sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Menolippuja avoimeen

Huhhuh, pienehkö päivitystauko! Nyt kirjoittelen vain omalla rakkaalla äidinkielellä, muuten postsus venyisi liian isoihin mittoihin.

Tosiaan, Cloudyn silmätarkastus on ohitse ja sieltähän löytyi disti, kuten arvelinkin. Ei mitään muuta, enpä tajunnut kysyä eläinlääkäriltä, että kuinka monta ripseä sieltä tarkalleen ottaen löytyi, mutta käsittääkseni niitä oli useampia, eli nyt ei puhuta yhdestä ripsestä. Eläinlääkärin mukaan asia ei kuitenkaan jalostusta haittaa, kunhan partneri on silmiltään moitteeton. Lausunto näkyy jo KoiraNetissä.

Viime sunnuntaina meillä oli tosiaan koe Keuruulla ja Cloudyn kohdalla pätee se, että kymmenes kerta toden sanoo. Tuo koe oli meidän kymmenes ja viimeinen alokasluokassa. Paikkis jännitti allekirjoittanutta ehdottomasti eniten, tuo pysyi siitä huolimatta, että kärpänen lensi sen pyllyyn!Yksilöliikkeet sujuivat tosi kivasti, nämä kymmenen koetta ovat kyllä tehneet sen, etten jännitä yksilöliikkeitä enää ollenkaan. Cloudy tarjosi seuraamisissa sekä liikkeestä maahanmenossa seisomista, muuten seuruut meni oikein kivasti. Muuta ei jäänyt kokeesta mieleen, joten pisteet.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta 8.5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9.5
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 8

174p ALO1 -> TK1
Enpä oikein osaa kuvailla, miten onnellinen ja tyytyväinen tuohon koulariin olen! Haaveilin siitä melko kauan ja sen eteen ollaan töitäkin tehty, keväällä treenit tuntuivat toivottomilta, pidin itsestäänselvänä, että kesken seuruun se haistelee maata, jäävissä ei mene maahan, luoksetulossa löntystää...eikä kokeetkaan olleet aina hurraamisen arvoisia.
En tiedä, mitä tehtiin kesällä - vai tehtiinkö yhtään mitään, mutta syksyllä tuo koira on toiminut aika törkeän hyvin. Ei enää tulisi mieleenkään, että se esimerkiksi haistelisi kesken seuruun. Se olisi nykyään poikkeus, josta suu loksahtaisi allekirjoittaneella auki. Artokin tokaisi meille treeneissä, että nyt Cloudy on alkanut toimia ja samaa mieltä olen itsekin.

Kokeen jälkeen vietettiin muutama päivä serkun luona maalla 
Sitten koiratanssikuulumisiin!

Eilen oli tosiaan ne pitkään odotetut koiratanssikisat Salossa. Windyn ohjelmaan, jossa kisasimme tällä musiikilla, tein vain paria päivää ennen suuret muutokset. Torstaina mentiin koirien kanssa Aholaitaan treenaamaan ja totesin, ettei esimerkiksi kierimiset sovi ollenkaan, Windy keulii niissä sen verran paljon, että oli pakko jättää kokonaan pois. Kauhistelin vähän sitä, että vaikuttaako se koiraan paljon, jos ei olla treenattu koreografiaa sellaisenaan kuin kerran tai kaksi ja tästä syystä pari kisoja edeltävää päivää menikin siinä musiikin panttaamisessa, että muistaisin ohjelman.
Cloudyn koreografia sai puolestaan kelvata sellaisenaan, kuin olin sen alunperin suunnitellutkin. Herätys oli lauantaiaamuna neljältä, oma oli melko karsea, eikä koiratkaan tuollaista herätystä erityisesti arvostaneet. Panttasin vielä kaikki talosta löytyneet kurkkupastillit mukaan ja Heli tuli hakemaan meitä vähän ennen puoli kuutta. Haettiin kyytiin myös Tiina ja Heka ja siitä alkoi matka Saloon. Itse nukahdin Helin auton takapenkille, jossa olin näkevinäni oikeaa enneunta. Oltiin kisapaikalla ja kesken Windyn suorituksen se karkasi ja ryntäsi hallista ulos. Kun menin katsomaan, sitä ei näkynyt missään, joten lähdettiin Cloudyn kanssa etsimään. Loppu-uni menikin siinä, että seurattiin Cloudyn kanssa Windyn jälkiä jossain järven jäällä...!

