torstai 1. lokakuuta 2015

Se on mehevä

Mulla on oikeastaan pitkin vuotta ollut ajatuksena se, että kohta Dayakin alkaa aksaamaan, kun se sai tammikuussa priimapaperit luustonsa osalta. Talvi meni kuitenkin tokoillessa, keväällä tsekkiläisellä oli juoksut ja kesällä vepeiltiin sekä lomailtiin. Ajattelin, että no piru vie nyt syksyllä aloitetaan tää laji, kun itselläni alkoi koulussa lyhyempi jakso, mikä tarkoittaa sitä, että ehdittäisiin hallille/kentälle jopa parina päivänä viikossa. Sitten tsekki menee ja aloittaa juoksut.
Just juu, ei mennäkään vielä treenaamaan. Tää taitaa kuitenkin olla Duran syytä, koska se aloitti juoksut ensiksi ja Daikku varmasti otti siitä mallia. Tämän vuoksi jätin teini-osaston äidin luokse siinä toivossa, ettei Wintu ottaisi niistä mallia ja aloittaisi juoksujaan taas miten sattuu, eikä olisi kivaa sekään, jos Cloudy tekisi samoin.
pallo näkyvissä

Tiistaina käytiin oman seuran tokotreeneissä. Cloudyn kanssa osallistuttiin ohjattuihin, viimeksi ollaan taidettu tokoilla joskus syyskuun alkupuolella? Joka tapauksessa eurasierilla oli kivaa - itse asiassa meillä molemmilla oli. Cloudy teki hienoa seuruuta ja oli tosi hyvin kuulolla, viimeksi kun treenattiin, lähdettiin työstämään merkin kiertoa, joka ei sujunut yhtään, koska kaukojutut on Cladelle aika vaikeita. Kun oli luppoaikaa, niin kokeilin kiertoa huvikseni kentällä olevalla tötsällä ja sehän kierti! Eikä tainnut olla edes vahinko, koska teki useamman toiston, jotka kaikki olivat tosi hienoja ja etenkin olen tyytyväinen siitä, miten Cloudylla oli vauhtia. Toki mun täytyi edelleen auttaa sitä antamalla useampia käskyjä ja pitämällä bileet heti kun se löysi itsensä tötsän taakse, mutta sillä ei ole väliä, kun koira teki hommia niin motivoituneen näköisenä ja näytti jo itsekin tietävän, että mistä siinä oikein oli kyse. Ehkä Kloodikin tekee vielä jossain vaiheessa comebackin kisakentille, vaikka opeteltavaa vielä riittää - ja paljon.

Wintu teki lyhyet, mutta napakat tokoilut, joissa oli pääteemana lähinnä se, että koiralla heiluisi häntä treenien ajan ja sillä olisi kivaa. Tää toteutui ja meillä molemmilla oli kivaa. Uskaltauduin treenaamaan myös jotain hankalempiakin juttuja, kuten vasemmalle käännöksiä sekä metallinoutoja, joista molemmista saatiin bileet aikaiseksi. Ei sen vuoksi, että olisi pitänyt innostaa ja kannustaa koiraa, vaan siksi, että koira oli oikeasti todella mainio. Tokotauko tanssimisen merkeissä on selvästi tehnyt Wintulle hyvää. Kiitos Saaralle Wintun näistäkin kuvista!


Eilen Dacu ja Windy olivat hierojalla. Dacun osalta kyseessä oli lähinnä kontrollikäynti ja tällä kertaa oikea puoli aika jumissa, mutta vasen oli huomattavasti parempi. Oikeaa puolta saatiin hoidettua ja samalla Erika totesi, että Daculle on luultavasti tullut lisää spondyloosipiikkiä selkään, mikä on harmi, mutta toisaalta ihan odotettavissakin. Dacu sai kuitenkin myös kehuja siitä, miten sillä on edelleen hyvät lihakset, varsinkin takana olevat lihakset ovat kuulemma edelleen "mehevät" eivätkä ole muuttuneet kuiviksi, kuten vanhoilla koirilla yleensä. Tämä tieto oli aika lohdullinen, sillä Dacu on ollut nopeasti vanhenevaa tyyppiä, minkä vuoksi voisin kuvitella sen lihaskunnon olevan nyt paljon huonompi, kuin muilla saman ikäisillä koirilla.

Wintu oli puolestaan saanut itsensä aika juntturaan meidän takapäänkäyttötreenien vuoksi. Oikeastaan shetlantilainen on opetellut syksyn aikana muutaman uuden liikkeen, koska ajattelin ilmoittaa sen jossain vaiheessa tanssikisoihin ja yksi liike on juuri sellainen, jossa hallittu takapäänkäyttö on aika kova sana. Olen tähän mennessä laittanut merkille, että aina kun Wintu opettelee jotain takapäänkäyttöön liittyviä asioita, kuten peruuttamista, vadilla pyörimistä tai sivuaskelia, niin se vetää itsensä juntturaan. Sitten kun näitä treenataan, niin ei ole enää mitään ongelmaa. Tämän pohjalta kuitenkin ajattelin, että kropasta varmasti löytyy jotain- ja Wintun oli joka tapauksessa muutenkin aika päästä hierojalle, kun edellisestä käynnistä pääsi vierähtämään melkoinen tovi. Shetlantilaisen peräpää aika kasassa, mutta onneksi hieronta helpotti ja otettiin vielä varmuuden vuoksi lokakuulle uusi aika.

Huomenna pitäis Valio-myrskyn saapua ja siitä hyvästä video vähän vähemmän kauniista heinäkuun päivästä, jolloin koirat oli uimassa ja Wintun kepinhakutehtävä epäonnistui.Taustalla kiljuu Daya, koska sen mielestä on hävytöntä jättää keppi lillumaan järveen vain pikkuaaltojen takia. 

2 kommenttia: