu


Kisatauko jatkui, sillä lähinnä treenailtiin jonkin verran, mutta pääasiassa vietettiin syyslomaa. Kokosin lyhyellä aikataululla seuralle joukkueen rallytokon piirinmestaruuskisoihin, jotka olivat kuun viimeisenä päivänä. Säätyttöjen tuloksilla ei päästy juhlimaan, mutta Wintu oli jo kolmatta kertaa rallyuransa aikana tuomarin suosikki ja Daya sai alokasluokasta hyväksytyn tuloksen sekä meidän joukkue sai pronssia, mikä oli superia etenkin kehnosti menneiden tokokisojen vuoksi.
                                                                                  Marraskuu


Rallytokoiltiin lisää kuun ensimmäisenä päivänä tuplakisoissa, joista varsin kivoja tuloksia. Käytiin myös vuoden ensimmäisissä ja samalla viimeisissä tanssikisoissa Janakkalassa toteamassa, ettei shetlantilaisen kannata kisata yksin. Järjestettiin kuun puolivälissä hyväntekeväisyysmätsäri syöpäsairaiden lasten hyväksi, jonka jälkeisenä viikonloppuna oli vuoden kohokohta, eli Jyväskylän KV-näyttelyt. Starttasin ja samalla myös lopetin oman JH-uranija Cloudy menestyi missikisoissa pitkästä aikaa. Loppukuusta käytiin vielä eurasierin kanssa juoksemassa muutama agilitystartti, vaikka kuun puolivälissä Cloudyn tassu olikin vähän pipi.

Joulukuu


Suunnattiin messariin, jossa Cloudylle pari sileää eriä ja Sateelle lauantaina kakkossija ja sunnuntaina kaikki mahdollinen. Messari jäikin vuoden viimeiseksi isommaksi tapahtumaksi, tosin Cloudyn kanssa käytiin mölleissä juoksemassa kivalla hyppy-putkiradalla. Koirat Dacua lukuunottamatta olivat koeviikkoni ajan äidin luona ja veteraani pääsi nauttimaan viikon ajan jakamattomasta huomiosta. Joululomaksi tultiin äidin luokse maalle ja veteraani taitaa tykätä sittenkin enemmän tyttöjen seurasta, kuin yksinelosta. Dura oli tässä muutaman päivän ajan kyläilemässä, mutta eilen sain Musun kotiin ja vietetään loppuvuosi lomaillen koko lauma koossa.

Se on paras mahdollinen lopetus tälle vuodelle.

4 kommenttia: