torstai 9. heinäkuuta 2015

Rajattoman unelman jälkeen

Parin päivän reissu Pieksämäellä, josta en pahemmin huudellut etukäteen. 

Lähdettiin matkaan tiistaita edeltävänä yönä, yövyttiin levähdyspaikalla ja aamulla jatkettiin matkaa kohti Partaharjua ja tokokoetta! Onneksi saatiin vaunu mahdutettua leirintäalueelle melko lähelle kenttää, tällaista retkeilyä olenkin jo kaivannut!

Koe oli noutajien mestaruuskoe ja alunperin meidän ei pitänyt mahtua mukaan, mutta vähän aikaa sitten sain viestiä, että meille oli sittenkin varattu paikat, joten päästiin lähtemään. Suuren koiramäärän vuoksi alempien luokkien tuomariksi oli vaihtunut Pipa Pärssinen, jonka muistin melko tiukkana tuomarina, mikä puolestaan hieman laski odotuksia, mutta tietysti matkaan lähdettiin ennakko-odotuksista huolimatta, koska pienetkin reissut on kivoja.
Lisäksi sunnuntain koe oli meidän historian huonoin, koiraa ei kiinnostanut tekeminen yhtään ja ajattelin, että keskeytän heti, kun saan sen tekemään kanssani hommia edes hetkeksi, mutta ei olisi kannattanut. Cloudy lähti pois kehästä ja jäi toimitsijoiden telttaan, jolloin tuomari joutui keskeyttämään kokeen. Näillä fiiliksillä lähdettiin sitten tähän kokeeseen.

Avoimessa luokassa oli yhteensä 16 koiraa, joten käytiin tekemässä eurasierin kanssa vain paikkis, sillä se kisasi luokkansa viimeisenä, joten ehdittiin tekemään Wintun koe siinä välissä, sillä shetlantilainen kisasi voittajaluokan ensimmäisenä.

Windyn pisteillä ei hurrattu, mutta kivaa meillä ainakin oli! Pistemenetykset johtuivat kauneusvirheistä, kuten vinoista perusasennoista sekä kalikan hitaasta palautuksesta ja nämä jutut ovat ihan treenattavissa, mistä olen erittäin iloinen. Viime kokeen jälkeen oli inhottavaa, kun kisatilanteessa kaikki petti ja koira haahuili, mutta nyt koira teki oikeasti mun kanssa hommia ja vaikka shetlantilainen olikin vähän huolimaton, niin sillä oli aivan mielettömän kiva asenne! Juuri tällaisen Wintun kanssa haluan kisata jatkossakin.Paikkis 8
- Maahanmeno oli epätavallisen hidas! Pistevähennykset tulivat kuitenkin lopussa, kun shetlantilainen nousi ylös ennen käskyä, mutta meni mulkaisusta nopeasti takaisin alas ja siitä taas käskyllä ylös. Wintu ei ole ennakoinut aikoihin, joten tämä yllätti.

Seuraaminen 7½
- Wintu oli ihanan reipas! Pistevähennykset tulivat pääasiassa siitä, että käännökset oikeaan ja vasempaan olivat molemmat hitaita sekä vinoja ja jouduin niissä auttamaan.

Liikkeestä istuminen 9
- Tämän Wintu osaa, mutta istumista edeltävä seuruu olisi voinut olla parempaakin.

Luoksetulo 8½
- Ensimmäinen stoppi valui ihan liikaa, höh! Vauhti kuitenkin säilyi läpi liikkeen, mistä olin iloinen.

Ruutu 0
- Shetlantilainen ei taaskaan löytänyt ruutuun. Tällä kertaa halusin, että koira oikeasti tekee sen ruudun eikä vaan jää pyörimään, joten ehkä viidennellä käskyllä ruutu löytyi ja siitä loppuun se sujuikin hyvin.

Hyppynouto 7
- Yksi Wintun vahvimmista liikkeistä meni piloille, koska shetlantilainen mälläsi kapulaa elämänsä ensimmäistä kertaa. Ainakaan kalikka ei ollut shelun mielestä ällö, sillä se oli puhdas, eikä kukaan muu ollut tehnyt sillä ennen meitä, koska oltiin ensimmäisinä suoritusvuorossa.

Metallinouto 8
- Palautus oli hidas, mutta perusasento oli hieno! Treeneissä ollaan jankattu palautusta ja vaikkei vauhti ole edelleenkään kummoinen, niin kunnollisesta sivulletulosta olen iloinen.

Tunnari 0
- Tehtiin viime viikolla kaverin kanssa sellaiset treenit, joiden jälkeen oltiin varmoja, ettei koira varmasti uskalla lähteä kapuloille itse, mutta halusin kokeilla silkasta mielenkiinnosta. Yllätyin, sillä lähti kalikoille kuin nato, mutta sen jälkeen se teki sen minkä oletinkin, eli nappasi sieltä vaan jonkun ja toi sen itsevarmana minulle. Arpaonni ei tällä kertaa suosinut, eli se ei ollut oma.

Kaukot 7
- Alussa yllätyin siitä, että jouduin antamaan kaksoiskäskyn maahanmenoon. Tällä kertaa Wintu kuitenkin teki kaiken, tosin s-i-vaihtoon se tarvitsi kaksoiskäskyn. Tuomarin mukaan teknisesti erinomaiset kaukot, mutta kaksoiskäskyt vetivät pisteet alhaiseksi. Omaan makuun s-i- ja s-m-vaihdot olisivat voineet olla nätimmätkin ja niitä ollaan treenailtukin takapalkalla, mutta nyt töksähti.

Kokonaisvaikutus 8
- Tuomari ei tähän tainnut sanoa mitään? Tai sitten en vaan kuullut, kun kysyin melko samaan aikaan, että oliko kaikki liikkeet tässä ja olihan ne.

Päällimmäisenä tästä jäivät mieleen kaksoiskäskyt, joita Wintu ei normaalisti tarvitse, ei varsinkaan maahanmenoihin, joita se pikemminkin aina ennakoi. Juteltiin pitkään kaverin kanssa ruudusta, sillä kummankaan koirat eivät löytäneet sinne ja todettiin, että treeneissä koirilla on lähes aina käytössä hajujälki sinne ruutuun! Treenit menevät kutakuinkin aina niin, että koirat paikallaoloon ruudun kasaamisen ajaksi, jolloin koirat eivät käytännössä ole koskaan joutuneet menemään ruutuun, jonka luona ohjaaja ei olisi etukäteen käynyt - paitsi koetilanteessa.

Sovittiinkin, että vaikka heinäkuu onkin treenien osalta epäaktiivista aikaa, niin ennen piirinmestaruuksia pidetään kerran kisaomaiset treenit, joissa on jonkun toisen tekemä ruutu, jonka luona ohjaaja ei käy ollenkaan. Me siis tosiaan ollaan myös seuran piirinmestaruusjoukkueessa ja ne karkelot kisataan heinäkuun viimeisenä sunnuntaina!


vanha tokokuva (c) Tiina H
samoin tämä (c) Tiina H

Cloudy kävi paikkiksen jälkeen vaunussa pötköttämässä ja eurasier tekikin sitten yksilöliikkeet hyvin levänneenä, eikä tuossa vaiheessa onneksi tainnut sataakaan kovin rankasti. Shetlantilainen puolestaan joutui tokoilemaan sateessa, mutta tässä Cloudyn liikekohtaiset pojot!

Paikkamakuu 10
- Tämä vähän yllätti, sillä tuomari rokotti aiempia koiria herkästi pienillä pistemenetyksillä joistakin asioista ja Cloudy oli sm-kisojen paikkamakuussa melkoinen possu, mutta ilmeisesti se oli malttanut olla muutaman minuutin ihan asiallisesti.

