sunnuntai 22. joulukuuta 2013

ERI:n-omainen reissu

Kirjaimellisesti!

Nyt pääsee vasta kirjoittelemaan messarikuulumiset, viikon myöhässä! Viimeisimmät pari viikkoa ovat olleet melkoista hässäkkää koulun osalta, päivät ovat koostuneet lähinnä lukemisesta ja koirien lenkityksestä. Tämä ei ole mikään seliseli, vaan on ollut ihan oikeasti kiire. Viime keskiviikkona avasin maantiedon kirjan tarkoituksena lukea ½ tuntia, kelloa katsoin seuraavan kerran kellon ollessa lähempänä kahdeksaa. Jäi sitten Ceen kanssa treenit välistä, enkä tietty ilmoittanut, etten tule paikalle, koska tarkoitus oli tosiaan mennä. Voihan nolous. Mutta nyt saa huokaista, koska (tällä kertaa ihan oikeasti) ansaittu loma!

Palataan vielä viime viikkoon. Lähtöpäivää edeltävänä päivänä, keskiviikkona matkasuunnitelmat muuttuivat hieman. Kyytiimme lähtisi Niina & Lumi eikä mentäisikään yöksi kerrostalokämppään, vaan yhteen omakotitaloon Niinan ja Lumen kanssa. Kyllä kelpasi! Torstaina siis lähdettiin puoli kolmen aikoihin kohti Helsinkiä hyvässä seurassa.

(C) Jukka Pätynen Koirakuvat.fi

Helsingissä vasta tajusin, että meidän KT-numerot/kulkuluvat mitkälie olivat jääneet tulematta, muuton myllerryksessä varmaan mennyt postit sekaisin, mutta perille eivät olleet löytäneet. Sovittiin sitten Ritvan kanssa, että haen ne häneltä puoli kahdeksalta sunnuntaiaamuna, mikä tiesi aikaista herätystä.

Perjantain Helsinki Winner oli ehkä rennoin päivä. Eukkuja oli paikalla joka päivä noin kolmekymmentä, perjantaina ne tuntuivat kuitenkin kuluvan melko nopsaan. Tuttuun tapaan äippä esitti jälleen Cloudyn, kehän laidalla jännittäminen on paljon kivempaa, kuin kehässä hermoilu.
Tuomarina meillä oli perjantaina Hans Lehtinen, joka vaikutti mukavalta tuomarilta. Käsitteli koiria hyvin ja tuntui arvosteluissaan ottavan myös luonteen huomioon.

"Hieman kevyt rakenteinen kaunis raaminen narttu. Pää saisi olla voimakkaampi. Hyvä ilme. Kaunis kaula. Tasainen ylälinja. Sopiva luusto. Hieman korkea kinner. Ei täydessä karvassa."VAL ERI

 Loppupäivän sai pyhittää kokonaan shoppailulle! Suunnattiin heti ensimmäisenä HHC:n kojulle, josta lähti mukaan ensi vuoden treeninamit 75€ hintaan. Ostoksista voisin tosin tehdä erikseen oman postauksensa, koska niitä tuli taas tehtyä ihan kiitettävästi!

Lauantaina eurasierit kestivät lähemmäs kaksi tuntia. Tarkoitus oli kuvata, mutta kamera ei suostunut yhteystyöhön, josta suuttuneena en sitten kuvannut ollenkaan. Onneksi Aada ja Aniline tulivat eukkukehälle juttelemaan, oli kiva vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa!

"Hyvän kokoinen, reippaasti esiintyvä narttu. Hyvät pään oikeat mittasuhteet. Hyvät kulmaukset. Oikea-asentoinen häntä. Tänään hieman lyhyt turkki. Terveet liikkeet."VAL ERI

Eukkukehältä piti tehdä ryntäys suoraan alakertaan, jossa Niina ja Lumi olivat kehässä. Sen jälkeen piti vielä kiertää kaikki kojut vähintään kertaalleen läpi. Lauantain tavoite oli saada ostokset siihen malliin, ettei sunnuntaina olisi tarvinnut kiertää kojuja ollenkaan - turha toivo.

Sunnuntai oli juuri sellainen päivä, kun olin ajatellutkin. Päästiin sisälle, jonka jälkeen kävin hakemassa Ritvalta numerot (jotka olivat olemassa sitä varten, että päästäisiin sisälle..) Kuitenkin, koiratanssit olivat noin 10 minuuttia myöhässä, mikä oli Cloudyn kehän kannalta huono homma. Kävin molempien koirien kanssa lämmittelemässä kehässä ja se olikin paljon pienempi kuin muistin! Ceen kanssa ei pitänyt lämmitellä ollenkaan, mutta halusin nähdä, mitä mieltä se on screenistä - ei tuumannut mitään - hyvä. Kuulutukset eivät kuuluneet kunnolla sinne taakse, jossa me kisaajat oltiin. Jossain vaiheessa tultiinkin sanomaan, että siellä jo kerrotaan infoa Cloudysta, tuli siis melkoinen äkkilähtö kehään!

