lauantai 16. elokuuta 2014

Uusi aurinko nousee tien päässä

Meidän koko kesä on päätynyt blogiin hyvin tiivistetysti, suurin osa siitä oli lenkkeilyä maailman parhalla mökkitiellä ja uimista meidän omalla uintipaikalla, jonne kukaan muu ei ikinä eksy. Juuri nämä pienet asiat ovat parhainta joka ikisessä kesässä.

Tämän kesän parhautta on myös Cloudyn torstaina kaksi viikkoa täyttänyt jälkikasvu. Pari viikkoa on kulunut tavattoman nopeasti. Vasta nyt, kun kaikki ovat avanneet silmänsä on oikeasti tajunnut ajan kulun. Ne mönkivät pitkin pentulaatikkoa ottaen samalla ensiaskeleitaan ja ääntä niistä lähtee myös varsin kiitettävästi. Voisin tehdä läksyt pentulaatikossa ikuisesti, eikä näiden keskellä tule yhtään hinkua päästä ihmisten ilmoille treenaamaan.

Käytiin muutama viikko sitten Saarijärvellä korkkaamassa Dayan näyttelyura. Liikkeissä tsekkiläinen ajatteli, että mennään lujaa kiskoen eteenpäin tuhatta ja sataa- tai vaihtoehtoisesti pompitaan suoraan ylöspäin. Muilta osin esiintyminen oli onneksi vähän kauniimpaa katsottavaa.
Tuomarina oli Roberto Schill Romaniasta, arvostelu kaverin suomentamana.


"Oikeanlainen pää, hyvin asettuneet korvat. Hyvä selkä- ja vatsalinja. Oikeanlaiset jalat, häntä hyvin kiinnittynyt. Liikkuu vaivattomasti. Astuu hieman sisäänpäin takajaloillaan. Erittäin hyvä turkki ja pigmentti sekä luonne."PEK1 KP ROP-pentu
Dayan toinen- ja samalla viimeinen pentukehä oli Maailmanvoittajassa viime sunnuntaina. Daya oli jälleen rotunsa ainoa pentu, mikä ei silti poissulkenut jännitystä. Tsekkiläiset arvosteltiin viimeisenä, joten oli hyvin aikaa shoppailuun. Valikoima oli melko suppea, mukaan tarttui herkkujen lisäksi juttuja, joita olen onnistunut kesän mittaan hukkaamaan, mm. harja ja numerolapunpidike. Etenkin harja oli välttämätön ostos, äidin mukaan kehään ei voi valmistautua ilman suihkepulloa ja mustaa harjaa. Täytyy olla hukkaamatta sitä, niin päästään kehäilemään jatkossakin.

Tuomarina oli tällä kertaa Leos Jancik rodun kotimaasta Tsekistä. Meidän esiintyminen - varsinkin liikkeiden osalta. Daikun mielestä oli jälleen ratkiriemukasta pomppia niin paljon kun vaan muutamassa kierroksessa ehtii. Kyllä se edestakaisinliikkeissä ehti tehdä sitä myös, tsekkiläinen ehtii aina. Arvostelu jälleen kaverin suomentama.

"Femiininen pää. Oikeat/virheettömät hampaat, silmät, korvat ja olemus. Oikea ylälinja ja häntä. Oikea turkin laatu, mutta täytyy vielä syventyä."PEK1 KP ROP-pentu

Turkin värin täytyy siis ilmeisesti vielä tummentua. Olen ajatellut ilmoittavani Dayan syyskuussa Tampereelle ryhmikseen, jossa tuomarina olisi Paavo Mattila. Tulisi korkattua junnuluokka ennen messaria, jonne tuo on erittäin todennäköisesti menossa.

Dayan näyttelyreissujen lisäksi elämä on koostunut lukion aloittamisesta ja pentulaatikossa asumisesta. Tänään Cloudyn hillosipulit pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan, siitä lisää kuvia täällä. Kaikkien silmät ovat jo avautuneet ja jokaisen osalta myös kilon rajapyykki on ylitetty.2 kommenttia:

  1. Eikä mitä ihania pieniä, repesin ehkä vähän tolle hillosipulille. Onnea Dayan hyvistä arvosteluista :)

    VastaaPoista