maanantai 23. maaliskuuta 2015

Pentuluokan päätös

Lauantaina oltiin Lahdessa eukkujen kanssa. Vuodesta 2010 eteenpäin oltiin Lahdessa kolmena keväänä peräkkäin, mutta sitten tuli parin vuoden tauko ja nyt oli päästävä tuohon näyttelyyn uudelleen. Lahti on yksi suosikkinäyttelyistäni, koska kevät alkaa aina Lahdesta!

Duran näyttelytreenailut alkoivat näyttelyä edeltävänä torstaina, jolloin äiti toi meille näyttelyhihnan. Treenattiin torstaina itsenäisesti ja perjantaina meillä alkoi viiden kerran näyttelykurssi, eli kreivin aikaan tulevaa viikonloppua ajatellen! Perjantai-iltana tein analyysin, jossa totesin, että Duracel antaa asetella itsensä hyvin ja pitää korvia nätisti, mutta (liian lyhyt) häntä roikkuu rumasti ja liikkumisessakin oli parantamisen varaa. Täytyy myöntää, että olin aidosti helpottunut siitä, ettei minun tarvitsisi esittää sitä viikonloppuna.

Lauantaina meillä alkoi kehä heti 09:30, joten äiti tuli nappaamaan meidät kyytiin jo kuuden maissa. Oltiin näyttelyssä hyvissä ajoin, joten Dura the tallikoira ehti hyvin tottua paikalla olevaan hälinään ennen kehää. Paikalla oli kaksi pentua. Ensin kehässä oli uros, joka sai KP:n, minkä jälkeen oli Duran vuoro. Neiti esiintyi paljon paremmin kuin harjoitellessa ja yllätyin, kun tuomari antoi myös Duralle violetin ruusukkeen. Loppupeleissä Duracel valittiin VSP-pennuksi. Olin kyllä hyvin yllättynyt ja iloinen, mutta samalla tuumittiin, että tais tuo olla neidin ensimmäinen - ja samalla viimeinen palkinto näyttelyistä.


Cloudy sai myös tehdä comebackin pitkän näyttelytauon jälkeen, viimeksi se oli näyttelyssä Keuruun ryhmiksessä viime kesäkuussa. Tuomari taisi tykätä tuosta punaharmaasta, sillä Cloudy voitti valioluokan SA:n kera ja paras narttu-kehässä Cloudy sijoittui kolmanneksi. Tuomarista huomasi heti, että tämä tykkäsi paikalla olleesta kahdesta junnunartusta, sen verran kauan aikaa hän käytti niiden arvosteluun ja vertailemiseen. Junnut siis voittivat nartut tällä kertaa, joten Cloudy sai CACIB:in, jota sille tällä reissulla vähän tavoittelinkin. Shoppailut tein nopeasti, sillä kuskilla oli kiire päästä kotimatkalle. Onneksi ehdittiin sentään ottamaan äiti-tytär-palkintopose, jossa Cloudy ei olisi millään malttanut olla paikoillaan.

Duran arvostelu:
"Feminine and typical general appearance. Well balanced proportions. Correct head & expression. Correct bite and davlc(?) eyes. Well set ears. Body still in developmet, correct coat."
PEK1 KP VSP-pentu

Cloudyn arvostelu:
"Correct and typical general appearance, but still with substance. Beautiful expression and correct propertion(?) between nuzzle and skull. Compact and correct body. Right angulation(?) and tail."
VAL ERI VAK1 SA PN3 CACIB

Tuomari (Anca Giura) oli kyllä todella mukava! Hän käytti paljon aikaa koirien arvosteluun ja jos jostakin voi sanoa, että arvosteli koirat huolella, niin tämä oli kyllä juuri sellainen tuomari. Antoi myös paljon sanallista palautetta ja käsitteli koiria hyvin, veisin kyllä ehdottomasti koiriani toistekin tälle tuomarille.Sunnuntaina mentiin näyttelypaikalle jo aamusta, sillä äiti oli töissä siivouspartiossa ja itse halusin kierrellä lemmikkimessuilla. Paikalla oli Duran lisäksi kaksi pentua, jotka olivat pikkupentuluokassa. Nämä kumpikin jäivät ilman KP:tä ja tiesinkin jo etukäteen, että tuomari on melko tiukka, joten ajattelin, että Durakin jää palkinnoitta. Äiti meni Duran kanssa kehään ja itse jäin räpeltämään kameran asetuksia paremmiksi ja kun tarkensin kameraa uudelleen kohti koiraa, niin Dura oltiinkin jo valittu ROP-pennuksi. Aika superia! Tuomarina Jaana Hartus.

Arvostelussa ei tosiaan sanottu Duran koosta mitään, mutta pentuluokassa varmasti ollaankin sen suhteen paljon armeliaampia. Durattia kuitenkin odotti sen elämän ensimmäinen- ja todennäköisesti myös viimeinen ryhmäkilpailu, joka oli Duran osalta nopeasti ohi. Olen kuitenkin tosi ylpeä noista kehäketuista! Ei ollut huono viikonloppu ollenkaan, tuloksiin olen enemmän kuin tyytyväinen.

Duran arvostelu:
"Pitkälinjainen. Tasapainoisesti rakentunut. Hieman pitkä lanneosa. Oikea ryhti. Ilmeikäs, lupaava pää. Hyvät korvat. Tyypillinen tapa liikkua. Hyvä häntä."PEK1 KP ROP-pentu

Olin perjantaina mukana laittamassa pentunäyttelyä pystyyn ja sunnuntaina saatiin purkuhommat päätökseen iltakuudelta. Viimeinen homma oli kerätä sitä itseään näyttelypaikan ympäristöstä ja sitähän muuten riitti, mikä ei tosin tullut yllätyksenä, koska paikka näyttää samalta joka vuosi näyttelyn jälkeen. Onko kakkapussin esille kaivaminen liian vaikeaa vai ihan välinpitämättömyydenkö vuoksi ne koirien jätökset jätetään keräämättä, koska joku ne kuitenkin sieltä siivoaa? Ei kyllä käy yhtään kateeksi heitä, jotka näyttelypaikan lähistöllä asuvat ja liikkuvat.

Saatiin taas ilouutisia terveysjuttujen osalta! Cloudylle uusintatarkeista hienot tulokset, polvet olivat jälleen 0/0 ja se sai myös terveen paperit kilpparin sekä haiman vajaatoiminnan osalta. Eniten taisin kuitenkin jännittää Dayan toista selkälausuntoa, mutta onneksi huoleni osoittautui turhaksi, sillä lausunto nikamien epämuotoisuuden osalta tuli priimana takaisin, eli Dayan selkä on nyt siis myös VA0. Olen kyllä tästä mielettömän huojentunut ja iloinen! Daya tulee mun luokse taas huomenna, joten taidetaan ehkä jo keskiviikkona suunnata aksaamaan tsekkiläisen kanssa ensimmäistä kertaa. 

Toistaiseksi viimeinen hyvä uutinen lienee se, että lauman vanhimmalle, eli Daculle tuli eilen yhdeksän vuotta mittariin. Hui, mehän juhlitaan jo pyöreitä sitten vuoden päästä! Viikon ainoa huono uutinen olikin se, etten löytänyt Daculle mitään kivaa lelua synttärilahjaksi. Koska Lahdessa shoppailuaikani oli erittäin rajallinen, niin ajattelin ostaa lelun sunnuntaina messuilta, mutta tarjonta olikin hyvin huono! Kompensoin asiaa ostamalla koirille herkkuja miltei parinkympin edestä ja meinasin jo ostaa veteraanille röhkivän possun, kunnes muistin, että sillä on niitä jo ainakin kolme.

Dura täyttää ensi viikolla kahdeksan kuukautta ja korkeutta sillä on 44.5cm-45.5cm, jotta se mahtuisi rotumääritelmään niin täytyisi olla vähintään 48cm korkea. En edes muista, monenko ihmisen kanssa keskusteltiin viikonlopun siitä, että voisikohan tuo koira enää kasvaa. Varsinkin, kun sen ensimmäiset juoksutkin on jo juostu. Mielipiteet jakautui melko lailla kahtia, mitäs lukijat (tai anonyymit) on mieltä?

10 kommenttia:

 1. Voi vitsi mitä tuloksia, onnea kovasti! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan hyvinkin voi kasvaa vielä. Edellinen koira kasvoi vielä 5 cm juoksujen jälkeen ja on kookas narttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! :) Ehkä Durallakin on vielä toivoa.

   Poista
 3. Onnea! Durasta on kasvanut tosi kaunis koira!

  VastaaPoista
 4. Minun veikkaus että kasvaa vielä pikkuisen, mutta ei ehkä ihan tuohon 48 cm saakka. Onnea hienoista näyttelytuloksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa kuulla ihmisten veikkauksia, odotan niiden jälkeen kyllä innolla, mihin mittoihin tuo pentu lopulta kasvaa. :)

   Poista
 5. Teille olisi haaste: http://koiranelamani.blogspot.fi/2015/04/haastetta-kehiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toteutan tuon tässä huhtikuun aikana. :)

   Poista