lauantai 29. marraskuuta 2014

Ensimmäinen koetus

Uniikki päivä. Tänään Cloudyn yli vuoden kestänyt kisatauko katkesi, kun käytiin korkkaamassa avoin luokka tokon osalta. Halusin käydä kokeilemassa, miten meidän jo koevalmiit liikkeet sujuvat kisatilanteessa, mutta ajankohta oli huono. Tokoa ei olla treenattu aikoihin, koska ollaan tehty lähinnä tanssijuttuja, sillä messarin kisat ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

"äääää auttakaaa kieli jäi tähän kiinni!!" 

Paikkamakuu 7
- Tämän piti olla jo meidän koevalmis liike. Kanssakisaaja katsoi piilosta riviin, jossa koirat makasi ja Cloudy oli kuulemma oikein nätisti. Ajattelin, että näissä olosuhteissa se varmasti alkaisi haistelemaan, koska meidän rallykisat olivat samassa hallissa ja silloin hallin pohja kiinnosti pientä eurasieria melkoisesti. Tämä haistelemattomuus oli siis positiivinen yllätys.
Negatiivinen yllätys oli se, miten Cloudysta lähti ääntä. Ensimmäisen minuutin jälkeen tuo koira alkoi testailemaan äänihuuliaan ja se vikinä, ulina ja muu mölinä kuului erinomaisesti piiloon asti.

Seuraaminen 8½
- Ei olla aikoihin treenattu noin pitkää seuraamiskaaviota! Melko alussa Cloudy valui, mutta kiri takaisin kun oli juoksuosuuden vuoro. Myös yhden pysähtymisen perusasento oli melko vino, muuten ihan kelpo seuruu.

Liikkeestä maahanmeno 8½
- Taisi olla tuomarin makuun liian hidas.

Luoksetulo 7
- Stoppi valui, ylipäänsä pienen eurasierin pysähtymistekniikka kaipaa hiomista.

Liikkeestä seisominen 0
- Cloudyn varma liike. Ketjupanta alkoi kutittaa juuri kriittisellä hetkellä, joten käskyn annettuani koira jäi rapsuttelemaan kaulaansa ja kun tulin takaisin se oli puoli-istuvassa asennossa ja sen koivet harottivat joka ilmansuuntaan. Tais kuitenkin helpottaa?

Noutaminen 0
- Jätettiin väliin, koska pieni eurasier ei osaa tätä vielä.

Kauko-ohjaus 5
- Tämän piti myös olla meidän varma ja valmis liike. Cloudyn kaket oli koevalmiit sen ollessa 1½-vuotias, mutta nyt koira päätti jäädä maahan asumaan, joten kaksoiskäskyt istumisiin lopun perusasentoa lukuunottamatta.

Estehyppy 7½
- Cloudy empi hetken sen jälkeen, kun olin antanut käskyn. Jäi myös esteen taakse melko vinoon ja tarvitsi tuplakäskyn takaisin tullessa.

Kokonaisvaikutus 9
- Tuomarin mukaan koira tekee, mutta saisi olla reippaampi. Itse käytin myös kuulemma vartaloapuja useimmissa liikkeissä.

115p AVO3

Tuomarina kokeessa toimi Piritta Pärssinen, jolta Cloudy sai viime vuonna alosta 159,5 pojoa. Pärssinen on tiukka, mutta mukava. Voin siis antaa itselleni luvan ajatella, ettei saatu säälipisteitä ja että tästä suunta on vaan ylöspäin.

Okei, noin ei voi sanoa, kun on kyse Cloudysta. Sille sattuu ja tapahtuu aina, Wintun kanssa kisaaminen on tähän mennessä ollut melko idioottivarmaa, mutta Cloudysta ei koskaan tiedä. Milloin sen pyllyyn lentää ampiainen kesken paikkamakuun tai panta alkaa kutittaa juuri pahimmalla mahdollisella hetkellä. Kaiken ei aina tarvitse mennä nappiin, ettei vahingossakaan pääse liian helpolla.

iloinen Duracel

Oli kuitenkin mahtavaa kisata Cloudyn kanssa pitkästä aikaa! Meillä oli kivaa ja Cloudyn kanssa on hauskaa tehdä töitä, siinä on vaan sitä jotain, vaikka homma menisikin ihan perseelleen. Eikä tänään ollut sellainen päivä. Me tehtiin tulos, meillä oli kivaa ja saatiin kotiintuomisiksi hieno panta, joka tosin meinasi jäädä Cloudyn päähän jumiin. Nyt se on Dayan panta, koska se sopii reikäpäälle kuin nakutettu.

Seuraavat kokeet menee ensi vuoden puolelle, treenaillaan keskeneräiset jutut valmiiksi, joskin noudon suhteen olen umpikujassa. Täytyy käydä hakemassa hyvää oppia jostain, en ole koirien kanssa treenannut mitään niin pitkään ja hartaasti, kuin tuon punaharmaan eurasierin noutojuttuja.

Ps. ei se Cloudyn kieli jäänyt oikeesti kiinni

4 kommenttia: