lauantai 28. kesäkuuta 2014

Enää ole aikaa epäröintiin


Keskiviikkona sain yllättävää sähköpostia, jossa ilmoitettiin, että Veikkolan kisoista vapautui paikka freestylen osalta. Taitaa olla peräti ensimmäinen kerta koiratanssissa, kun päästään varasijalta mukaan. Otin paikan Windylle ja mennään korkkaamaan avoin luokka freestylen osalta, HTM:n osalta jatketaan vielä alokasluokassa. Kiva lukea viimeisintä päivitystä, jossa ajattelin, että tässä on hyvin aikaa tehdä ohjelma kotikisoihin. Nyt ohjelman tekemiseen on aikaa noin kaksi viikkoa...!

Heti samana iltana valitsin meille musiikin. Yleensä jodlaan musiikista toiseen, mutta nyt totesin, että epäröintiin ei ole aikaa. Ohjelman suunnitteluun ja treenaamiseen menee sen verran aikaa, että kaikki mahdollinen- ja mahdoton aika käytetään siihen. Ohjelma ei tosiaan ole vielä valmis, mutta löytyy jo jonkinlaiset pläänit siihen, mitä tehdään missäkin kohtaa. Kiire tulee, eikä helpota yhtään, että meillä on tokokoe näitä tanssikarkeloita edeltävänä viikonloppuna.

Käytiin eilen illalla Wintun kanssa tekemässä mökkitiellä jotain pikkujuttuja ja jotain tallentui videollekin. Liikkeet on hyvällä mallilla, kieriminen on ehkä se kyseenalaisin. Wintu ei koskaan jätä tekemättä sitä ja se lukee sen todella hyvin, vaikka ohjaisin kauempana. Se on kuitenkin meidän haukkuherkin liike ja toisinaan koira tarjoaa kyljelleen kellahtamista sen kierähtämisen sijasta. Treenillä siitä selviää, eiköhän me tuo liike oteta mukaan meidän ohjelma pilaamaan. Vati lähtee myös todennäköisesti mukaan ja videolla näkyvää vatia ollaan treenattu muutama kuukausi, jos se tuottaa ongelmia, niin voidaan vaihtaa siihen, jonka Wintu hallitsee paremmin. (Takajalat vadilla, etujalat kiertää.)

HTM-ohjelman eteen täytyy myös tehdä jotain, viimeksi suunnittelin ohjelman loppuun automatkalla. Muistan ohjelman todella huterasti, mutta ainakin muistan, että positioiden vaihtoja tulee treenata vielä. Itse positiota ollaan treenattu tässä välillä ja ne kolme, joita käytettiin viimeksikin, sujuvat pääpiirteissään hyvin. Ainoastaan edessä poikittain seuratessa tuo tahtoo edistää, mutta se taitaa olla ongelmista pienin. Täytyy nyt oikeasti käyttää aikaa HTM-ohjelmankin suunnitteluun sekä harjoittelemiseen.

Freestylen osalta mietin sitä, että miten oma pää pysyy kasassa meidän ohjelman keston ajan? Musiikilla on pituutta 2.40s ja se on tahdiltaan hieman hillitympi, vaikka sinne sekaan mahtuu kyllä paljon vauhdikastakin. Meidän ensimmäinen freestyle-ohjelma, joka kesti kaksi minuuttia, ei tuntunut pitkältä. Nyt kun on taas tehnyt miltei vuoden 1½min ohjelmia niin miettii väkisinkin, että miten selviää tuollaisesta, vaikkei se sieltä pisimmästä päästä olekaan. Lähinnä mietin sitä, että jos unohdan jotain, niin olen todella huono improamaan.

Ainakin sitten tietää, mitä tuossa ohjelmassa täytyy parantaa kotikisoja varten. Näiden kisojen välillä on aikaa about kolme viikkoa, eikä meillä ole silloin mitään kisoja, joten silloin ehtii tekemään ohjelmaan vaikka mitä muutoksia. Mennään Veikkolaan vaan testaamaan se ensiksi.

4 kommenttia:

 1. Aw, ihana millä innolla se tekee noita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, noissa Wintu on oikeastaan paljon pidättäytyväisempi kuin normisti. Noissa se pikemminkin keskittyi vaan pitämään suunsa kiinni. :´D

   Poista
 2. miksei tuo video näy tuossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyyhän se? Taino ainakaan kännykällä en saanut näkymään, mut muuten.

   Poista