tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kauan odotettu

Kesä on vihdoin täällä, aika kivaa! Kesäkuu onkin ollut täynnä koirahommia, paljon treenejä ja kameran kuluttamista, mutta heinäkuussa otetaan jo rauhallisemmin. 

Kalenteriin on kuitenkin tullut kivaa täytettä, kuten Cloudyn luonnetesti sekä joukkotarkki. Aloin kyselemään luonnetestipaikkoja ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, vuoden 2013 kesällä ja tähän mennessä olen yrittänyt mahduttaa eurasieria jo noin 25 eri testiin, mutta tuloksetta. Oli siis aika huippua, että saatiin paikka vihdoin ja viimein testiin, joka vieläpä järjestetään tässä melko lähellä!

Joukkotarkastus on edessä sunnuntaina, siellä laitetaan Cloudyn silmätarkki ajan tasalle ja otetaan uusi sydänkuuntelu. Cloudyn aiempi silmätarkastus vanhenee vasta lokakuussa, mutta ajattelin olla kerrankin ajoissa tämän asian kanssa. Sydänkuuntelun haluan ottaa uusiksi varmuuden vuoksi. Cloudyn sydän kuunneltiin jo terveeksi reilu vuosi sitten, mutta sen emällä kuului sivuääni sydämestä pentujen jälkeen, joten haluan tarkastuttaa Cloudynkin varmuuden vuoksi uudelleen. Dayalla on tiedossa sama setti, mutta elämänsä ensimmäistä kertaa, joten jään jännittämään ja toivomaan hyviä tuloksia molemmille!Lisää kivoja juttuja! Muuramen Seudun Kennelkerholta vapautui muutamia treenipaikkoja vepen osalta ja me mahduttiin Dayan kanssa mukaan! Olen Wintun pentuajoista lähtien halunnut kokeilla vepeä, mutta siihen ei ole ollut mahdollisuutta, kun talosta ei ole löytynyt sopivaa koiraa, mutta nyt Daikun myötä avautui mahdollisuus kokeilla myös tätä lajia. Eihän tuokaan siihen harrastukseen maailman sopivin tyyppi ole, mutta kokeillaan nyt ainakin tämän kesän ajan, kivaa se ainakin on!

Eilen oli ensimmäiset treenit ja heti ensin oli vaikeuksia löytää perille treenipaikalle, mutta loppujen lopuksi kolmas kerta toden sanoi ja löydettiin treeneihin. Joka tapauksessa, ehdittiin treenaamaan tsekkiläisen kanssa kahdesti ja Daya oli hieno! Veneessä oleminen ei ollut ongelma, eikä myöskään sieltä pomppaaminen. Köyden tuomista ei vielä kokeiltu ja sen seurauksena tsekkiläinen päätti, että jotain tässä on kuitenkin tuotava ja nappasi paluumatkalla lumpeenkukkia matkaan.

Seuraavat treenit meillä onkin jo huomenna! Päästään treenaamaan mukavan tiheästi, sillä treenit ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin, juuri meille passeleina päivinä! Heinäkuussa meiltä tulee jäämään muutamat treenit väliin reissaamisen ja muiden menojen vuoksi, mutta elokuussa treenaillaan taas aktiivisemmin. Daya tykkäsi vepestä hirmuisesti ja teki kaiken täysillä, se on aivan huippu! Tosin ylimääräisen kiljumisen, ujeltamisen ja haukkumisen se voisi jättää pois laskuista, se vielä menettelee, että tsekkiläinen kiljuu hypätessään veneestä, mutta ei toisten suorituksia katsellessa saisi kiljua...tätä hiljaisena pysymistä täytyy vielä harjoitella.

Saatiin treeneistä kivoja kuvia! Kaikki tämän postauksen kuvat © Salla Kuikka 
Tänään käytiin treenaamassa hallilla aksajuttuja ja tsekkiläinen osoitti olevansa varsin hieno ja lupaava agilitykoira! Ohjaaja oli vaan vähän pihalla, mutta onneksi treenailtiin valvovan silmän alla, joten kiitokset Tiinalle neuvoista sekä treeniseurasta!

Taidetaan olla tsekkiläisen kanssa vähän sellaisia säheltäjiä, jotka seilaavat lajista toiseen, mutta tämä on kyllä todella kivaa juuri näin. Daya innostuu kaikesta ja tekee aina täysillä ja se on ihan huipputyyppi!

4 kommenttia:

 1. Tuo vepe vaikuttaa hyvinkin mielenkiintoiselta lajilta! :) Laittele ihmeessä useamminkin postauksia teidän treeneistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on, oon ihan innoissani kun pääsee vihdoinkin tätä lajia kokeilemaan. :) Pitäis kyllä laittaa treenipostauksia useamminkin ylös, yleensä tulee heiteltyä vaan kisakuulumisia ja nekin melko usein myöhässä. :--D

   Poista
 2. sulla on aikamoiset pihtikintut.

  VastaaPoista