tiistai 12. toukokuuta 2015

Tätä tältä erää

Rallyputki on tältä erää saatu päätökseen. Eilen oli toistaiseksi viimeiset kisat Muuramessa ja en oikeastaan olisi uskonut, että tultaisiin tänä vuonna kisaamaan rallyssa näinkin aktiivisesti, yhteensä olen juossut tämän vuoden aikana 11 rataa. Helmikuussa oli tuplakisat kahden koiran voimin, huhtikuussa kisattiin kahdesti kaikkien kolmen kanssa ja eilen korkattiin avoin luokka pelkästään Cloudyn kanssa. Monelle tuo ei ole määrä eikä mikään, mutta tuntuu vähän hoopolle, että startteja on tähän mennessä kertynyt noinkin paljon lajista, jota me ei edes oikeastaan treenata.

Nyt tulee kisataukoa lähinnä sen vuoksi, ettei lähistöllä järjestetä kisoja ja nyt täytyy keskittyä muihin lajeihin, sillä kisoja on tiedossa. Sitä paitsi, jos mielisin rallyssa vielä kisata, niin täytyisi kyllä treenatakin, sen kyllä huomasi eilisissä kisoissa, ettei Cloudyn tokopohja ole avoimeen luokkaan enää yhtä riittävä, kuin Wintulla. Eikä kyllä Wintunkaan tokopohja sinne voittajaluokkaan riittäisi, jos sinne asti tässä lajissa joskus päästään.

Ne kisat kuitenkin, eilen vietettiin ilta Muuramessa ja olipa outoa kisata rallya vain yhden koiran kanssa.  Rata oli Cloudya ajatellen melko vaikea, sillä se ei vieläkään osaa käyttää pyllyään ja radalla oli kaksi kylttiä, joissa siitä takapään käytön osaamisesta olisi ollut todella paljon hyötyä, mutta mentiin sillä asenteella, että tehdään se mitä osataan ja hyvässä lykyssä saadaan hyväksytty tulos.Olihan se melkoista menoa eikä radan jälkeen ollut kyllä yhtään luottoa sen suhteen, että oltaisiin saatu tulosta. Koira ei ollut radalla parhaimmillaan, mutta ei parane valittaa, sillä omasta ohjaamisesta löysin enemmän parantamisen varaa, kuin koiran työskentelystä. Sitä paitsi lämmittelin Cloudya jälleen liikaa, sillä tein taas ennen rataa juttuja, joita ei oltu koskaan treenattu. Wintullehan tuollainen sopii (tai ainakaan siitä ei ole haittaa), koska se on niin kuuliainen ja reipas, mutta tuo punaharmaa vaan väsyy moisesta, eikä se kuitekaan tuollaisilla hätätreeneillä ehdi ymmärtämään, mitä siltä oikein haetaan. Tokossa ja koiratanssissa olen tehnyt saman lämmittelymokan, joten se varmaan täytyy tehdä joka lajissa, ennen kuin siitä voisi mahdollisesti ottaa jopa opiksi.

Hyväksytty tulos sieltä kuitenkin tuli 79 pisteellä ja kisakirjojen jaossa oli melkoinen ylläri, kun Cloudy oli 17 koiran joukosta tuomarin suosikki! Aika kiva yllätys, varsinkin kun meidän suoritus ei todellakaan ollut sieltä kauneimmasta päästä ja tässä yhteydessä tuomari sanoikin, että ohjaajan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota suorituspaikkoihin, mikä on täysin totta ja sama huomio löytyi meidän arvostelulomakkeestakin. Näiden lisäksi pistevähennyksiä kertyi mm. uusimisesta sekä -10 tuli siitä, kun 13.kyltin (vasemmalle kääntymistä) lopuksi koira meni istumaan, vaikkei olisi pitänyt. En edes itse tajunnut asiaa radalla, vaikka rataantutustumisessa kyllä muistutin itselleni useaan otteeseen, että koira pitäisi ottaa äkkiä mukaan, ettei se ehtisi istumaan käännöksen jälkeen. Cloudy kuitenkin tekee istumiset automaattisesti pysähtyessäni, kiitos tokon, mutta helposti olisin saanut koiran mukaan ajoissa, jos vaan olisin itse ollut skarppina.

TP-palkinto kyllä lämmitti mieltä ja saatiin Pedigree-nameja sekä kaunis kukka, jonka tosin laitoin äidin matkaan, sillä Wintun palkintokukka on jo kuollut. En jättänyt sitä hoitamatta, joten taisin hoitaa sitä väärin, ehkä se vaan tukehtui, koska annoin sille liian paljon vettä? Joka tapauksessa kauniilla kukalla on parempi tulevaisuus jossain muualla, kuin täällä. Cloudykin on samaa mieltä.

                                               

Wintulla olisi ollut mahdollisuus saada koulari, mutta shetlantilainen aloitti juoksunsa 1½ viikkoa sitten, joten jouduin jättämään sen kotiin ja samalla perumaan myös kaksi tokokoetta. Tämä kyllä harmittaa, sillä olisin halunnut saada kisakokemusta voittajaluokasta ennen SM-kisoja, mutta nyt täytyy pärjätä ilman. Toki pitäisi olla iloinen siitä, ettei ne juoksut pamahtaneet SM-kisojen päälle, joten ei pitäisi valittaa. Tavallisia kisoja tulee kyllä lisää ja nyt saadaan ainakin viettää kesä ilman yhtäkään hormonihyrrää, aika kivaa!

Huomenna lähden kuvaamaan mätsäriin, ylihuomenna lähdetään tekemään Dayan kanssa Helsinkiin erkkariin ja perjantaina olisi Cloudylla tokokoe Mänttä-Vilppulassa. Tämän päivän pidin suosiolla vapaata 17 ikävuoden kunniaksi, enää vuosi niin pääsee itse (toivottavasti) kulkemaan autolla treeneihin, sitä jos mitä on kyllä odotettu!

6 kommenttia:

 1. Onnittelut, nopeasti se vuosi menee. Täytyy kyllä myöntää, että ajokortti on treenejä ja koiraa ajatellen parasta ikinä, ja hyväähän kannattaa tunnetusti odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti, vielä saa vuoden kateellisena katella kun muut voi laittaa koiran autoon ja kulkea autolla miten lystää, kun itse saa aina soheltaa häkkien sun muiden kanssa ties miten. :-D

   Poista
 2. Onnittelut hyväksytystä. Meidänkin piti tulla, mutta neiti terrieriä ei vissiin kisaaminen kiinnostanut, koska se aloitti juoksunsa juuri kisapäivänä ja huomasin sen siinä paria tuntia ennen kisoja. Ei yhtään ärsyttänyt... No mutta kesällä sitten uusiksi, jos saisi kaksi koiraa vielä samoihin kisoihin niin Ronttikin pääsisi kokeilemaan... ehkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Katoinkin, että olitte lähtölistassa ja ihmettelin, kun ette ilmaantuneet paikalle. Harmi homma, mut sellaista se on näiden kanssa kisatessa - ja tottakai Romppukin kisaamaan!

   Poista
 3. Teille ois haaste(:

  http://shetlandia.blogspot.fi/2015/05/haastetta-jalleen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy nyt alkaa tekemään noita, kun pari edellistäkin on vielä toteuttamatta. :´)

   Poista