sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kolmas koulari

Wintu on nykyään TK1 TK2 RTK1 Pikikuonon Brown Odette!

Eilen oltiin Partacollieiden järjestämissä kisoissa ja oltiin kerrankin kisapaikalla miltei ensimmäisinä! Ehdittiin käymään metsälenkillä ennen kisojen alkua ja koiriakin sai pitää melko huolettomasti irti, kun ei tullut ketään vastaan. Normaalista poiketen mukana oli kevythäkin sijasta metallihäkki ja täytyy kyllä sanoa, etten ihan heti ota sitä uudelleen käyttöön. Nyt oli pakko, kun molemmat kevythäkit saivat lähteä Tallinnaan, jossa kieltämättä olisi saattanut olla turhan tuskallista tuon kymmenen kertaa painavemman metallihäkin kanssa.Ennen kisoja oltiin treenattu ahkerasti, muttei varsinaisesti rallya. Wintu treenaili kovasti takapään käyttöä, mikä sujuikin paljon paremmin kuin edellisissä kisoissa. Dacu sen sijan treenasi kartioiden välistä pujottelua kaataen miltei ne kaikki, joten oli kisapaikalla ilo huomata, että olinkin treenannut kartioita viimeiset pari viikkoa aivan tarpeettoman lyhyillä välimatkoilla, eikä radalla pujottelu tulisikaan olemaan se Dacun kompastuskivi. Olisi vaan ehkä suosiolla kannattanut lukea ne säännöt ja katsoa oikeat mitat, ennen kuin treenaa pari viikkoa ihmetellen, kuinka pujottelu voi olla niin kovin vaikeaa.

Ensin oltiin radalla Dacun kanssa, josta jäi ihan kivat fiilikset. Alla videoo, kiitos Saaralle kuvaamisesta! Muutamaan otteeseen taisin ihan unohtaa kertoa koirallekin, mitä täytyy tehdä ja sitten viime hetkellä kiljuminen että eiku näinnäin! Nämä oli kuitenkin mun ja lähes 9v pappakoiran ensimmäiset kisat ja tuon symppiksen kanssa oli kehässä aika kivaa.

Harmillisesti kuitenkin itse hyllytin radan edes tajuamatta sitä itse. Kun uusittiin vasen täyskäännös, niin tuomari tulkitsi sen niin, että uusin myös sitä edeltävän kyltin, josta sitten napsahti hylkäys. Kyltti, joka uusittiin vahingossa oli askel oikealle ja mulle tultiinkin sanomaan, että se oli melkoinen hämy. Jos kyltissä olisi ollut joku toinen tehtävä, niin sitä ei oltaisi tulkittu uusimiseksi niin helposti. Hylkäys mikä hylkäys, tämän lisäksi saatiin virhepojot siitä, kun Dacu kävi kerran askelien aikana maassa ja otin molemmilla kerroilla koiran väärää kautta sivulle. Ennen seuraavia kisoja allekirjoittanut tarvitsee oikea-vasen-treenin!


Wintun kanssa startattiin ryhmän viimeisinä ja sen kanssa rata meni vähän vähemmällä säätämisellä, mutta tein molempien koirien kanssa samanlaisia mokia. Varmistelen liikaa ja koirat hämmentyy, kun treenitilanteessa auttaisin huomattavasti vähemmän. Omassa päässä viskoo, kun ajattelen, että rajattoman äänenkäytön lisäksi koirat tarvitsisi jotain pysyvää käsiapua tai kehoapuja maahanmenoon. Varsinkin Wintu otti niistä itseensä ja varsinkin kun käännytään 360 astetta vasemmalle ja käskytän koko ajan, niin koira on aika hämillään, kun treenitilanteessa antaisin moiseen ehkä yhden käskyn tai olisin kokonaan vaiti. Täytyy ennen seuraavia kisoja lukea tämä postaus uudelleen ja muistuttaa taas itseään siitä, ettei turhia käskyjä mukaan, ainakaan Wintulle.

