sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Otatko paikan vastaan?

Perjatai-iltana minulle esitettiin pitkästä aikaa otsikon mukainen kysymys. Noin kymmenen aikoihin illalla Anna laittoi naamakirjassa viestiä ja kertoi, että Windy pääsisi varasijalta mukaan lauantain rallytokokisoihin, jos otettaisiin paikka vastaan. Vastasin sen suuremmin miettimättä, että ilman muuta me tullaan ja kun olin laittanut Windyn tiedot sekä maksanut ilmoittautumisen, katsoin kisakirjeestä, paljonko lähtöä täytyisi aikaistaa. Vastauksena se, että Wintun kisan vuoksi paikalla täytyi olla yli viisi tuntia aikaisemmin! Avoin luokka alkaisi kymmenltä ja alokasluokan kakkosryhmä, jossa Dacu ja Cloudy kisaisivat, vasta klo 15:30. Sinne hujahti suunnitelmat univelkojen kuittaamisesta, mutta olin kuitenkin tosi iloinen siitä, että Wintukin pääsisi kisaamaan.

Aamu alkoi siis avoimella luokalla ja Windyn kanssa oltiin lähtöjärjestyksessä toiseksi viimeisiä, joten ehdin hyvin katsomaan myös muiden suorituksia. Rata ei vaikuttanut kovin vaikealta, mutta ennen omaa kehää täytyi vähän kuitenkin treenailla ja varmistella radalla olevia juttuja. Wintu on ihana, ahkera ja tunnollinen pienokainen, minkä vuoksi sen kanssa pystyy luottavaisin mielin tekemään tällaisia nopeita päätöksiä kisareissujen suhteen, vaikka se ei olekaan treenannut rallytokoa yhtään pariin kuukauteen. Se yrittää aina parhaansa, ymmärtää kaiken ja tänäänkin ennen kehää se hiffasi heti, mitä siltä haetaan, kun testasin jonkun kyltin suoritustapaa. Saatiin meidän suorituksesta videomateriaaliakin, kiitos kuvaajalle!Ohjaaja on vähän uuno, mutta shetlantilainen oli hieno! Olisi kyllä voinut jättää tuon oikealla kädellä auttamisen kokonaan pois, sillä se oli aika turhaa ja sen takia muutama perusasento vähän tökki. Tällä suorituksella irtosi kuitenkin 86 pistettä, muutama pikkuvirhe sekä yksi kymppi kolmannelta kyltiltä ohjaajan pysähtymisestä. Wintu oli lisäksi 12 koiran joukosta tuomarin suosikki, aika kivaa! Tuomarinkommentti: "Kaunista yhteistyötä ja osaava koira." 

Avoimen luokan palkintojenjaon jälkeen oli muutaman tunnin odottelu ennen alokasluokan (toisen ryhmän) alkamista. Tällä välillä käytiin koirien kanssa kävelyllä ja hain pullaa kanttiinista, mutta tässä kohtaa väsymys alkoi jo painaa aika rankasti, kiitos huonosti nukutun yön. Eikä yhtään auttanut ajatella sitä, että kotona vastassa olisi vielä maailman pirtein tsekkiläinen, jolla olisi ollut ainakin näääääin tylsä päivä ja joka kaipaisi ainakin näääääääääin paljon tekemistä.

Saatiin Windyn suorituksesta kivoja kuvia! Kaikki kuvat (C) Tiina Paananen, kiitos kuvista!
Päästiin tuomarinsuosikkeina mukaan avoimen luokan palkintojenjakokuvaan ja shetlantilainen ei halunnut katsoa kameraan

Dacun rata ei tullut videolle, sillä kamera oli ennestään aika täynnä ja ajattelin muistin loppuvan minä hetkenä hyvänsä ja halusin mielummin videomateriaalia Cloudyn suorituksesta, sillä sen rallymenoa ei ole vielä koskaan tallentunut videolle asti. Tänään saatiin asia korjattua. Kuitenkin, Dacun rata oli jälleen melkoista kaahotusta, mutta se meni kuitenkin paljon paremmin kuin edellisissä kisoissa. Isoimmat virheet tulivatkin Dacun kanssa siitä, että olin itse liian hätäinen. Sinkoilin kyltiltä toiselle, enkä oikein muistanut ajatella mitä olin tekemässä saatika sitten ohjata koiraa. Lisäksi taskussa (luojan kiitos äänettömällä) ollut puhelin soi radan aikana pariin otteeseen, joka sekin vei osan allekirjoittaneen keskittymisestä mennessään. Tosin olin iloinen siitä, miten Dacu oli koko suorituksen ajan niin reipas ja hymyileväinen!

Cloudy oli myös suoritusvuorossa toiseksi viimeisenä. Punaharmaa oli tänään poikkeuksellisen laiska ja perässävedettävä, minkä huomasin jo koiraa lämmitellessä. Hetsasin koiraa vähän ennen kehää ja lihapullat saivatkin koiraan vauhtia, jota ei tosin riittänyt enää kehään asti. Joka tapauksessa Cloudyn kanssa oli tavattoman kivaa kisata, eikä ohjaajakaan tällä kertaa sinkoillut kovin pahasti. Kun hihnan päässä on tuollainen viilipytty, niin ehtii itsekin miettimään paremmin, mitä ollaan tekemässä. Ainoastaan kartioiden pujottelun kohdalla tuli pieni ajatuskatkos ja oli pakko jäädä laskemaan takana olevat kartiot, jotta tietäisin, montako niitä täytyisi vielä pujotella. Kokonaisuudessaan taidettiin mennä aika hitaasti, mutta varmasti. Kiitos Ellille meidän radan videoinnista! Dacun suoritus oli 76 pisteen arvoinen ja näin ollen toinen hyväksytty tulos. Mukaan mahtui muutamia pikkuvirheitä ja kaksi kymppiä, jotka tulivat siitä, kun allekirjoittanut otti askeleet väärin ja eteentulossa rajalassie nosti pyllyä kahdesti. Tuomarinkommentti: "Vasemmalle kääntymistä tulee harjoitella. Koiralta innokasta tekemistä." Dacu on nyt siis yhden hyväksytyn tuloksen päässä eläköitymisestä!

Cloudy yllätti 99 pisteen tuloksella. Ainoa miinus tuli siitä, kun olin itse alussa liian lähellä lähtökylttiä. Tyhmä moka, jonka tein myös Dacun kanssa. Tuomarinkommentti: "Kaunis ohjaus läpi radan. Taitavaa yhteistyötä." ja arvostelulappuun oli vielä kirjoitettu 4. ja 5.kylttien kohdalle, että "kaunis juoksu". Cloudy the perässävedettävä ei tosiaan sinkoillut mihinkään suuntaan, kun taas Dacun kanssa törmäiltiin aika paljon.

Seuraavat rallykisat olisivat jo reilun parin viikon päästä ja siellä olisi Cloudylla luokkanousumahdollisuus. Jos koulari tulee, niin ennen avointa luokkaa täytyisi opettaa eurasier käyttämään pyllyään. sitä onkin opeteltu epäsäännöllisen säännöllisesti jo parin vuoden ajan ilman kovinkaan kehuttavia tuloksia, mutta jos nyt otettaisiin se tehoreeniin!

10 kommenttia:

 1. Hah, meiltä kysyttiin sama kysymys, mutta arvaapa olinko laiska? Olin... Eli ei jaksettu millään lähteä, vaikka sitä vapautuvaa paikkaa oltiinkin odoteltu. No me yritetään päästä sinne muuramen kisoihin toukokuussa. Teillä meni kyllä upeasti, ja vedätte huikeita pisteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Anna sanoikin kisapaikalla, että kaikki varasijat ovat jo käytetty ja huuteli vapautuneesta paikassa facesta, jolloin hokasin että paikkaa oltiin ilmeisesti tarjottu teillekin. Laiskimus hei!! >:( No ei, kieltämättä mullakin kävi mielessä jäädä kotiin nukkumaan ko hokasin, että Wintun takia paikalla pitäis olla niiiin paljon aiemmin ja kisapaikalla menis about kahdeksan tuntia. Onneks se sentään kannatti. :D Muthei mä muistutan sua toukokuun kisailmosta ettei taas vaan unohdu!! Ja tehän te niitä huikeita pisteitä vedätte!

   Poista
 2. Onnea tuloksista! :) Ootteko tulossa 27. muuramen iltakokeeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, Muurameen hyvinkin! Lähikisoihin täytyy aina mahduttautua mukaan ja sit vasta jälkiviisaana tajusin, ettei paimenet voi saada sieltä koularia, koska sitten kaikki tulokset olis samalta tuomarilta. Mut juu menossa ollaan joka tapauksessa!

   Poista
  2. Okei, siellä siis nähdään :D Hurjan hieno idea oli ilmota, ei oo meille ihan lähin mahdollinen...

   Poista
  3. Aaaivan, tekin ootte tulossa sinne! No teille kyllä kertyykin sitten matkaa ja kilometrejä ihan mukavasti. :D Rallyn kohdalla oon todennut vähän saman ko koiratanssissa, jos haluaa kisata niin on pakko vähän matkustaa, mutta onneksi Muura järkkää täälläpäin kisoja aktiivisesti, niin selviää ite vähemmällä. Mutta joo siellä nähdään!

   Poista
 3. Onnea menestyksestä! RallyWintu on niin liikkis :) <3 Pitäisi varmaan itsekin kokeilla rallya, se näyttää ihan hauskalta puuhalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! RallyWintu kiittää myös. :) Kannattaa kokeilla, hyvin voi mennä toko- ja miksei tanssipohjallakin! :D

   Poista