perjantai 27. marraskuuta 2015

Viimeinen mahdollisuus


- Ja käytettiin se!

Osallistuin viime lauantaina elämäni ensimmäisiin- ja samalla myös viimeisiin junior handler-kisoihin. Sitä ennen (ja sen jälkeen) oli kuitenkin talkoolaishommia hoidettavana, joten palataan viime perjantaihin.

Äiti haki minut suoraan koulusta ja kuten aiempinakin vuosina Jyväskylän KV-näyttelyn aikaan, suunnattiin perjantaina suoraan tukkuun tekemään ostoksia - eli kehiin vettä, limua, keksejä ja karkkeja. Nämä siis kärrättiin näyttelypaikalle perjantai-iltana ja laiteltiin muutenkin vähän paikkoja valmiiksi viikonloppua varten. On tuo vaan melkoinen tila-auto! Kuvat otettiin ennen kuin autoon sullottiin vielä 140 vesipulloa ja 130 pakettia keksejä.Lauantaina jo aamuvarhain Paviljonkiin täyttämään sekä kärräämään kehäkoreja ja yhdeksältä alkoi junnujen piirinmestaruuskisa, johon tajusin osallistuvani vasta siinä vaiheessa, kun numerolaput tulivat sähköpostiin. Olin jo etukäteen suunnitellut, että kisaan nämä ekat ja vikat junnukisani Cloudylla, mutta piirinmestaruuskisa meni juuri päällekkäin eurasierin kehän kanssa, joten suunnitelmiin muutos ja kisakaveriksi tulikin Daya.

Mentiin tsekkiläisen kanssa puolijuoksua junnukehälle ja oltiinkin siellä ajoissa, huimat pari minuuttia ennen kehän alkua. Enkä sitten tajunnut kuin vasta kehässä, että ne nätit pikkukengät onkin autossa ja jalassa hienosti isot ruskeat paskaiset goretex-kengät! Kaiken kruunasi se, ettei oltu ehditty treenata Daikun kanssa ja kehässä se keksi, ettei enää tykkää takajalkojen asettelusta ja namitkin loppuivat kesken. Tämän vuoksi oli aika yllättävää, että tuomari otti meidät jatkoon viiden parhaan joukkoon 12 junnun joukosta ja loppujen lopuksi sijoituttiin neljänsiksi. Olipa kiva yllätys! 

Iltapäivän kisaan pääsin sitten the Cloudyn kanssa ja eurasier alkoi ryhmässä jo väsymään ja meidän kisa päättyi siihen. Kloodi oli joka tapauksessa hieno ja tuomari oli kuulemma melkein ottanut meidätkin jatkoon, joten ei voi valittaa. Oli hyvä tajuta vasta jälkikäteen, että näistä saa ihan arvostelutkin! Kehäkansiosta löytyi Cloudyn arvostelu, jossa kaikki oli erinomaista, mutta piirinmestaruuskisan arvostelun joku oli ilmeisesti vahingossa ottanut, koska sitä ei enää kehäkansiosta löytynyt.

pm4
Cloudylla olisi voinut olla turkkia päällä enemmänkin, mutta siitä huolimatta eurasier ylsi lauantaina rotukehässä valioluokan toiseksi ja paras narttu-kisassa kolmanneksi. Tuomarina Steven Seymour H. Valitettavasti arvostelu on jossain, en ymmärrä äidin tapaa sen suhteen, että tuloksesta riippumatta se arvostelu jätetään jonnekin repun pohjalle, josta saan löytää sen tuhannen rypyssä. 

Dayalle puolestaan EH. Paljon tuli jälleen sanomista liikkeistä,  joskin tämä ei ollut mikään yllätys. Daikku tarvitsee kuulemma vielä paljon aikaa, joten lisää näyttelytaukoa siis! Tuomarina Tom Kankkonen.


"2xP1 ylhäällä oikealla. Keskivoimakas. Hyvä pää ja korvat. Suora selkä. Hieman lyhyt pysty lantio. Hyvä rinta, pysty olkavarsi ja laparakenne. Hyvät takaosan kulmaukset. Seisoo hieman tassut uloskiertäen. Yhdensuuntainen takaa, hieman löysä edestä katsottuna. Liikkeisiin toivoisin hieman enemmän tasapainoisuutta."

JUN EH JUK2


Cloudy pääsi kehään vielä sunnuntaina ja koska äiti oli jatkuvasti handlaamassa jotain koiraa jossain, niin vein Cloudyn kehään tällä kertaa itse. Oli jo aikakin mennä eurasierin kanssa kehään, sillä viimeksi olin esittänyt Cloudyn kesällä 2013 Tuurissa, eli yli pari vuotta sitten. 

Tuomarina Harry Tast, joka ei vaikuttanut olevan turhan höveli. Tuomari saneli arvostelua sen verran äänekkäästi, että kuulin sen jo Cloudya esittäessäni. Arvostelu oli pelkkää kehua, mutta olin silti yllättynyt, kun tuomari laittoi Cloudyn pariin otteeseen ykköseksi ja antoi lopuksi vielä punakeltaisen ruusukkeen meille. Cloudy siis roppi!

"Erinomainen, tasapainoinen & jäntevä kokonaisuus. Kaunis kaula ja hännän asento. Puhdaslinjainen, kaunisilmeinen pää. Kauttaaltaan korrekti rakenne. Hyvä karvanlaatu. Kevyet, säännölliset liikkeet. Kauniisti esitetty."

VAL ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP

 kiitos kuvaajalle!    ruusuketänneheti           

Tämän tuloksen myötä myös yksi must-haaveistani toteutui ja päästiin Cloudyn kanssa käymään isossa kehässä. Jyväskylässä on aina upea iso kehä ja jo about 10 vuotta sitten ajattelin että haluan päästä vielä joskus juoksemaan sinne omankin koiran kanssa. Oli siistiä, kun tämä vihdoinkin toteutui, vaikka ryhmäkehä meidän osalta olikin nopeasti ohi. Tämä oli samalla myös ensimmäinen kerta, kun omat koirat edes pärjäävät kotinäyttelyssä.

Eikun lasketaanko Dacun saama sertti vuonna 2007? 

2 kommenttia:

  1. Onnea kovasti ROPista!!!

    Täälläkin on yksi tsekkiläisen omistaja ja tsekkiläisen nimi on Cloudy, hassua. Eilen näyttelyssä se oli BIS1-pentu!!
    Eka näyttely ja se on jo sen verran "vanha" että menee kohta jo junnuihin.

    VastaaPoista