Wintulle tulokseksi 80 pistettä, 2 x 10p lähti, kun otin koiran kahdesti väärää kautta sivulle. Tämä ärsytti kyllä paljon, tehdä samanlainen moka molempien koirien kanssa noin yksinkertaisessa tehtävässä. Wintun arvostelupaperissa lukikin "Todella taitava ja tarkkaavainen koira. Ohjaajalla tänään paljon suurempaa virhettä." Ja se on kyllä allekirjoitettava täysin, katselin muiden suorituksia, eikä käynyt mielessäkään, että otin molemmat koirat molemmissa tehtävissä väärää kautta sivulle. Asia tuli puheeksi vasta, kun sain arvostelupaperit käsiini. Noh, onneksi sentään Wintun pisteet riitti hyväksyttyyn tulokseen ja päästiin kotiin RTK1-mitalli taskussa.


Tänään Wintu starttasi avoimessa luokassa neljäntenä. Rata ei ollut järin vaikea, mutta itse taas hämmensin koiraa omilla varmisteluillani. Täytyy myös antaa itselleni noottia siitä, että hätäilen radalla liikaa. Wintu teki pyörähdyksen liian myöhään ja ajattelin uusivani sen, mutta eipäs uusitukaan, kun allekirjoittaneella oli mukamas niin kiire hypylle, niin myöhäistähän se oli. Toinen isompi virhe tuli, kun uusittiin seuruu ja Wintun vauhti ei hidastunut siinä riittävästi. Noista lähti se parikymmentä pistettä ja itse sähläsin vielä neljän pojon verran. Ohhoh ja hupsista.
Dacu starttasi alokasluokan alkupäässä ja meno ei ollutkaan enää yhtä kivaa, kuin eilen. Ennen meidän vuoroa Dacu kyttäsi muita koiria, eikä sitä muutenkaan koko touhu jaksanut enää innostaa samalla tavalla kuin eilen. Radalla Dacu oli vähän ulapalla, osa virheistä meni varmasti ja oikeutetusti omaan piikkiin, ohjasin epäselvästi tai/ja täysin eri tavoin kuin treenitilanteessa, mutta itseltäni hävisi usko siinä vaiheessa, kun täytyi tehdä juosten spiraali vasemmalle. Olipahan muuten vaikeaa! Rajalassie lähti hanat auki pinkomaan eteenpäin ja itse tulen perässä säestäen meidän menoa huutelemalla paikkanätistisivulle. Hihna kiristyi 93749473 kertaa ja törmäsin koiraan lukemattomia kertoja ja Dacu vaan jatkaa "hei nyt mä meen lujaa!! 8DDDD" -ilmeellä.

Hävettää, että tuli suoritettua loppurata puoliteholla, kun ajattelin siinä vaiheessa pelin olevan jo menetetty ja koirakin tais tuntua vähän vähemmän kivalta otukselta juuri sillä hetkellä, mikä on kieltämättä varmaan huonoin seliseli jopa minulta. Onni onnettomuudessa, että unohdin nakittaa jonkun kuvaamaan tätä taidonnäytettä. Hämmentävää kuitenkin, että arvostelupaperissa lukee "Tasaista tekemistä alusta loppuun saakka." Joka tapauksessa olisin mielummin ottanut eiliseltä radalta hyväksytyn tuloksen ja tästä sen hyllyn, mutta jo päiväkodissa opetettiin, että aina ei saa sitä mitä haluaa. Juurikin näin!

Onneksi Wintu ei joutunut koko ajan olemaan Dacun tyynynä
Ylläripylläri oli kuitenkin melkoinen, kun tuloslistaan ilmestyi Dacun kohdalle 78 pistettä. Arvostelupaperissa oli jälleen pari suurempaa virhettä johtuen siitä, että rajalassie teki oman pyörähdyksensä ennen sivulletuloa sekä yhdessä tehtävässä Dacu istui, olisikohan kyseessä ollut juuri tuo spiraali? En muista, mutta en olisi kyllä uskonut, että sellaisella menolla olisi yltänyt tulokseen. Kotimatkalla Dacu saikin lempinimen tunkiokaahottaja, siihen on yhdistettynä tämänpäiväinen kaahotus ja perjantain sotkeminen, jonka seurauksena muutama matto jouduttiin pesemään, kun veteraani keksi levittää roskiksesta löytämiään kahvinpuruja ympäri taloa.

Tekstiviesti Tallinnasta kertoi, että Daya sai tänään EH:n karvattomuuden vuoksi. Cloudyn kohdalla kuitenkin kolmas kerta sanoi toden ja se olikin eilen ROP ja matkaan tarttui myös CACIB, joka jäi edellisellä reissulla saamatta. Ei yhtään hullumpi viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti