lauantai 7. kesäkuuta 2014

Sieppaa kirkkaus huomenna

Pieni päivitystauko. Tässä välissä on ehditty lopettaa peruskoulu, aloittamaan kesätyöt, astuttamaan koira ja käymään vuoden ensimmäisessä- ja todennäköisesti myös viimeisessä näyttelyssä.

Cloudy tosiaan aloitti juoksunsa 17.5 ja viikko sitten teimme ensimmäisen reissun sulhasehdokkaan luokse. Mikäli yhdistelmä onnistuu, niin pentueen isänä toimii Ares Vom Federbach. Jehu on tullut pentuna Suomeen rodun kotimaasta, Saksasta ja toimii nykyään kaverikoirana. Siinä lyhyesti, toiste vähän enemmän.

Tähän väliin viimeisimmät kuulumiset. Muutettiin mökille, joten lauma saa olla ulkona koko päivän. Tai noh, työpäivän ajan kaksi viisaampaa paimenta ovat sisällä, kun pentupaimen sekä pystykorva menevät tarhaan. Lenkit tehdään aina vapaana, Dayan vuoksi täytyy hieman vahvistella luoksetuloja. Tässä vaiheessa näyttää kyllä vähän siltä, että tsekkiläinen tulee sen vuoksi, että muutkin tulevat. Lähtee matkaan vasta siinä vaiheessa, kun vanhemmat paimenet ovat noteeranneet käskyn. "Arkiluoksetulo" voisi olla semmoinen, mikä työstetään kesän aikana kunnolliseksi.Koirat ovat käyneet uimassa lähemmäs joka päivä. Dacu ja Wintu uivat täysillä, Daya the talvipentu kaipaa uimakoulua ja Cloudy ui silloin, kun se muistaa. Se aina häviää jonnekin, tulee takaisin, hyppää Dacun naamaan, häviää uudelleen ja toistaa samaa tapahtumasarjaa viisi kertaa puolen tunnin uintireissun aikana. Hypätessään Dacun naamaan se ottaa Daculta kepin, vie sen jonnekin ja kun se palaa, Daculla on jälleen uusi keppi, jonka Cloudy haluaa välittömästi.

Niin, se näyttely. Viime sunnuntaina matkattiin Keuruulle ryhmikseen, jonne oli ilmoitettu kuusi eukkua. Yksi oli poissa, joten loppujen lopuksi koiria oli viisi, kaksi urosta ja kolme narttua. Tuomari jakoi kaikkea H-ERI väliltä, muttei ollut jakanut yhtään SA:ta Cloudyn mennessä kehään. Meinasin viedä Cloudyn kehään itse, esitin sen viimeksi kehässä vuosi sitten Tuurissa. Viime hetkellä tuntui kuitenkin paremmalta jäädä kameran taakse, joten äiti meni Cloudyn kanssa kehään.

"OK mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Erinomaiset tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula & ylälinja. Riittävä eturinta. Hyvä lyhyt okavarsi. Riittävä rintakehä. Esitetään varsin kuivassa kunnossa. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen askelpituus. Aavistuksen ahdas takaa."
- Leni Finne

                                         VAL ERI VAK1 SA PN1 ROP


Ei pöllömpi tapa aloittaa- ja todennäköisesti myös lopettaa tämän vuoden näytelmät. Ei viitsitty jäädä odottelemaan ryhmäkehiä, ryhmätuomari oli sama kuin kehässäkin ja Cloudy the kuivakuntoinen olisi tuskin ryhmässä enää loistanut. Onneksi ruoka maistuu taas paremmin, kun juoksut alkavat olemaan ohitse.
Täällä muutama ottamani kuva eurasierkehältä.

Huomenna suunnataan Windyn kanssa extempore-koiratanssidemoon ja sunnuntaina on koe Keuruulla. Takapalkkaa ja istumista ollaan tehty ahkerasti, muuten voisi kyllä sanoa, että melko vähäistä on ollut treenaaminen. Mikäli lyhyitä, hyvän mielen seuruupätkiä ei lasketa. Onneksi Kurtilla on yleensä avoimessakin luokassa melko lyhyet seuruupätkät. Jos kaikki palaset on kohdillaan, niin se ykkönen ei ole mahdottomuus, kunhan luonnonvoimat pysyvät mahdollisimman suotuisina.

Kiitos Ilonalle meidän uudesta, upeasta bannerista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti