keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Nyt on tosi edessä

Ensi vuodelle jotain tekemistä, eli tavoitteet vuodelle 2015. 

Dacu
- Terveys ennen kaikkea, ei takapakkeja kiitos
- Nykyisessä painossa pysytteleminen
- Käydään hoidossa aina tarpeen mukaan
- Elämästä nauttiminen

Daculle en halua asettaa suuria tavoitteita. Jos koira pysyy kunnossa, niin hoidossa ei tarvitse käydä niin usein, kuin tähän asti. Siksi mielummin tarpeen mukaan kuin säännöllisesti. Vuosi 2014 oli Daculle oikein ihanteellinen, joten toivottavasti myös ensi vuosi jatkuisi samaan tapaan.

Windy
- Freestylen avoimen luokan korkkaus, ehkä KUMA?
- Voittajaluokan korkkaus, ainakin VOI2
- RTK1, ehkä kisaamaan avoimessa
- Painon pompottelu kuriin
- EVL-juttujen treenailua
- BH koe?


Tavoite startata voittajaluokassa ennen sääntömuutosta. Ykkönen olisi enemmän kuin kiva, mutta hyvin epätodennäköinen. Ei ykköstulosta tavoitteeksi, niin pessimisti ei pääse pettymään. Koiratanssin puolella olisi iso tavoite ylipäänsä päästä kisaamaan, mutta kisat ovat aina kaukana ja olen laiska matkustamaan, joten tämä on iso ehkä. Rallytokossa alokasluokan koulariin ei ole enää pitkä matka ja avoimessa luokassa starttaaminen riippuu täysin siitä, kuinka paljon jaksetaan rallya treenailla ja miten mahdutaan kisoihin.

Cloudy
- Agilityssä kisauran korkkaus, ehkä yksi LUVA?
- Tokossa AVO1
- Rallyssa RTK1, avossa kisaaminen iso ehkä
- Pari koiratanssikisaa, ehkä viimein se KUMA
- Muutama näyttely & mätsäri
- Silmätarkki ajan tasalle
- MH luonnekuvaus- tai luonnetesti
- BH koe?


Agilityn treenailu aloitetaan uudelleen alkuvuodesta ja jossain vaiheessa vuotta sitten kisaamaan, ei paineita, koska en tiedä, päädytäänkö kisakentille maalis- vai joulukuussa. Tokon avoykkönen on iso ehkä sekin, sillä pilvinen ei edelleenkään nouda, eikä tuo ole niin suoritusvarma elukka, etteikö se sähläisi jonnekin niitä 20 pojoa, jotka noudon nollaamisesta jäisi jäljelle. Ohjaajasta nyt puhumattakaan. Ennen sääntömuutosta tavoitteena kuitenkin kisata muutama koe.

Rallytokosta RTK1 on realistinen tavoite, eikä avoimessa kisaaminen ole mahdoton ajatus, jos allekirjoittanut muistaa aloittaa treenaamisen vähän aiemmin kuin viikkoa ennen kisoja. Koiratanssien osalta KUMA voisi olla mahdollinen HTM:än puolelta, varsinkin jos ryhdistäydyn opettamaan tuolle ensi vuonna lisää positioita ja liikkeitä. Näyttelyt on iso kysymysmerkki, ei tuota koiraa jaksa mihinkään viedä, kun se luulee elävänsä pyhällä hengellä. Oikeastaan voisin pyyhkiä koko listan ja ainoa asia, joka listassa lukisi, voisi olla, että opettele koira syömään.


Daya
- Luustokuvat + silmätarkki
- Agilityn aloittaminen?
- Vetojuttujen aloittaminen, canicrossia alkuun?
- Tokon kisakynnyksen ylittäminen
- Koiratanssin treenailua, viisi positiota ja kymmenen uutta liikettä
- Kokeillaan jälkeä
- Näyttelyitä, vähintään yksi sertti

Pari kysymerkkiä, jotka ovat täysin riippuvaisia luustokuvista, joihin ollaan suuntaamassa tammikuussa. Tokossa mennään kisakentille vasta loppuvuodesta, kun sääntömuutokset tulevat voimaan. Koiratanssissa on vaan tavoite siihen, montako juttua opetellaan, jotta tulisi tehtyä edes jotain. Muuten nuo muut taitaa mennä melko lailla omalla painollaan, jälkeä lähdetään tekemään höntsäilymeiningillä ja Daya osaa esiintyä näyttelyitä ajatellen ihan tarpeeksi hyvin. Näistä tavoitteista haastavin taitaa olla tuo koiratanssitavoite, sillä aina kun lähdetään tanssimaan, huomaan, että me ei tanssita, vaan tokoillaan.