Määränpäässä oltiin puoli kymmenen aikoihin, kisat alkoivat freestylellä. Windy oli - yllättävää kyllä, aivan erinomaisessa vireessä. Se haukkui ja tuhisi kisakehään tutustuisessa sekä nakkasi kiinni taikurinviittaani! Windyllä itsellään oli musta rusetti. Me olimme lähtöjärjestyksessä kuudensina. Itselläni oli melko hyvä fiilis kehään mennessä, vaikka jännittynyt olinkin. Sekä koiran puolesta, että pysyisikö sillä tuo sama fiilis koko ohjelman ajan. Entä muistaisinko ohjelman itse?

Alku meni mielestäni melko hyvin, peruuttaminen ja pyörähdykset vähän takkuilivat ja siinä tuli muutama haukkukin kylkiäisenä. Ei kuitenkaan yltynyt haukkusarjaksi ja ohjasin itse mahdollisimman rauhallisesti, etten innostaisi sitä yhtään enempää. Vadilla Windy osasi olla kunnolla ja ohjelman loppupuoli meni suhteellisen kivasti, ennen kuin huomasinkaan, se puolitoistaminuuttinen oli jo ohi. Ja ensimmäistä kertaa koiratanssikisoissa kehänauhojen sisäpuolella oli oikeasti kivaa!


Freesyle loppuikin melko nopeasti, kun oma pärstä oli koko ajan aivan onnesta soikeana. Palkintojenjaossa jännitys oli aivan hirveä, oli jo mennä usko siinä vaiheessa, kun alkoivat jakaa kunniamainintoja niille, jotka eivät sijoittuneet. Kävi niin, että Windy sijoittui kolmanneksi kera kunniamaininnan! Tätähän olin tavallaan odottanut, mutta silti tuntui uskomattomalta, että saatiin se. Olin mieltänyt jo Windyn ikuiseksi alokasluokkalaiseksi. Kun se ei ole mikään itsestäänselvyys, että tuo tekee yhtään mitään, niin tämä tuntuu suoranaiselta lottovoitolta, vaikken ole koskaan lotossa voittanutkaan...


Messarin kisat viime vuonna <3   (C) Jukka Pätynen

Cloudy oli HTM:ässä neljäntenä, eikä sen osalta ekat kisat menneet nyt ihan putkeen! Cloudy jätätti paljon positiossa, jossa on minun edessäni sekä jalkojen välissä seuraamisessa, eikä se normaali seuraaminenkaan ollut sitä parasta Cloudya. Kuitenkin, tuli selväksi, mistä moinen johtui.

Alkulämppä. Tein Cloudyn kanssa kaikkia kolmea postiota ennen kehää ja se oli selvästi virhe. Se antoi kaikkensa lämpätessä, mutta kehässä sille riitti. Enpä osannut arvata, ettei se kestä alkulämppänä edes puolta siitä, mitä Windy, mutta ovathan nuo aivan erilaisia muutenkin. Toinen juttu oli se käskytys. Windyä olen tottunut käskyttämään mahdollisimman hiljaa, ettei se kuumene yli. (Tämä tietenkin vähän tapauskohtausta, mutta se vire, mikä sillä eilen oli, vaati sen hiljaisen käskyttämisen ja kotonakin treenatessa käskyt mahdollisimman maltillisesti.) Cloudyn kanssa sama homma taisi sitten jäädä päälle, vaikka tiedän hyvin, että se tarvitsee käskyt selkeämmin ja kuuluvemmin. Jessi ajatteli myös käyttää kehää kunnolla, niin eiköhän me juostu sitten sinne nurkkaan, jossa musiikki oli täysillä. Siinä vaiheessa oli pää hajota ja pahasti, joten hyppelin sieltä nopeasti pois katsomatta, tuleeko koira edes mukana...

Mutta kaiken tämän jälkeen voin sanoa, että hyvä fiilis jäi. Cloudy olisi varmasti tehnyt paremmin sen mitä pyydän, ellen itse olisi tuolla tavalla mokaillut. Cloudyn kanssa ei olla koettu koiratanssin osalta kisaomaista tilannetta aiemmin, joten tämä kisa sai olla pyhitetty mokailulle. Näistä otetaan opiksi ja nyt on aikaa petrata ohjelmaa vielä messaria varten!

Jälleen pätevyys häikäsee

Johanna Saariluoma
Tekninen laatu 82
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 162

"Alokasluokkaan erittäin kunnianhimoinen koreografia, jossa paljon täsmällisiä kohtia. Jonkin verran harmillista haukahtelua. Hyvää rauhallista ohjaamista. Vadin roolia vielä miettisin."

Heli Nousiainen
Tekninen laatu 90
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 170

"Haukku ei yltynyt haukkusarjaksi, vaikka muutamat liikkeet laittoivat suun haukkuun. Kehää käytetty hyvin ja esinekin tuli mukaan ohjelmaan. Vaikeitakin liikkeitä."

Mirja Oviz
Tekninen laatu 83
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 163
_________________________________________

Johanna Saariluoma
Tekninen laatu 72
Taiteellinen vaikutelma 80
Kokonaispisteet 152

"Koiralla todella kiva kontakti! Edessä poikittain seuraamisessa koiran tulisi olla edempänä. Koreografiaan voisi kehänkäyttöä ja vaihtoja vielä hioa. Mukavan maltillista ohjaamista."

Heli Nousiainen
Tekninen laatu 83
Taiteellinen vaikutelma 78
Kokonaispisteet 161

"Lisää menoa töppösiin niin saa lisää ilmettä koreografiaan. Koira ??? postiot muuten ok paitsi tarkkuutta edessä seuraamiseen."

Mirja Oviz
Tekninen laatu 78
Taiteellinen vaikutelma 78
Kokonaispisteet 156
____________________________________________

Nyt kun näitä Cloudyn pisteitä katsoo, niin eivät näytäkään niin paskoilta, mitä luulin! Ehkä koreografia onkin ihan jees, vaikka sen toteutus olikin aika hanurista. Noiden pisteiden katsominen onkin aika kivaa. Ylempänä tosiaan Windyn ja alempana Cloudyn pisteet ja arvostelut.

Tänne tuli ensilumi torstaina, kun oltiin Aholaidassa treenaamassa. Perjantaina mentiin rutiinista rakentamaan pihalle koirien kanssa lumiukko, niin kuin joka vuosi, kun lunta tulee. Daculla on paha tapa syödä lumiukkoa, Cloudy kaivaa sitä ja Windy hyppii pallojen päälle. Tervettä?

Dacusta on tullut viime aikoina vähän omituinen. Se alkaa kesken lenkin tuijottamaan jotakin tiettyä autoa ja vetää sinne suuntaan. Näin se tekee yleensä nähdessään jonkun porukoiden auton, mutta nyt alkanut tekemään samaa myös random-autoille. Eikä se ennen ollut kovinkaan lujasti menossa jonkun valitsemansa auton luokse, mutta nyt saattaa vetää täysin eri suuntaan. En ymmärrä, mikä sillä on. Ehkä laiska kuvittelee, että sieltä tulee äiti, joka ottaa sen kyytiin? Kesällä tehtiin usein lenkkejä kauemmas, josta meidät sitten poimittiin kyytiin. Bortsutko muka viisaita, noei.

Perjantaina lenkkeiltiin Killerin metsässä ja silloin se meinasi lähteä juoksijan perään. Heti kun katse herpaantui, niin se oli jo hiipimässä samaan suuntaan näkemänsä ukkelin perään. Ainakin se tuijotti toiveikkaana sangen söpö virne naamallaan.
Sitten vielä laadukas luoksetulorällätysvideo samaiselta lenkiltä. Mulla ei sitten ole oikeasti noin kimeä ääni, enkä kehu koiria (yleensä) noin pervolla äänellä saatika sitten ole mikään supernamutäti. Muttahei, Dee on tietenkin namia hakemassa tietty ensimmäisenä!3 kommenttia:

  1. "Tulkaa hakee namia" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    VastaaPoista
  2. No pitihän ne nyt palkata. XDDD luoksari olis mennyt muuten piloille!!!

    VastaaPoista
  3. Sitä paitsi sanoin että HAKEMAAN :D

    VastaaPoista