tiistai 19. marraskuuta 2013

Jiikooällän koovee

Eli Jyväskylän KV-näyttely on tältä erää takanapäin! Kovin kauaa ei tarvitse kuitenkaan odotella, kun ensi helmikuussa sama rumba näyttelymeininki on tiedossa uudestaan, paitsi KV:n, myös ryhmiksen voimin!

Itse olin tosiaan myös kehien ja koiratanssien lisäksi myös töissä, tällä kertaa vastasin kehämuonituksesta ensimmäistä kertaa itse. Onneksi siinä oli koko ajan äiti apuna, vaikka vastuuta ja hommaa olikin selvästi enempi viime vuoteen katsottuna. Kyllä se työnteko on tuolla näyttelyssä nimenomaan se the-juttu, ei kehä, ei koiratanssi, ei shoppailu eikä mikään muu mene sen edelle. Ensi vuonna olisi tosiaan jälleen tarkoituksena toimia vastaavana samaisessa tehtävässä.

Perjantaina tehtiin tukkureissu, tarkoituksena oli vain heittää limsakorit yms. Paviljongille, mutta allekirjoittanut jäikin sinne sitten koko illaksi. Alkuun valmisteluja viikonloppua varten, sen jälkeen hieman koirien kanssa treenausta. Muutaman viikon treenitauon jälkeen Cloudy oli melkoinen superpallo, eikä Windykään jäänyt siitä kovasti jälkeen..!

(C) Niina Tourunen

Lauantaina oli paitsi töitä, myös koiratanssiesitykset sekä Cloudyn kehä. Esiinnyttiin Cloudyn kanssa ensimmäisinä, ei mennyt aivan nappiin, vaikka saatiinkin koko höskä vedettyä läpi. Clademunterilla oli vaihteeksi sen bravuuri, eimitäänkiirettä-meininki päällä. Windyn kanssa ei mennyt sen paremmin, se oli omituinen. Teki kaikki liikkeet tavallista hitaammin, kielsi, haukkui, sääti omiaan...laitoin sen kyllä jännityksen piikkiin, mutta sama toistui sunnuntainakin. Kisatilanteessa olisin keskeyttänyt, mutta yleisön edessä sitä ei noin vaan viitsikään tehdä...myöhemmin on luvassa tarkempaa spekulointia Windyn tanssimisesta.
Cloudy taasen tanssi sunnuntaina paremmin! Pysyi paremmin mukana positioissa, vaikka kyllähän jalkojen väliin tuleminen oli Clademunterin mielestä erittäin kyseenalainen juttu ja loppuasento oli myöhässä ja...no video kertoo!
Kyllä se kamera tarkenti ;)

Cloudyn kehä meni myös kivasti! Kovatasoisessa valiluokassa Cloudy oli ERI2, arvostelusta ei tullut ilmi mitään negatiivista, joten turkkia (tai pikemminkin sen puutetta) veikkaisin syyksi. Muttei huonolle hävitty, Cloudyn Oona-sisko oli loppujen lopuksi PN3 Vara-cacibin kera! 
Itse en luonnollisesti taaskaan esittänyt Cloudya itse, vaan äiti ja hän saa kyllä esittämisen hoitaa messarissakin, kehän laidalla jännääminen & kuvaaminen sopivat allekirjoittaneelle paremmin.

"2 years old female. Pretty head & expression. Correct bite. Good front assembly. Good topline. Correct tailset. Well anguluated."

Noh, sinne päin! Ei tuosta arvostelusta enää mitään selvää saa. Niina onneksi suomenti sen heti kehän jälkeen, eikä "haukkuja" ollut kuulemma yhtään. Tämän jälkeen Niina otti vielä Cloudysta poseerauksen, suunnilleen tuon näköisenä tämän koiruus siellä kehässä näyttäytyi.


Vielä jaksetaan raahautua messariin, siellä meistä kaikista menee varmasti kaikki mehut, mutta sen jälkeen vuosi onkin jo kisojen ja harrastuksien osalta paketissa, sitten me lomaillaan! Hierojan nuo kyllä sitten saa, kun ovat joutuneet liukkailla messumatoilla tanssahtelemaan.

Tanssikuulumisia vielä sen verran, että Salon kisojen kanssa oltiin kyllä nopeita! Molempien koirien tulokset näkyvät jo koiranetissä, Cloudyn tulos on ensimmäinen eurasiereille ja Windyn KM näkyy myös! Ja Jyväskylässäkin oltiin nopeita, kun Ceen näyttelytulos näkyy myös!6 kommenttia:

 1. Mikä biisi sulla oli taustalla? Kuulosti japanilaiselta, mutta edes mä en sitä tunnistanu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, japaniahan se on. Kyseessä on Digimonin neljännen tuotantokauden alkutunnari, eli Digimon Frontier - Fire! Kys. kautta ei ole esitetty ikinä Suomessa, joten siitä johtuen taitaa olla monelle vähän tuntematon. :D

   Poista
 2. Mäkään en tunnistanut biisiä, mutta kivalta näytti. :) En ymmärrä koiratanssista oikein mitään, joten kysymys. ;) Käytätkö suullisia käskyjä tuossa ohjelman aikana vai opetatko koiralle "ulkoa" ohjelman? Vai tuleeko sen vain seurata sun kehonkieltä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tuo on vähän sekä että. Positiot (eli nuo erilaiset seuraamiset) opetan koiralle ensiksi, että se tietää seuruupaikan, osaa itse hakeutua siihen ja ennen kaikkea pysyy siinä, vaikka vauhti muuttuisi. Ja ylipäänsä se, että koira kestää olla siinä kauemminkin ilman miljoonaa lisäkäskyä.
   Suullisia käskyjä käytän kyllä! Pyrin kyllä siihen, että osaavat lukea kehonkieltä ja Windy on siinä jo aika haka freestylen osalta, Cloudyn kanssa tanssiminen on sen verran uus juttu, että sen kans varmistelen vielä. Se osaa kyllä tosi hyvin hakeutua oikealle paikalle, mutta yleensä annan silti varmistuksena vähintään yhden käskyn. Esimerkiksi tuossa meidän ohjelman "tokoseuruussa" se sai vaan yhden käskyn, jalkojen välissä ei mitään käskyjä ja sitten poikittain seuraamisessa taisi saada 2-3, kun sitä kesti sen verran pitkään, että ajattelin sen valuvan oikealta paikalta pois. :D Mutta aika hyvin se lukee kehonkielestä, että mitä seuraavaksi tapahtuu, että se käsky on enemmänkin vahvistus siitä, mitä ollaan tekemässä.

   Cloudyhan ei tätä ohjelmaa ulkoa osaa, tarkoitus olisi opettaa sen mieleen kyllä paremmin, muttei liikaa, ettei se ala ennakoimaan. Windyn kanssa ohjelman voi tehdä max. 2-3 kertaa ennen kisoja, muuten menee perseelleen, kun koira ennakoi ja tietää koko ajan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Cloudy ei kuitenkaan niin superinnokas ole, joten sen mieleen ohjelma saa pinttyäkin.

   http://www.youtube.com/watch?v=rOtzEoG0S4I <--- Tuota ohjelmaa treenattiin Windyn kanssa yli puoli vuotta ja siitähän sen näkee, miten se jo osaa ja tietää kaiken...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Heh, eikös! ;) Windyn videomatsku seuraa sitten myöhemmin, se on niin jäätävää katsottavaa, että teki mieli poistaa se kamerasta heti, mutta eiköhän se ole sitten sopivaa tavaraa jonkin koiratanssiangstipostauksen yhteydessä!

   Poista