lauantai 23. toukokuuta 2015

Ensimmäinen voitto

Viime aikoina on ollut kiirettä koulu- ja koirajuttujen vuoksi, mutta onneksi viikonloput on keksitty!

Viime perjantaina matkattiin Mänttä-Vilppulaan kokeeseen, jossa tuomarina toimi Juha Kurtti. Olen aina tykännyt mennä Kurtin kokeisiin ja Cloudyn tokoilut ovat viime aikoina menneet todella hyvin, joten lähdettiin toiveikkaina matkaan.

Avoimessa luokassa oli melko paljon koiria, huimat 13 kappaletta! Oltiin toisessa paikkisryhmässä ja Cloudy ei kehään mennessä ollut kovinkaan hyvin kuulolla, mutta en jaksanut huolestua siitä, koska paikkiksessa sillä ei olisi loppujen lopuksi paljoa väliä - tsemppaisin sitten enemmän yksilöliikkeisiin. Maahanmeno oli melko hidas, mutta jäi hyvin maahan. Olin ehtinyt olla piilossa noin reilut pari minuuttia, kun numero 18 huudettiin kytkemään koira ja kappas, sehän olin minä. Cloudy oli päättänyt lähteä vähän kävelylle..

En edes muista, milloin viimeksi tuo koira olisi lähtenyt paikkamakuusta omin luvin. Tänä keväänä se on noussut yhden ainoan kerran ja sekin meni ohjaajan piikkiin, mutta viimeksi se harrasti tuota nousemista pari vuotta sitten, mutta ei silloinkaan lähtenyt käppäilemään minnekään, nousi vaan ylös. Tietysti tämä harmitti ja paikkiksen nollaus tarkoitti, ettei meillä ollut enää mahdollisuuksia ykköstulokseen ja odotteluaika olisi ollut pitkä, ennen kuin oltaisiin päästy tekemään yksilöliikkeitä, joten siinä vaiheessa perjantai-ilta kavereiden kesken vaikutti houkuttelevammalta vaihtoehdolta, joten päädyin keskeyttämään kokeen. Kerta se on ensimmäinenkin.

Tiistaina meillä oli uusintayritys Muuramessa Pehkosen Maurin tuomaroitavana. Paikkis jännitti ehdottomasti eniten, sillä perjantain nollapaikkis oli tuoreena mielessä, mutta lähdin sillä asenteella liikkelle, että otetaan tällä kertaa myös ne yksilöliikkeet sitten vaikka treenin kannalta, jos ei muuten. Cloudy ei kuitenkaan ole koskaan yllättänyt näin hienosti ja kerrankin saatiin meidän tokoiluja videolle. Kiitokset kuvaajalle!Paikkamakuu 10- En ole ikinä jännittänyt paikkista näin paljon! Piilossa ollessani sydän jyskytti tuhatta ja sataa, mutta onneksi Cloudy oli hieno ja pysyi, vaikka pari koiraa rivistä nousikin. Myös maahanmeno- sekä perusasento tulivat heti ensimmäisillä käskyillä, hieno eurasier!

Seuraaminen 9
- Täyskäännökset valuivat hieman, mutta en oikein kiinnittänyt siihen huomiota. Ajattelin vaan koko ajan, että nyt ei saa antaa mitään käsiapuja, mikä on tullut tavaksi rallytokossa ja sen vuoksi unohtui pitää käsiä rentoina. Arto onkin mulle ties miten usein treeneissä sanonut, ettei saa kävellä sen näköisenä, kuin olisi lentoon lähdössä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
- Cloudy meinasi alussa mennä maahan, mutta liikkurin käsky tuli kreivin aikaan!

Luoksetulo 8
- Kokeilin ensimmäistä kertaa käsimerkkiä, sillä Cloudy on tehnyt kahdesti hienon stopin treeneissä käsimerkillä joskus maaliskuussa ja pieni treenimäärä ei ole ilmeisesti aina pahasta, sillä stoppi oli omaan makuuni tarpeeksi napakka. Ikuisuusongelmahan meillä on tuo vauhdin lopahtaminen pysäytyksen jälkeen, josta lähti se pari pistettä. Tätä ollaan kyllä treenattu ja kyllähän se sentään lähti liikkelle laukalla, mutta lössähti kuitenkin nopeasti raville.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
- Just ennen liikettä arvoin, millä käskyllä se pysähtyisi parhaiten, onneksi taisin tehdä ihan kelpo valinnan sen suhteen.

Nouto 0
- Kovasti myös taustajoukot yritti houkutella siihen, että noutoa täytyy edes yrittää, mutta niin pitkään kuin koira tuumaa, että hae ite, se on melko turhaa.

Kauko-ohjaus 10
- Cloudyn bravuuri! Eivät kyllä olleet siitä huolimatta kympin arvoiset, ensimmäisessä vaihdossa annoin sen verran selkeää vartaloapua, että moni tuomari olisi jo siitä rokottanut. Videolta se ei välttämättä kovin hyvin näy, mutta seisoskelin siellä tyyliin varpaillani, kun käskin koiran ensimmäisen kerran istumaan.

Estehyppy 9
- Tämä kyllä vähän arvelutti, sillä Cloudy ei ole treenannut hyppyä aikoihin, mutta yhtä lailla mielessä oli ne kerrat, joiden takia ollaan nollattu hyppy, kun koira on sännännyt sinne liian aikaisin, joten koin tarpeelliseksi varmistella, ettei nyt kävisi niin. Cloudy oli hieno, mutta tuomarin makuun kuitenkin hieman liias hidas.

Kokonaisvaikutus 9
- Kiitettävää yhteistyötä tuomarin mielestä, mutta palkintojenjaossa vielä mainitsi, että noudon väliin jättäminen kuulemma vaikutti vähän tähän.

Yhteensä 169p AVO1 & 1.sija

Cloudy haki meille lisää kukkia
Porukat sanoi meidän suorituksen jälkeen, että ykkönen sieltä tulee, mutta itse olin viimeiseen asti epäileväinen, kun nouto kuitenkin vei sieltä sen 20 pistettä. Tosin kun Wintu sai viime syksynä ykkösen rotumestiksissä nollattuaan noudon, niin olen siitä asti uskonut, että Cloudykin voisi pystyä samaan. Ennen ajattelin, ettei avoon kannata mennä, jos ei noutoa osaa, mutta halutessaan Cloudy voi tosiaan pystyä samaan kuin Wintukin.

Katselin vähän tilastoja ja Cloudy näyttäisi olevan Suomen neljäs eurasier, jossa olisi kisaoikeus tokon voittajaluokkaan ja viimeisin AVO1-tulos eukuilla on vuodelta 2003. Tosin voittajaluokkaan ei kuitenkaan ole asiaa ilman nouto-osaamista, mutta en ole vielä varma, jatkaako Cloudy tokoilua vielä avoimen luokan jälkeen. Tällä hetkellä noudon tilanne on se, että koira nostaa kalikkaa sentin verran maasta, joten treenattavaa vielä riittää. Cloudyn kanssa tokoilu on kuitenkin aivan mielettömän kivaa ja olen älyttömän iloinen siitä, että mulla on juuri tuollainen koira.

Cloudylla on seuraava koe jo tiistaina, mutta äitini ohjattavana. SM-kisat lähestyy ja oman seuran järjestämä koe on hyvä kenraalitreeni, ennen kuin laitetaan parivaljakko ässämeihin. Tosin äiti ei ole koskaan ohjannut tuota eurasieria edes yhden tokoliikkeen verran, mutta Cloudy ei onneksi yhtään katso sitä, kuka siellä hihnan toisessa päässä oikein on.

"Olet kaikkein paras koira"- on yksi suosikkisitaateistani ja sen voisi kyllä osoittaa suoraan tuolle koiralle.

4 kommenttia: