lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kolminkertaisesti

Meille ollaan heitetty muutama haaste jo pari kuukautta takaperin ja sain viimeinkin loman kunniaksi aikaiseksi vastailla näihin. Tästä tulikin mieleen, että meille taidettiin heittää lokakuussa joku kuvahaaste, joka taitaa olla vieläkin toteuttamatta? Joka tapauksessa kiitos kaikille, jotka ovat meitä haasteilla muistaneet! Näitä on kivaa tehdä, vaikka vastaaminen aina venyykin.Ensimmäinen haaste saatiin Smurffilta, kiitokset!

1. Mikä on mielestäsi kaunein koirarotu?
- Tämä on paha, mutta suomenpystykorvat ovat usein nättejä!

2. Miksi halusit lemmikiksi juuri koiran?
- Koska koira oli sittenkin kissaa monipuolisempi. Koiriahan meillä on ollut oikeastaan aina, mutta kissan hankkimisesta jankkasin pienen ikäni, kunnes Töpö tuli ollessani 9-vuotias. Vasta sen jälkeen aloin varsinaisesti kiinnostua koiraharrastuksista ja niihin täytyi saada sopiva koira, kun silloiset koirat olivat suurimmaksi osaksi eläkeläisiä, eikä kissasta ollut niissä hommissa kovin suurta iloa.

3. Näkyykö huoneestasi, että omistat koiria?
- Huomaa, ainakin pöydällä on koirien kupit, lattioilla pyörii Dayan leluja ja ikkunat ovat täynnä Cloudyn räkää..

4. Sekarotuinen vai rotukoira, miksi?
- Rotukoiria on ollut aina, joten taidan kallistua sille kannalle myös tulevaisuudessakin. Ei ole mitään syytä olla ottamatta rotukoiraa varsinkin nyt, kun ne the-rodut ovat valikoituneet sieltä lukuisten eri rotujen joukosta.

5. Ottaisitko kodinvaihtajan tai recuekoiran, jos sinulle tarjottaisiin sellaista?- Todennäköisesti en, sillä haluan olla tietoinen koiran taustoista ja tuntuu, että seuraava koira tulee olemaan jonkin nykyisen koiran jälkeläinen tai sukulainen.

6. Minkä harrastuksen haluaisit aloittaa koirasi kanssa?- Jäljestämisen. Onneksi tämä toteutuukin jo nyt ensi viikolla Dayan kanssa, kun äiti lupasi vähän autella meitä näissä hommissa.


7. Mikä on paras näkemäsi koiraleffa?
- 101 Dalmatialaista kai? Lassien se ainakin voittaa.

8. Haluaisitko olla/oletko eläimiin liittyvässä ammatissa?
- En oikein tiedä. Vapaa-ajasta kuluu erittäin suuri osa eläimien kanssa, joten ehkä mieluusti haluaisin tulevaisuudessa työskennellä enemmän ihmisten parissa.

9. Mikä on suosikkisi tempuista, jonka koirasi osaa?
- Windyn peruuttaminen on erittäin jees, siitä on ollut hyötyä älyttömän usein ja ylipäänsä se on todella kätevä temppu kaikin puolin. Haukkuminen on tosin se tärkein, koska haukuttamalla shetlantilaista omille teilleen lähtenyt Dura tulee aina takaisin.

10. Milloin olisit valmis ottamaan seuraavan koiran?
- En ainakaan lähivuosina, nykyisestä laumasta riittää iloa vielä pitkäksi aikaa ja hyvä niin.

11. Kuuluuko lempirotuihisi enemmän pysty- vai luppakorvaisia koiria?
- Pystykorvaiset on kivempia ja suosikkirodut ovatkin kaikki pystykorvaisia amerikancockerspanielia lukuunottamatta.Seuraava haaste saatiin Essi H:lta, kiitos haasteesta!

1. Lenkkeilettekö paljon metsässä?
- Melko paljon, mutta hieman on metsälenkkeilyt vähentyneet sen vuoksi, että äidin luona aivan ikkunan alla on pelto, jossa kuvaaminen on osoittautunut paljon kivemmaksi, kuin metsässä.

2. Kuinka usein harjaat koirasi?
- Noin kerran viikossa, joskus väli venyy pidemmäksikin. Wintun korvat ja housut takkuuntuvat helpoiten, mutta eukuilla on ihailtavan helppohoitoinen turkki!

3. Tykkääkö koirasi uimisesta?
- Paimenet tykkää ja Cloudy myös, vaikkei se olekaan intohimoinen uimari. Jossain vaiheessa sillä lopahtaa kiinnostus polskimiseen, jolloin se jää rantaveteen haaveilemaan tai lähtee omille retkilleen. Durasta en osaa vielä sanoa, mutta kai se tykkää, sillä pienenä se ui vesikupissa ja nykyään se polskii lantalan vieressä olevassa paskalätäkössä.

4. Montako pantaa koirallasi/koirillasi on?
Yhdet per nuppi. Varapantoja on vaikka millä mitalla ja useammat valjaatkin kyllä löytyy, mutta pääasiassa jokainen käyttää vain yhtä ja omaa pantaansa.

5. Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?
- Muuten kaikki on vikoineen päivineen hienoja tyyppejä, mutta en pistäisi pahakseni, jos Wintu saisi lisää itseluottamusta ja reippautta sekä Cloudyn ruokahalu voisi hieman kasvaakin.

6. Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi?
- Eurasier tai tsekkiläinen se tulee olemaan. Sitä, kumpi ja milloin, en vielä tiedä.


7. Lempiharrastukseksi koirasi/koiriesi kanssa?
- Toko! Tosin vepekin on osoittautunut yllättävän kivaksi...

8. Onko sinulla "inhokkirotua"? Mikä?
- Englanninbulldoggien yms. lisäksi en tykkää briardeista ja puleista niiden ulkomuodon vuoksi, mutta varsinaista inhokkirotua näistä "perusroduista" ei taida löytyä.

9. Mikä on paras hetki päivästä koirasi/koiriesi kanssa?
- Aamut, jolloin saa nukkua Cloudyn kanssa pitkään ovat täyttä parhautta, mutta jos ei saa nukkua pitkään, niin ehkä se, kuin Daya on kotiin tullessa ovella vastassa.

10. Pidätkö paimenkoirista?
- Yleisesti ottaen kyllä.

11. Mikä on lempi koirablogisi?
- Varsinaista lempparia ei taida löytyä, mutta tämä ja tämä ovat erityisen kivoja!Kolmas haaste saatiin Alinalta, kiitokset tästäkin!

1. Luetko paljon koirablogeja?
- Sanoisin, että melko paljon. Lukulistalla on pääasiassa koirablogeja ja kun on aikaa, niin surffailen etsien lisää mielenkiintoista luettavaa.

2. Mitä koiraharrastusta et haluaisi kokeilla?
- Koen olevani avoin lähes kaikkien harrastusten kokeilemiseen, sillä mitään ehdotonta eitä ei putkahda tällä hetkellä mieleen, joten sanotaan vaikka, että suojelua en haluaisi kokeilla, koska se ei (ainakaan tällä hetkellä) kiinnosta yhtään.

3. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
- Mielikuvani näistä hommista on melko positiivinen, koska näyttelyissä käyminen on kivaa. Toki näyttelyistäkin löytyy omat huonot puolensa, mutta mielestäni läheskään kaikki paha rotukoirien jalostuksessa ei ole näyttelyiden vika.

4. Kuinka kauan olet pitänyt blogiasi?
- Blogannut olen muistaakseni reilut kolme vuotta, mutta tämä blogi on suunnilleen 2,5-vuotias.

5. Mikä on parasta koko koiraharrastuksessa?

- Omat koirat, treeniseura, edistyminen, onnistumiset, oivallukset ja aika moni muukin tekee koirahommista niin kivaa.

6. Entä mikä on ikävintä?
Se, jos/kun ei osata laittaa koiran hyvinvointia harrastuksen edelle.7. Mikä on koirasi/koiriesi kanssa erikoisin koskaan tekemäsi asia?
En osaa sanoa, lupaan muokata tähän jotain sitten, kun muistan jonkin kirjoittamisen arvoisen erikoisen jutun.

8. Mitä harrastat koirasi/koiriesi kanssa, jos harrastat jotain?
- Aktiivisesti tokoa, agilityä ja vepeä sekä epäsäännöllisemmin vetohommia, koiratanssia ja rallytokoa.

9. Minkä koirarodun valitsisit, jos pitäisi valita rotu sen ulkonäön perusteella?
- Eurasierin lisäksi husky, malamuutti, harmaa norjanhirvikoira sekä
jämtlanninpystykorva ovat ikuisia ulkonäkösuosikkeja.

10. Kuinka monta koiraa sinulle on ehdoton maksimimäärä?
- Niin kauan, kuin koirat ovat yhteisomistuksessa äidin kanssa, niin kuusi on maksimi.

11. Mikä on hassuin koiraasi/koiriisi liittyvä muistosi?

- Päällimmäisenä tulee mieleen muisto viime keväältä Dayan pentuajoilta, kun se pissasi erään nimeltä mainitsemattoman henkilön huoneeseen. Koska muisto ei liity pelkästään minuun ja se lienee ehkä vähän kiusallinenkin, en taida viitsä avata sitä täällä enempää. Tähänkin voisi päivittää jotain muuta hauskaa, kun tulee jotain mieleen.Tapojeni mukaisesti en jaksa laittaa haastetta eteenpäin tai keksiä uusia kysymyksiä. Vielä jos kuvahaasteen saisi kesän aikana toteutettua, niin avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti