tiistai 4. helmikuuta 2014

Tokoa & tanssia Terralla

Lauantaina oli meno päällä, oltiin lupauduttu esiintymään Kodin Terran eläinmaailman avajaisissa. Wintu menisi tanssimaan, Clade menisi tokoilemaan, niin suunnittelin. Esiintymispaikka oli kiva, messumattopohjainen, suhteellisen tilava kenttä, joka sijaitsi puolilämpimässä hallissa. Ajattelin, että viileä tila olisi ollut erinomainen esiintymispaikka Cloudyn kannalta. Kuitenkin, aina silloin kun olosuhteet ovat juuri eikä melkein täydelliset, niin pystykorvan järjenjuoksu tulee vastaan. Ei ollut oikein tekemisen meininki, minuutin paikkis lonkalla, laiskat kaukot sekä valuvia käännöksiä seuruussa. Toiseen esiintymiseen en enää ottanutkaan Cloudya, ennen sitä tehtiin pari hyvän mielen positiota ja homma sai jäädä siihen.

Wintukaisen ensimmäinen esiintyminen meni melkoisen haukkumisen säestämänä, toinen meni onneksi haukkujen ja kaiken muunkin osalta paremmin. Tällä kertaa mulla ei tosiaan ollut esiintymisvaatteita ja meidän ohjelmakin on vähän vaiheessaan. Haluan kisata Taikuri-teemalla alokasluokassa uudelleenkin ennen avoimeen siirtymistä, joten ohjelmaa pitää hieman remontoida. Salon kisoissa tehty ohjelma taisi olla onnistunein, missään esiintymistilaneteessa ei olla vedetty sitä yhtä hyvin.


Huomaa kyllä, että ilman viittaa on hankalaa. Kädet on missä sattuu, liian tottunut siihen, että on viitta, josta pitää kiinni! Wintulle tuo pujottelusta peruuttamiseen siirtymä on vaikea, joten meidän pitää treenailla sitä erikseen. Noiden pyörähdyksien eteen ollaan kans tehty reeniä, joka sujuu kotona moitteetta, mutta esiintymistilanteessa ne hajoaa käsiin. Videolla ensimmäiset kolme oli hienoja, mutta seuraavissa alkaa jo komentaminen. Ehkä näillä kävi sama moka, kuin ensimmäisen ohjelman kierimisillä. Ne on Windyllä jo liiaksi selkärangassa, joskin niitä ei ennakoida, vaan haukutaan mielummin.
Tanssiminen oli hätävararatkaisu, sillä vati ei myöskään oikein toimi, niin en sitä viitsinyt mukaan ottaa. Wintun voi lähettää vadille mistä vain, mutta se ei malta tehdä siellä muutamaa kierrosta enempää, kunnes alkaa ennakoida poistulon. Samaten käsien välistä hyppääminen oli muunneltu juttu, normaalitilanteessa se olisi ollut viitan vuoksi hankalaa. Miten helkkarissa me onnistuttiin tekemään Salossa nuo käsien välistä hypyt ilman, että viitta oli Windylle mitenkään ongelmaksi?

Ei vaan muista, Salossa kaikki silti onnistui. Tuossa taitaakin olla jo tarpeeksi tuunailtavaa ohjelmaan, lähes puolet menee uusiksi. Videolta muuten huomaa, miten unohdan (reilun minuutin kohdalla) tuon osion, jossa pyörähdykset tulee toistamiseen! Iski kunnon hätä, joten äkkiä koiraa nenästä kiinni ja peruuttamiskäskyä, sillä en noiden pyörähdysten haukkua ihmettele.

 Dayan tulosta tulee huomenna kuluneeksi viikko. Sisäsiisteys sujuu paremmin päivä päivältä, tällä viikolla äiti on iltavuorossa, joten Daikku joutuu olemaan yksin vain pari tuntia, eli päästään käymään tiheästi ulkona. Lumesta tuo tykkää hirmuisesti, vähän turhankin paljon. Kun se alkaa sisällä vääntämään ja nappaa sen syliin, niin ulkona se unohtaa asiansa tyystin innostuessaan lumesta. Sen lempipuuhaa on työntää kuono lumeen, ihmetellä hetki ja vetää pää sitten pois lumesta. Tämä toistuu useamman kerran jo pelkän pissatuksen aikana. Äippä yritti myös ottaa sitä lenkille muiden mukana, mutta se roikkui vuorotellen jokaisessa, ärisi, pomppi, hyppi ja roikkui vähän lisää. On tuo hihnakäytös vielä sen verran hakusessa, että mieluusti lenkittää noita eri aikaan.                                                    

Sitä jo hieman katuu, että tuli nimettyä penska Dayaksi. Riesa, Kiusa tai Myrkky olisi sopinut tuolle luonteen puolesta paljon paremmin! Tällä RiesaKiusaMyrkyllä on kuitenkin molemmat korvat jo pystyssä, torstaina toinen korva vielä lepatti. Sateella kuulemma lepattaa toinen korva edelleen, seuraavan kerran kuulumisia kertoessa sekin taitaa olla jo pystyssä. Korvauutisia siis odotellessa!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voii, Wintu on otettu kehuista! ^_^ Allekirjoittanut vois vielä opetella ohjaamaan tanssiWintua, niin sen ei tarvitsisi hävetä. :´)

   Poista
 2. On se silti vaan luvattoman suloinen! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Termiitti se on! Mutta joops, vaikeaa tuota on kieltääkään, söpöimmillään se on nukkuessaan, kun ei sotke eikä kilju. :´)

   Poista
 3. Teidät on haastettu! :-)

  http://cehvelijakamuli.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

  VastaaPoista