Seuraaminen 9
- Kun lähdettiin liikkelle, niin järkytyin siitä, miten kuoppainen kenttä oli! Wintu ei olisi siellä seurannut, mutta onneksi Cloudya ei pienet montut haitanneet. Tuomaria kuitenkin häiritsi se, että kävelin kuulemma itse välillä liian hitaasti.

Liikkeestä maahanmeno 8½
- Tuomarin makuun liian hidas, kuten viime vuonnakin.

Luoksetulo 9
- Hyvä stoppi, mutta sen jälkeen vauhti taas hiipui, mistä hyvästä pistevähennys.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Voi että olin iloinen! Cloudy on treeneissä sekä kahdessa edellisessä kokeessa aina vaan heittänyt maahan, joten kun sain tämän lämmitellessä toimimaan, niin todella toivoin, että se toimisi kokeessakin - ja sehän toimi!

Noutaminen 0
- Jätettiin väliin.

Kauko-ohjaus 8.5
- Ensimmäiseen vaihtoon kaksoiskäsky. Cloudy tekee välillä sitä, ettei nouse ensimmäisellä käskyllä, mutta nyt kyllä johtui siitä, että juuri silloin takana meni auto, joka kuullosti aivan meidän autolta. Koira oli siis ihan vakuuttunut, että äiti tulee! No eipäs tullutkaan ja malttoi sitten keskittyä muihin vaihtoihin hyvin.

Estehyppy 9.5
- Cloudy jäi melko lähelle hyppyä ja paluuhypyssä jalat kolahtivatkin aavistuksen esteeseen.

Kokonaisvaikutus 9.5
- Yllätyin, sillä tämä on melko hyvä siihen nähden, kuinka isot nuhtelut sain vartaloapujen antamisesta sekä siitä, että koirani on hidas.

Yhteensä 164p AVO1 + 1.sija


Kyllä muuten olin yllättynyt ykkösestä! Cloudy oli 16 koiran joukosta ainoa, joka teki ykköstuloksen, vaikka jätettiinkin yksi liike väliin, aika hieno! Itse odotin lähinnä kakkostulosta, sillä en ehtinyt näkemään meidän parhaimpia pisteitä. Meneehän nuo eurasierin ykköset aina vähän hilkulle tuon noudon vuoksi, mutta en valita, koska Cloudy oli hyvällä tuulella ja meillä oli kehässä kivaa ja se oli mielestäni tärkeintä ottaen huomioon sunnuntain kokeen.

Keskiviikkona käytiin kokeilemassa onneamme - siis ihan tosiaan vaan onnea, eurasier oli jo tässä vaiheessa sen verran väsynyt (sunnuntaina koe, maanantaina treenit, tiistaina koe) ettei minulla ollut päivän suhteen sen suurempia odotuksia ja ensimmäinen osuus menikin hilkulle, kun Cloudylta meinasi motivaatio loppua kesken. Cloudy kuitenkin teki sen, eli suoritti BH-kokeen hyväksytysti Suomen toisena eurasierina!

FI & EE MVA JV-11 V-11 EEJV-12 EEV-12 TLNW-13 TK1 RTK1 BH Blueberry Kiss Barcelonnette

Hehkuti hehkuti, mutta tykkään tuosta koirasta aivan älyttömästi.


<3

8 kommenttia:

 1. Onnea tätäkin kautta! Upea juttu tuo BH-kokeen läpäisy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :--) Kieltämättä aika kivaa, että saatiin suoritettua tuo ensiyrittämällä, kun olin jo vakuuttunut tottelevaisuusosuuden jälkeen, ettei varmasti mennyt läpi..

   Poista
 2. No huh huh! Vaude, tehän tahkoatte tuloksia ihan mielettömällä vauhdilla. Onnea!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo tää vauhti tuntuu olevan jo eurasierille vähän liikaa, eikä kyllä mikään ihmekään. Kiitos! :)

   Poista