Dura
- Luustokuvat loppuvuodesta
- Perusjutut (hihnakäytös, luoksetulo jne.) varmaksi
- Muutama näyttely & mätsäri
- Vedon maailmaan tutustumista?
- Tokon perusteet haltuun
- Muutamia koiratanssijuttuja, opetellaan liikkeitä ja positioita määrittelemätön määrä

Dura saa tutustua maailman menoon ihan rauhassa. Päällimmäisenä mielessä on, että ehkä Duracelin ansiosta mulla voisi olla seuraavalla joululomalla jo tosi huima kolmen koiran valjakko. Eihän siihen ole enää kuin vuosi ja luustokuvat siinä välissä. Sen vuoksi Duran listalta löytyy muutakin, jottei 2015


Jospa oltaisiin ensi vuonna ahkerampia myös koirakavereiden miittailun suhteen, sen tavoitteen asettaisin lähinnä kahdelle nuorimmaiselle. Dacua ja Windyä eivät pahemmin toiset koirat kiinnosta ja Cloudy on vähän tiukkapipo. Kenties löydetään Wintulle joku kaveri, joka olisi samaa kokoluokkaa sen kanssa. Onneksi noista on seuraa toisilleen sen verran hienosti, että ei ole maailmanloppu, vaikka miittailut jäisikin vähemmälle.

Tänä vuonna ei ollut minkäänlaisia suorituspaineita koirien tuloksien suhteen ja harvemmin treenien laatu oli kovinkaan kehuttava, sillä harvemmin mulla oli kunnon suunnitelmat tai että olisin ylipäänsä ollut kartalla siitä, mitä meidän olisi nyt tarkoitus tehdä. Käytiin ohjatuissa treeneissä enää harvakseltaan, Dayan kanssa kaksi kurssia, joista toinen jatkuu edelleen sekä satunnaisia tokotreenejä, mutta pääosin treenailtiin itsekseen. Agilityä ei olla tehty sitten toukokuun, mikä taitaa olla itselleni tähän mennessä pisin tauko, mutta Cloudy ansaitsi mammalomansa. Alkuvuodesta palataan jälleen myös aksakentille, toivottavasti myös tsekkiläinen pääsee olemaan mukana.


Loppuun täytyy kyllä todeta, että tämä vuosi oli oikein kiva. Sai tehdä asiat juuri omalla aikataulullaan juuri silloin kun huvitti. Tuloksien puolesta itsenäinen treenaaminen ei tainnutkaan olla kovin huono vaihtoehto, vaikka varmasti suurempi hyöty oltaisiin saatu, jos oltaisiin käyty kentällä useammin. Oli aika kivaa, kun sai itse päättää, mitä treenasi milloinkin - vai treenasiko ollenkaan. Kesällä useimmat treenit vaihtuivat siihen, että lähdettiin koirien kanssa uimaan tai käytiin pyöräilemässä.

Koirat oli sitä paitsi hienoja. Eivät tuumanneet mitään siitä, että vietettiin pitkiäkin treenilomia pitkin vuotta ja kulkivat tapansa mukaan hienosti reissuilla mukana pitkin vuotta. Mitään suurempaa ei sattunut eikä kukaan koira sairastellut, joten myös näiltä osin kulunut vuosi oli varsin onnistunut.

Dura ei ehtinyt mukaan kumpaakaan yhteiskuvaan, mutta siitä huolimatta se on laumanjäsen siinä missä muutkin. Ensimmäisessä kuvassa se on vielä Cloudyn masussa ja toisessa kuvassa se juoksi pellon toisessa päässä suunnilleen Cloudyn katseen osoittamassa suunnassa.


Seuraavasta vuodesta tuleekin noille rankka, sillä elämästä nauttiminen on näemmä ainoastaan Dacun tavoitelistalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti