sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Valmennusviikonloppu

Perjantaina lähdettiin Wintun kanssa kohti Espoota ja valmennusviikonloppua. Tavaraa oli mukana enemmän kuin riparille lähtiessä, enkä tarvinnut puoliakaan romppeista koko reissun aikana. Kuitenkin kotiin unohtui yksi tärkeimmistä, kamera.

Saavuttiin Wintun kanssa viimeisinä viime tingassa paikanpäälle. Alkuun oli pientä infoa sekä tutustumisleikkejä, jonka jälkeen aloitettiin treenit. Alkuun tehtiin koko porukalla (14 koirakkoa) kisaa siitä, kuka menee nopeiten maahan/istumaan/seisomaan. Joka kierroksella hitain putosi pois. Otettiin Wintun kanssa homma leikkinä, kun se kerran oli sallittua, joten maan tasalla oli koiran lisäksi yleensä myös allekirjoittanut. Tämä me sitten voitettiin (jeje) tosin toiseksi tullut bortsu oli kuitenkin pätevämpi, suoritti maahanmenot sun muut ilman, että ohjaaja oli maan tasolla.

Tämän jälkeen jaettiin porukka kahdelle kentälle, me aloitettiin ryhmän päävalmentajan, Riikka Pulliaisen johdolla paikkisryhmässä. Wintun paikkamakuut oli erityisen nättejä, eikä istuminen/seisominen näyttänyt hullummalta, pysyi ihan liikkumatta. Piti myös heitellä koirille nameja/leluja, osa nameista lensi puolivahingossa Wintun päälle, eikä tuo koira arvostanut sitä. Windy nousi ainoastaan silloin, kun täytyi hypätä koiran edessä sen ollessa paikkamakuussa. Tilanne oli koiralle vähän ristiriitainen, kun itse hyppään ilmaan, niin se on Windylle koiratanssissa käsky hypätä suoraan ylöspäin. Toisto meni nappiin. Itsenäisesti treenatessa on tullut mieleen tällaisia tehdä, mutta olen ajatellut, että miksi turhaan sekoittaa tuon koiran järjenjuoksua. Käytiin vielä Ninan johdolla tekemässä kontaktitreeniä, mikä meni ihan kivasti.Yövyttiin hotelli Siikarannassa samassa huoneessa Annikan ja Layla-sakemannin kanssa. Layla oli mukava kämppis, samaa ei voi sanoa Wintusta, jonka mielestä Laylalle täytyi murista ja puhista jatkuvasti. Alun jälkeen se kyllä lopetti, vaikka Layla oli Windylle koko viikonlopun tosi jännä juttu.

Lauantaina ensimmäiset treenit alkoivat kymmeneltä. Toisena kouluttajana oli Anna Liukko, jonka opissa aloitettiin. Ohjelmassa oli seuruuta, mikä oli meidän osalta melko karmeaa katseltavaa. Windy tarjosi jatkuvasti uusinta positiotaan, takana liikkumista molempiin suuntiin. Vähän aikaa meni, kun yritin vakuuttaa tuolle, että nyt ei olla tanssitreeneissä. Wintu ei vakuuttunut. Saatiin tosi kivoja vinkkejä seuruupaikan hakemiseen. Nykyään Windyn seuruupaikka on ok, mutta noita neuvoja on hyvä hyödyntää Cloudyn kanssa, kun sen mielestä edistäminen on superkivaa.

Annan opeista siirryimme syömään ja sen jälkeen henkiselle luennolle. Iltapäivällä päästiin vielä Riikan oppiin ja keskityttiin luoksetulon stoppiin. (<-- mikä runo!) Kokeiltiin takapalkkaa, mikä sujui hienosti. Saatiin Windylle luoksareiden vauhti takaisin, eikä ennakoinut pysähtymistä ollenkaan. Koko treeniaika keskityttiin edellämainittuun ja saatiin hyvät eväät siihen, kuinka jatkaa tuon työstämistä.Sunnuntaiaamuna aloitettiin Riikan opissa aiheena ruutu. Ruutua ollaan tehty aikaisemmin tosi vähän, joten lähdettiin ihan alkeista. Namikupille juokseminen ei ollut Windylle vaikeaa, joten tämä treeni sujui aika simppelisti. Heti muutaman toiston jälkeen Riikka käski lähettämään Windyn kauempaa ja kauempaa, kunnes oltiin Wintun kanssa miltei kentän toisessa päässä. Windy meni ruutuun hyvällä vauhdilla ja tuli pois vasta kun annoin luvan. Saatiin jälleen paitsi treeniä, myös neuvoja siihen, millaista treeniä kannattaa tehdä kotona.

