maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tämä on loppumaton taistelu, joka testaa sinua

Ikuinen treenitaistelu shetlantilaisen seuraamisen puolesta.

Eilen suunnattiin Wintun kanssa Keuruulle vuoden toiseen kokeeseen. Paikan päällä tuli selväksi, että oltiin reippaasti aikataulusta edellä - ja toki saavuttiin paikalle sopivasti viime tingassa. Avoimen luokan koirakko oli jo kehässä tekemässä yksilöliikkeitä, kun kävin ilmoittautumassa. Itse olin numerolla 17, kehässä numero 14 ja numero 16 olisi poissa...eli meidän vuoro olisi ihan kohta! Kävin lämmittelmässä koiraa hieman ja pian oltiinkin jo kehässä, eikä pieni shetlantilainen tuntunut olevan mukana oikein missään vaiheessa.

Viime vuodelta

Paikkamakuu 8
- Tehtiin aivan lopuksi seitsemän koiran rivissä, oltiin Wintun kanssa melko keskellä. Meni maahan hitaaasti, mutta pysyi kuitenkin ne kolme minuuttia. Noin puolessa yksi koirista säntäsi piiloon, Wintu pysyi, joten siitä pointsit sille. Takaisin tullessa vasta kaksoiskäskyllä perusasentoon, josta vähennys.

Seuraaminen 7
- Näin mennään tarkoituksella Kurtin kokeeseen, jossa on avossa maailman helpoin alon seuraamiskuvio. Wintu ei ollut menossa mukana, heti kun ehdin nyökkäämään liikkurille olevani valmis, niin shetlantilaisen pää kääntyi muualle. Lähdössä Wintu kiri vielä hyvin kiinni, mutta etenkin täyskäännöksessä valui hävyttömästi. Annoin useita käskyjä, kuulemma yhden turhankin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
- Wintun bravuuri, seuruuta vaille täydellinen. Wintu jätätti hirmuisesti ja meinasin juuri antaa uuden seuraamiskäskyn, liikkuri oli kuitenkin nopeampi, joten se vaihtui maahanmenokäskyksi.

Luoksetulo 8.5
- Lähti hitaasti, pysähtyi hitaasti ja tuli hitaasti. Jos jotain positiivista pitäisi sanoa, niin perusasento oli melkein suora ja se ei mennyt maahan, kuten sillä on ollut tapana.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
- Seuraaminen ei ollut parhaimmasta päästä, mutta paras, jonka Wintu teki tässä kokeessa. Pysähtyminen hyvä, eikä onneksi ennakoinut perusasentoa.

Noutaminen 10
-
Hyvä jos lenti edes viiden metrin päähän, mutta korkealle se meni! Palautti loppumatkan ravissa ja perusasento oli liian vino.

Kauko-ohjaus 9
- Jälleen hidas maahanmeno jättäessä. Ensimmäiseen istumiseen kaksoiskäsky, muut meni ihan kivasti. Taisin antaa perusasentoonkin vielä toisen käskyn, en muista.

Estehyppy 6
-
Kaksoiskäsky hypylle, viimeksi Wintu tarvitsi moista ensimmäisessä kokeessa melkein kaksi vuotta sitten. Kaksoiskäsky myös istumiseen, paluuhyppy ihan okei. Erityisesti hypystä jäi fiilis, että tätä täytyy oikeasti treenata.

Kokonaisvaikutus 10
- Tuomari antoi kaikille kympin paikkamakuun jälkeen. Sanoi vielä kisakirjojen jaossa, että Wintu näyttää herkemmältä, kuin mitä se oikeasti on. Saisin käskyttää tiukemmin, koira yrittää kuulemma mennä sieltä, mistä aita on matalin.

Yhteensä 168.5p AVO1

Täytyy kyllä sanoa, että olin ykköstuloksesta aidosti hämmästynyt. Miettiessäni meidän tulosta ajattelin, että sieltä tulee kakkonen. Liikkeitä ei mennyt nollille, mutta ei mennyt edellisessäkään kokeessa ja silloin saatiin ykkönen rimaa hipoen. Joskin kehässä en ehtinyt nähdä noudon, luoksarin ja jäävän seisomisen pisteitä.

Ei tässä kyllä hehkuttamisen aihetta ole, vaikka ykkönen tulikin. Meidän työskentelystä jäi kehno fiilis, ne varmimmat jutut meni perseelleen ja etenkin seuruu harmittaa. Sen eteen on tehty töitä ties miten ja taas oltiin tässä tilanteessa, ettei mikään seuruuseen liittyvä toiminut. En jaksa ottaa tätä raskaasti, mutta turhauttaa silti.


Tilanne olisi nyt kuitenkin se, että Wintulla on jo kaksi ykköstä. Yksi pitäisi vielä saada jostain, niin saataisiin koulari. Voittajaluokan liikkeistä osa jo sujuu (hyppynouto, metallinouto, liikkeestä istuminen) mutta luoksarin, tunnarin ja seuraamisen kanssa riittää vielä työstettävää. Jos ryhdyn pessimistiksi, niin lupaava alku voi enteillä hankalaa loppua. Toivon kuitenkin, ettei sitä viimeistä ykköstä jouduttaisi metsästämään kovin kauaa, sillä Cloudyn kanssa tullaan varmaan viettämään aikaa avoimessa Wintunkin edestä.

5 kommenttia:

  1. minkälainen auto teil on? :D

    VastaaPoista
  2. teeppä lähiaikoina myday postaus, eli kerro tavallisesta päivästäs iha yksityiskohtasesti kuvien kera

    VastaaPoista
  3. Entä jos kuvaisit maydayn siitä mitä teet koirien kanssa päivittäin. Lenkkeilyä/leikkimistä yms. :) Olisi mukavaa nähdä videota pitkästä aikaa :) Ja en ole sitten sama anonyymi kun toi äskeinen :D Aika creepy tyyppi :DD

    VastaaPoista