keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Siististi punainen, coolisti neljäs, kuten aina

Tästähän tulee melkein jo perinne. Vuonna 2012 keväällä oltiin Spizien järjestämässä mätsärissä, josta Cloudylle tulokseksi PUN4. Viime vuonna samalla paikalla samoihin aikoihin cottonit järjestivät mätsärin, silloin tuloksena jälleen PUN4. Sunnuntaina sama meno jatkui, samalla paikalla oltiin jälleen, järjestäjinä tosin tällä kertaa Keski-Suomen Belgianpaimenkoirat. Tulos pysyi kuitenkin ennallaan, PUN4 jälleen.

Tosiaan sunnuntaina Cloudy ja Daya saivat lähteä mätsäriin ja Cloudyn kehä oli ensimmäisenä. Pystykorva oli melkoisen perässävedettävä tapaus, seisominen sujui kuitenkin melko hyvin. Arvostelussa kaikki erinomaista, mikä oli melko huvittavaa sillä liikkumisella. Nauhakehässä tuntui olevan meneillään nykyään melko yleinen "kuka osaa namiseisottaa koiran parhaiten"-kisa, jossa Cloudy tosiaan sijoittui neljänneksi. Sijoittuneiden tuli kai poseerata vielä palkintojen vieressä, mutta jätettiin väliin. Sellaisella kelillä ei viitsi pyytää pystykorvaa esiintymään yhtään sen enempää, kuin on pakko.

(C) Tiina Karvonen

Daya ei ole erityisemmin kehäjuttuja treenannut sitten viime mätsärin. Parikehässä oltiin melko kauan, kun yhtä osallistujaa odoteltiin vielä paikalle. Liikkuminen oli melkoista riehumista, seisominen oli edelleen vähän tuurista kiinni. Katsoin lähinnä, että kunhan etujalat on samassa linjassa, niin se riittää. Tuo ei edelleenkään anna asetella takajalkoja, vois ehkä tehdäkin asialle joskus jotain.

Reikäpäälle sininen nauha ja nauhakehä alkoi heti meidän kehän jälkeen, mikä tarkoitti pitkää esiintymistuokiota. Treenin kannalta ryhmäliikkeet olisivat olleet kivat, mutta niitä ei tehty. Päästiin jatkoon, kuuden parhaan joukkoon, sitten neljän parhaan ja loppujen lopuksi oltiin kahden parhaan joukossa ja sijoituttiin toisiksi. Eli Dayalle tuloksena SIN2. Pennuille tuo oli omaan makuun melko pitkä aika olla kehässä, toivottavasti pieneltä paimenelta ei mennyt into moiseen touhuun.


(C) Tiina Karvonen
Muita kuulumisia ei ole pahemmin kerrottavana. Itse olen ollut kentällä lähinnä kouluttamassa, molemmat neidit juoksee, joten treeneihin pääsy on evätty niiden osalta. Perjantaina oltiin kuitenkin Dayan kanssa Keski-Suomen Kennelkerhon PK-harrastajien treeneissä. Treenit starttasivat tuolloin ja meitä oli paikalla neljä osallistujaa. Dayan kanssa vain leikittiin, minun lisäkseni kolme muuta osallistujaa leikittivät sitä ja hyvin lähti myös muiden mukaan. Ei noteerannut millään tavoin sitä, kenellä lelu oli. Jatkossa päästään varmaan tiistaisin treeneihin, kun omat koulutusvuorot ovat pääasiassa jo takanapäin.

Kouluhommat alkavat olemaan takanapäin, joten pian ehtii taas treenailla. Koirilla on tainnut olla vapaata peräti muutama viikko, mikä kyllä tekee varmasti ihan hyvää. Kaukot sujuivat huhtikuussa todella kivasti, jopa i-s vaihdossa Wintun etupää pysyi koko ajan paikoillaan. Pahoin pelkään, että hajoavat käsiin tauon jälkeen. Kaukot (avo) on molemmille varma liike, mutta Wintulle tuo seisominen, lähinnä i-s on ollut aiemmin iso ongelma. Joten minkä ihmeen takia pitää tauko juuri sen jälkeen, kun saa homman toimimaan?


(C) Tiina Karvonen
Syytän koulua. Jos ei olla tehty mitään parin viikon kuluessa, syytän kesätöitä, sitten hellettä. Vasta sen jälkeen voin ajatella olevani laiska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti