torstai 15. lokakuuta 2015

Vuoden vikoja

En uskoakseni valehtele pahasti väittäessäni, että lauman viimeiset näyttely- ja kisailmoittautumiset on nyt tehty tämän vuoden osalta. 

Kymmenen päivää sitten kävin pitkän ja hartaan juupas-eipäs-kamppailun siitä, ilmoittaisinko Cloudya messariin. Vaihteen vuoksi kallistuneet hinnat vähän hirvittivät, mutta päädyin siitä huolimatta ilmoittamaan eurasierin molemmille päiville, koska pelkäksi turistiksi olisi ollut tylsää lähteä, eikä messarissa ole tänä vuonna tarjolla (tavallista) koiratanssikisaa. Suurin syy ilmoittautumiseen lienee varmasti se, että vaikka koira olisi kalju ja liikkuu laiskasti sisänäyttelyissä, niin siitä huolimatta ilmoittamatta jättäminen olisi alkanut kaduttamaan rankasti viimeistään paikan päällä. Se ei sitten haittaa yhtä paljon, jos ilmoittautuminen alkaa kaduttamaan jälkikäteen.

Seuraavaksi umpeutui Jyväskylän (halvimmat) ilmoittautumiset ja sinne lähti puolivahingossa Cloudyn ilmoittautuminen molemmille päiville. Kotinäyttelyyn on kiva mennä, vaikka olenkin monta kertaa ajatellut, ettei tuon koiran kanssa enää käydä ns. turhaan Suomen kehissä, vaan mennään mielummin ulkomaille, mutta tässä ollaan taas. 

söpö nuppi
Clade 4v 7kk

Samalla Niina ilmoitti, että Sade on menossa Jyväskylään vain sunnuntaille, joten ilmoitin Dayan lauantaille. Kouvolassa sekä Heinolassa Dayalta jäi tosiaan uupumaan SA vain etuliikkeiden vuoksi ja molemmat tuomarit sitä harmittelivat. Tuskin liikkeisiin on vieläkään tullut muutosta, sillä tsekkiläisen eturinta on vielä melko kehittymätön, mutta enemmän huolettaa tuo häntä, jota Daikku meni läiskimään vasten juuri maalattuja puomeja. Valkoinen maali on pysytellyt mustan koiran hännässä elokuusta saakka, mikä vähän hirvittää, koska näyttely on jo ensi kuussa. Ilmoille on heitetty jo yksi ratkaisuehdotus; väritetään valkoiset häntäkarvat yksitellen mustalla tussilla, niin kukaan ei huomaa mitään. Muita vähintään yhtä hyviä ideoita - tai jopa pikkasen parempia?

Lisäksi ilmoitin säätytöt sekä Dayan rallytokokisoihin. Ensin on piirinmestaruudet, joihin saadaan hyvässä lykyssä meidän seuralta myös joukkue kasaan ja seuraavana päivänä tuplakisat. Kaikkien kolmen kanssa kaikkiin, joten yhdelle viikonlopulle onkin sitten yhdeksän rataa suoritettavana. Cloudy ja Windy kisaa avoimessa luokassa, mutta molemmilla se koulari on yhtä tulosta vaille, joten jos ohjaaja malttaa olla mokailematta pahasti, niin päästään tyttöjen kanssa korkaamaan jo voittajaluokka marraskuussa. Daya menee metsästämään alokasluokan koularia, eikä avoimen luokan korkaaminen ole täysin mahdoton ajatus, sillä tsekkiläiseltä löytyy jo yksi hyväksytty tulos. Wintu ja Clade ovat molemmat treenailleet jonkin verran voittajaluokan kylttejä sekä oikealla puolella seuruuta, jonka ne kyllä osaavat jo jossain määrin entuudestaankin. Kunhan vaan ohjaaja muistaisi, että sieltä radalta ei ole mikään kiire pois, kun rallykisoissa iskee turhankin usein alitajuntaan sellainen hätähätähätä. 

Daikku 1v 10kk


Treenirintamalla on puolestaan ollut melko hiljaista. Oikeastaan heti edellisen postauksen jälkeen muutkin tytöt alkoivat juoksemaan, joten kentälle tai hallille meillä ei ole ollut mitään asiaa, minkä vuoksi koiratkin ovat lähinnä lomailleet ja syysloman kunniaksi allekirjoittanutkin kävi muutaman päivän visiitillä pääkaupunkiseudulla. Nyt koirat alkaa onneksi olemaan jo voiton puolella juoksujen suhteen, niin voidaan aktivoitua treenienkin osalta.

Vuosi sitten olin melko varma, että Dura lähtee tämän vuoden messariin kilpailemaan junnutittelistä, mutta ehkä näiden kuvien myötä selviää, miksi Duracel ei lähdekään näyttelyyn. 

Dura 1v 2kk


Vielä kuva siitä tsekkiläisen väriä saaneesta hännästä! 

8 kommenttia:

 1. Hitsit, miten söpö nallukka Dura on! Saa väkisinkin hymyilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dura kiittää! Sellainen taipumus sillä on ihan livenäkin. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Dura kiittää! <3 Harvemmin rumaa ja rasittavaa kukaan koskaan kehuu. :D

   Poista
 3. Oho, sä oot pistäny tuulemaan kisailmojen kanssa.:)) Mua ottaa päähän, kun Romppu kävi patinpoistossa tässä viikko takaperin ja en tajunnut, että sehän saa kipulääkkeistä dopingvarot päälle. Kaksoiskisan kisapäivä on 26 varoaikapäivä ja koko varoaika on 28pv. Että ei potuta ei... Ja Gloria puolestaan alottaa 100% varmasti juoksunsa kisapäivänä niikuin viime kerralla. Positiivinen mieliala siis täällä... Murrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Teillä on kyllä ollut ihan älyttömän huono tuuri kisojen kanssa. :/ Gloria saa nyt luvan pantata niitä juoksujaan kisaviikonlopun yli!

   Poista
 4. jos et tykkää nimestäs niin mikset sitte vaan käytä eveliinaa kutsumanimenä?

  VastaaPoista