Lyhyesti ja ytimekkäästi kaikki meni aika pyllylleen, joskin koiraa ei ole syyttäminen, kun me ei edelleenkään oltu ehditty treenaamaan. Kuitenkin the-tilanteessa screeni olikin yllättävän kova juttu, se oli kovin jännä ja ehdottomasti katsomisen arvoinen. Niin minustakin.

(C) Jukka Pätynen Koirakuvat.fi
Tiina Jounio
Tekninen laatu 60
Taiteellinen vaikutelma 73
Kokonaispisteet 133

"Positioita pitää vielä harjoitella, edessä seuraamisen positio ei säilynyt! Hieman leudoskelua, mutta koira luotti ohjaajaan."

Hannele Parviainen
Tekninen laatu 68
Taiteellinen vaikutelma 70
Kokonaispisteet 138

Mirja Oviz
Tekninen laatu 60
Taiteellinen vaikutelma 60
Kokonaispisteet 160

Yhteispisteet 143,66

Nuo viimoiset pisteet jaksaa hymyilyttää, meillä meni tuplaten kehnommi kuin Salossa, mutta käytiin ainakin hakemassa kisakirjaan merkintä! Tuohon edessä seuruuseen on pakko kehitellä jotain, ei me voida kisailla jos se ei ole varma. (Tai noh, Cee nyt ei ole kovin suoritusvarma muutenkaan, mutta you know what I mean.) Laitetaan nyt vielä tällä kertaa sen piikkiin, että screeni oli kiva, koira oli herännyt aikaisin ja sillä oli raskaat kaksi päivää takana.
Cloudy on sitten maailman aamu-unisin karvapylly, joten kisat sisällä lämpimässä aikaisin aamusta ei saanut sen arvostusta osakseen.

Tämän jälkeen heitin Cloudyn äipälle, joka lähti sen kanssa kehälle. Itse jäin vielä Windyn kanssa odottamaan vuoroa, hienopieni Wintukainen oli hyvässä vireeessä!

Hannele Parviainen
Tekninen laatu 73
Taiteellinen vaikutelma 77
Kokonaispisteet 150

Mirja Oviz
Tekninen laatu 87
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 167

Tiina Jounio
Tekninen laatu 81
Taiteellinen vaikutelma 82
"Mukava kontakti ja positioissakin oli jo jokunen suunnanvaihto. Söpö pari"

Yhteispisteet 160

Cloudy oli sijalla 5/5 ja Wintu oli kolmas! Siihen nähden hienosti, että aloitin meidän ohjelman suunnittelin lauantai-iltana kello 20:54 ja tietenkin se ohjelma sitten kehässä unohtui. Mutta siinä oli einestä hyväksi ohjelmaksi, vaikka itse sanonkin, joten me kisataan sillä kyllä uudelleenkin, jahka ollaan treenattu!

Kerkesin juuri ja juuri kehälle näkemään Cloudyn kehän.

Arvostelu on Saksaksi ja siitä ei saa mitään selkoa, mutta tuloksena VAL ERI. Erinomainen reissu siis! Oli kyllä jokaisena päivänä kivaa huomata, että se turkin puuttuminen ei purrut laatuarvosanaan, tuosta löydettiin paljon hyvää ilman turkkiakin! Pitäisi saada joku suomentamaan tuo viimoinen arvostelu, käännöspalvelujen jonot oli pitkät ja sunnuntainakin piti vielä ehtiä shoppailemaan.

Dacu oli iskän luona hoidossa torstaista sunnuntaihin. Käytiin etukäteen ostamassa Daculle eväät, ettei sitä enää toistamiseen ruokittaisi väärin. Käytiin reissun aikana iskän kanssa aika monta puhelua koskien aihetta mitä Daculle saa antaa seuraavaksi. Dee ei tietenkään jäänyt ilman tuliaisia, se olisi ollut suurta vääryyttä se.

Siinä oli tiivistettynä KOIRA2013, jouluja kaikille lukijoille!2 kommenttia:

  1. Jee hyvä te! :) Oli näemmä todella tuottoisa reissu. Maisa & Magi toivottaa myös teille hyvää joulua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää joulua kans teille! Oli kyllä onnistuneempi reissu kuin odotin, joskin tuli myös törsättyä enemmän kuin odotinkaan. :'D

      Poista