tiistai 31. maaliskuuta 2015

Vähän pidempi tauko

Cloudy aksasi viimeksi 8.5.2014 ja viime perjantaina, 27.3.2015 mentiin rikkomaan tauko, kun osallistuttiin Pop Dogin järjestämiin agilitymölleihin. Ilmoitin Cloudyn hyppy-putki-radalle sekä mölliradalle, jota ehdittykään juoksemaan läpi, koska täytyi kiiruhtaa bussiin. Matkattiin taas pitkästä aikaa viettämään viikonloppua äidin luokse maaseudun rauhaan, kun kerrankin oli tiedossa viikonloppu ilman kisoja, treenejä, koulutusvuoroa sun muuta. Koirat sai juoksennella pari päivää pitkin peltoja, mikä on välillä loistavaa vastapainoa kaupunkielämälle.

Ne möllit kuitenkin. Rata koostui hypyistä ja putkista, valitsin rimat 40cm korkeiksi. Rata ei ollut vaikea, mutta Cloudy ei ollut aksannut taukonsa jälkeen, joten mietin kyllä, menisikö se edes mutkalla olevaan putkeen vai jäisikö se katsomaan sitä tällaisella ilmeellä. Onneksi oli mahdollisuus uusia, jos ensimmäinen rata menisi esteitä muistellessa.

Pieni punaharmaa muisti onneksi kaikki esteet, mutta noin muuten ollaan melkoisen ruosteessa, varsinkin allekirjoittanut. Huvittavaa, että paasaan sanon lähes joka viikko koulutettavilleni siitä, kuinka tärkeää on antaa selkeät käskyt ajoissa, kun omat käskyt tulee auttamattomasti myöhässä ja selkeämminkin voisi kertoa, mihin suuntaan ollaan menossa. Muutamaan otteeseen jäin tuijottamaan koiraa koska "omg se liikkuu!" jolloin ne Cloudyn hyvin alkaneet laukka-askeleet sitten tyssäsivätkin. Ei radalta tainnut kuitenkaan virheitä tulla ja onneksi päästään nyt viikottain ohjattuihinkin, joten ehkä se tästä.

Viime keväältä muistan kyllä sen, että silloinkin usko omaan ohjaukseen oli vaakalaudalla, mutta Cloudyn kanssa liitäminen on kuin vaihtaisi suoraan lajista toiseen, sillä se eroaa todella paljon aiemmista ohjattavista.

Lopuksi vielä Dayan ja frisbeen tarina sunnuntailta.

Olipa kerran Daya joka oli etsimässä jotain tekemistä
Yht´äkkiä Daikku bongasi jotain

Se oli frisbee!
Daya tajusi heti, että frisbee on superkiva

Tsekkiläinen tajusi myös sen, että se oli...
....vähän likainen frisbee

Tantun tyhmyyden vuoksi kiekko joutui vääriin käsiin

Tsekkiläinen halusi frisbeen äkkiä takaisin
Vaikka se tiesikin Cloudyn inhoavan tällaista myyräilyä
Tsekkiläinen otti kannattavan riskin ja sai frisbeen takaisin
Daikku vei kiekon pois Cloudyn silmistä ja vahti sitä niin päheästi, ettei edes Dura onnistunut nappaamaan sitä

Täytyisi ehkä ostaa Dayalle sellainen truuhieno frisbee. Nykyiset on Dayan leluja, joihin törmää vain silloin, kun Daya löytää ne sieltä, mihin se on ne piilottanut. Tsekkiläinen jemmaa aina pallot, kepit, frisbeet sun muut lelut jonnekin.

10 kommenttia:

  1. Voi vitsi, miten nätti Dayasta on kasvanut! <3

    VastaaPoista
  2. Oho, laitoin eilen näköjään meidän haastekutsun tuohon vanhempaan postaukseen. Löytyyhän se sieltäkin, mutta ajattelin nyt vielä sanoa tässäkin, ettei jää huomaamatta.

    VastaaPoista