Viimeiset treenit, Pernilla Tallbergin opissa jäi meidän osalta vähän lyhemmiksi. Koulutustilan yli surrasi lentokone, mikä kuullosti jokseenkin ukkosen jyrinältä. Windy stressasi tuota melko paljon, veti hihnassa ja halusi vaan pois, ei huolinut edes nameja. Tunnin päästä se oli kuitenkin melko ok, koiratanssiliikkeet sujui hyvin, mutta toko oli liikaa vaadittu. Tehtiin muutaman kerran seuruuta, mutta todettuani, ettei Wintusta nyt ole siihen, se sai jäädä makaamaan kun tein itse kuivaharjoittelua käännösten osalta. Käännökset ovat olleet aina tosi vaikeita, etenkin vasemmalle kääntyminen. Windy on niin herkkä, että sen kanssa homman täytyy sujua nätisti. Cloudyn kanssa päät ja polvet tuntuu törmäilevän toisiinsa, mutta se ei tunnu Cloudya haittaavan. Pernilla antoi mulle treenivinkkejä näitä käännöksiä varten, vasemmalle kääntyessä oikea jalka ottaa ensimmäisen askeleen vasemman jalan yli. Ulkona treenatessa (hiekkakenttä) kannattaa myös piirtää "viivat" joita pitkin kävelee. Treenattiin ehkä yhteensä about 10min, jonka jälkeen muu porukka meni tekemään häiriötreeniä. Pelottavan lentsikan takia en viitsinyt treenata enempää Wintun kanssa, yksi nätti sivulletulo ja koiralle naamaan kaikki jäljellä olevat namit.Perjantaina tuli lähdettyä kotoa vähän röyhkeästi, mulla oli kädet täynnä tavaraa ja joka ikinen koira oli pyrkimässä ovesta ulos, sisko sitten tuli ottamaan pennun pois ja löin oven kiinni Dacun ja Cloudyn edestä. Lauantaina leirillä ollessa sain äidiltä kivan puhelun. Cloudy oli ottanut lähdön vähän raskaasti. Se oli huutanut kolme tuntia suoraa huutoa, ei siis haukkunut, vaan kiljui senkin edestä. Naapurit olivat käyneet meidän oven takana ihmettelemässä, että mikä pystykorvalla on hätänä. Cloudy oli käynyt tekemässä myös protestikuseet allekirjoittaneen sänkyyn. Äiti ei sitten voinut jättää sitä kotiin ollenkaan, sitä täytyi pitää mukana koko ajan. Kun tulin kotiin, koira oli vielä äidin mukana tallilla. Sitten kun viimein nähtiin, Cloudy kirjaimellisesti tärisi allekirjoittaneen sylissä. Ei sitä oikein parane jättää paitsi mistään, pystykorva tahtoo olla mukana.

Kiitos kaikille kivasta valmennusviikonlopusta! Lokakuussa uudelleen, toivottavasti, Windyllä tapana juosta joka lokakuu, joskin viime vuonna ehdittiin olemaan vielä 19.10 koiratanssikisoissa, joten saa nähdä, meneekö seuraavan viikonlopun päälle vai ei.


2 kommenttia:

  1. Kuulosti kivalta teidän valmennusviikonloppu :) Kiitos vielä lahjakorttien kuskauksesta ;)

    VastaaPoista
  2. Joo oli kyllä hauska & tehokas reissu! Eipä mitään, muista viedä Kepa ostoksille ennen kuin ne vanhenee. ;)

    VastaaPoista