torstai 24. huhtikuuta 2014

Extempore-lähdöt on meitä varten


Kaikki tämän vuoden jutskat on olleet enemmän tai vähemmän extempore-lähtöjä tai hetken mielijohteesta tehtyjä ilmoittautumisia. Tämä lukeutuu nyt ensimmäisenä mainittuun kastiin, eilen koulussa huomasin, että tälle päivälle olisi vielä koirapaikka vapaana Katja Kiviahon tokokoulutukseen. Eikä se vaatinut kuin pari sähköpostia, niin ohjelmaa Wintun torstai-illalle oli taattu.

Me oltiin ensimmäisenä suoritusvuorossa, sanoin haluavani jelppiä seuruuseen (no yllätys) sekä mikäli aikaa jää, niin luoksetulon stoppeihin. Koko puoli tuntia meni suurimmaksi osaksi seuruuseen, stoppeihin taisi jäädä aikaa ehkä reilu 5min. Pakko kuitenkin kirjoittaa ajatukset nytheti ylös, tyhmänä en tajunnut ottaa mitään muistiinpanovälineitä mukaan ja kännykän uumeniin kirjoittaminen on tyhmää sekin.

Ensin näytettiin kaamea taidonnäyte meidän seuruusta. Väljyyttä, jätättämistä, valuvia käännöksiä ja ohjaajan kaunis liikkuminen takasivat sen, ettei oikein toiminut. Luoksarin taidonnäyte ei mennyt sen paremmin, en edes muista, onko Vinski ikinä tehnyt noin valuvaa luoksaria. Noh, aina ei voi mennä putkeen!

Lukijoita ajatellen olen röyhkimys, enkä kirjoita sen yksityiskohtaisemmin, mitä tapahtui, miksi ja miten tästä eteenpäin. Tämä on lähinnä meidän treenipäiväkirja, joten kirjaan (röyhkeästi) itseäni varten tärkeimmät jutut ylös.
Leiki koiran kanssa enemmän

+ Opeta se leikkimään, palkkaa enemmän lelulla. Jokaisiin treeneihin lelu mukaan!

Pidä huoli, että koira pysyy aktiivisena
Älä tee mitään, jos se on nyhjö. Innosta enemmän liikkeiden välissä, ei odottelua tai jähmettymisiä, vaan suoraan asiaan.

Kävele reippaasti
+ Älä katso koiraan. Uusi käsky ja/tai taputus reiteen, mutta ei koiraan katsomista.

Kuivaharjoittele käännöksiä
Piirrä kenttään neliö. Älä seuruuta koiraa pitkään, muutama askel ja käännös. Yläkroppa kääntyy ensin, alkuun vaikka vähän liioitellusti. Täyskäännöksissä ja oikealle kääntyessä koiran täytyy liikkua nopeampaa, Ota siihen mukaan suhina apukäskyksi, jos on tarvis.

Älä palkkaa koko ajan samalla tavalla
+ Muista lelu ja namin karkuun vieminen, älä tunge namia koiran naamariin.

Älä pysäytä koiraa, jos se ei laukkaa
Stopit vain laukasta! Tekniikka kunnolla kuntoon, Wintun pysäytystekniikka paremmaksi esim. kiertojen avulla.

Nuo pitäisi jaksaa kirjoittaa vielä joskus paremmin treenipäiväkirjaan, mutta täytyy katsoa nämä uudelleen läpi ennen kuin aloittaa huomenna treenaamisen.

1 kommentti:

  1. Seuraavassa postauksessa kerropas itsestäsi tarkemmin:)

    VastaaPoista