sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Jälleen haastetta

Meitä on taas viskelty haasteilla, joten nyt vastausta niihin. Tämä haastepostinki tulee vain Suomeksi.


Haasteen säännöt:

1. Kiitä haastajaa
2. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 faktaa itsestään.
3. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 
4. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
5. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa.
6. Sinun pitää kertoa, kenet ole haastanut.
7. Ei takaisin haastamista.

Olen röyhkeäilkeätöykeäitsekäs ja skippaan neljä viimeistä kohtaa. Syynä lähinnä se, etten lue ihmisten omia (omaa elämäänsä käsitteleviä) blogeja, enkä näin ollen niitä tiedä ja olisi noloa haastaa joku täysin tuntematon heppu. 


11 faktaa itsestäni.

1. Olen erittäin vahingoniloinen ihminen, toisinaan se tulkitaan ilkeydeksi.
2. Syön suklaata lähes joka päivä.
3. En pidä keltaisesta limsasta, koska se on oksennustautijuomaa.
4. Musta on lempivärini.
5. Minulle tulee Aku-Ankka ja luen innokkaasti Seiskaa.
6. En osaa vieläkään kunnolla naksuttaa sormilla.
7. Omista elukoista vain Cloudy ja Töpö (kissa) nukkuvat kanssani omassa huoneessani.
8. Syön lasten suklaamuromerkkejä melko aktiivisesti.
9. Vaikeinta koiranpidossa on niiden kynsien leikkaaminen.
10. Katson aktiivisesti Salkkareita ja minulla on sarjan DVD-boxeja, joita katsoin koko kesän.
11. Luen aina syödessäni jotakin lehteä, enkä pääse tästä tavasta eroon.


Sitten 11 kysymystä & vastaukseni niihin.

1. Mihin maahan muuttaisit, jos olisi pakko lähteä jonnekin?
- Hmm...Suomi on älyttömän hieno maa, joten tylsänä vastaan jonkin mahdollisimman samankaltaisen, joten Ruotsi. Osaan myös Ruotsia paremmin kuin esimerkiksi englantia, mikä vaikuttaa asiaan myös.

2. Juotko kahvia tai teetä?
- En säännöllisesti kumpaakaan. Vesi tai maito ovat kivempia, koska ne ovat kylmiä. Kahvia tulee juotua enemmän kesäisin ja teetä sitten talvisin, toisinaan useammin ja toisinaan taas harvemmin. Vaihtelee hirmuisesti.

3. Mikä on/oli lempiaineesi koulussa?
- Äidinkieli on kivaa, koska olen hyvä siinä. Taitoaineista varmaankin kuvis on kivointa, joskin viime vuonna kaverini taisi piirtää kuviksen töistäni kokonaisuudessaan noin puolet..

4. Lempi sanalaskusi?
- Saako olla ns. itse kehitelty? Normaalit sanalaskut ovat kehnoja. Kaverini keksimä "Parempi tulevaisuudessa, kuin nyt" on aivan legendaarinen. Käytössä melkein joka päivä ja toimii vastauksena välitunnilla mm. siihen, ettei seuraavan tunnin läksyt ole tehty tai siihen, että ei muuten vaan hoideta asioita, koska ei kannata ottaa stressiä ja pilata tätä nykyhetkeä.

5. Millaista musiikkia kuuntelet mielelläsi?
- Uskotteko, että iPodini on täynnä musiikkia animesarjojen soundtrackeilta? Niihin ei kyllästy ja niiden seasta on kätevä valita seuraavaan koiratanssikoreografiaan musiikki. Nytkin Cloudyn tuleva musiikki on yhden upean sarjan alkutunnari!

6. Miksi bloggaat?
- Kirjoittaminen on kivaa ja tämä toimii kuin eräänlaisena päiväkirjana. Joskus on kiva selailla vanhoja merkintöjä ja katsella, mikä on mennyt hyvin ja mikä huonosti ja näin ollen voi myös huomata, missä ollaan kehitytty. (Ja toisinaan huomaan, että siellä vanhoissa merkinnöissä on tavoitteita, joidenka eteen ei kiinnosta tehdä mitään pätkän vertaa.)

7. Lempileffasi?
- Tämä on paha. En juurikaan katso elokuvia, sitäkin enemmän osaisin nimetä hyviä sarjoja!

8. Kuvaatko paljon, ja millaisella kameralla?
- En sanoisi kuvaavani kovinkaan paljoa. Enivei, kamerani on Canon EOS 1100D ja putki on 75-300mm, toista (kameran mukana tullutta) putkea en käytä ikinä.

9. Onko sinulla/perheelläsi lemmikkejä?
- Koirien lisäksi minulla on kaksi kissaa, Töpö (ragdoll) ja Nelli (pyhä birma). Äidilläni on nelivarvaskilpikonna Gonis sekä Tolli-niminen poni. Siskollani on risteytyskani Roope ja poni, jonka rotua en itse asiassa vieläkään tiedä.

10. Kesä, kevät, syksy vai talvi?
- Talvi! Kevätkin on kyllä aika jees, mutta talvi vie voiton.

11. Loppuun vaikea: Parasta, mitä sinulle on elämässäsi tapahtunut?
- Erittäin vaikea! Ehkä kuitenkin se, että pitkäaikainen haaveeni kissasta toteutui, kuin sain 9-vuotiaana Töpön tänne. Windyn ja Cloudyn tulot ovat olleet myös niitä hetkistä parhaimpia. Nyt kaikki ajattelevat, että olen hirveä ihminen, kun Dacun tulo ei tuntunut missään. Se jäi Digin pentueesta kotiin, vaikkei pitänyt, eikä sitä silloin osannut erityisen upeaksi asiaksi ajatella, kun sitä ei ollut samalla tavalla odottanut.

Se oli rankka haaste, kiitos Katja!

Tytöt poseeraa huisin nätisti.
Seuraavaksi Pauliinan haaste! (http://jessenelama.blogspot.fi)

1. Otatteko koiran harrastusten mukaan vai harrastuksen/-set koiran mukaan?
- Ennen ehdottomasti niin, että koira harrastusten mukaan. Moni rotu olisi Windyä ottaessa miellyttänyt, mutta totesin, että harrastuskoiraksi sheltti on parempi ihan jo vaan pelkästään rakenteellisesti, koulutuspuolesta nyt puhumattakaan. Tosin Cloudyn kohdalla taitaa harrastukset mennä enempi koiran mukaan, vaikka ei tuokaan mikään turhake ole! Seuraava koira tuleekin sitten harrastusten mukaan jälleen.

2. Valitse jokaisesta FCI-luokasta lempirotusi ja kerro, miksi valitsit kyseisen rodun?

FCI1 Bordercollie.
Näiden parissa elänyt lapsuuden, joten valinta oli selvä. Oikeastaan kaikki bortsuissa kiehtoo, luonne, ulkomuoto, käyttötarkoitus, harrastusmahdollisuudet jne. Tosin nykyään mennyt homma vähän siihen suuntaan, että täytyisi olla yli-ihminen, että kelpuutetaan bortsun omistajaksi. Nooh, eipä meitistä sellaista ole lähivuosina tulossakaan, mikäli Dacua ei lasketa.

FCI2 Hovawart.
Tämä taitaa mennä enemmän ulkomuodon piikkiin. Hoffit on juuri semmoisia liioittelemattomia peruskoiria, joidenka ulkomuotoa jalostus ei ole (vielä) onnistunut pilaamaan. Toki luonne vaikuttaa mukavalta siinä määrin, miten paljon siihen on ehtinyt tutustumaan - se määrä ei ole kovinkaan suuri. Mutta jos kakkosryhmäläisen ottaisin, niin hoffi olisi se varteenotettavin vaihtoehto!

FCI3 Parsonrusselinterrieri.
Ulkomuoto taitaa olla taikasana tässäkin. Täysin valkoinen russeli ei ole kiva, siinä pitää olla ruskeaa. Ovat kuitenkin kivannäköisiä ja aksakentällä noita on tullut nähtyä paljon, josta syystä ovat varmasti jääneet mieleenkin. Varteenotettavin terrierivaihtoehto olisi kyllä tämä.

FCI4 Pitkäkarvainen mäyräkoira.
Ulkomuodoltaan pitkäkarvainen on kaunein ja yhdeltä tutulta löytyy tällainen, oikein mukava tapaus. Pienien mäyriksen jalostamista en ymmärrä, josta syystä se suosikki ei ole kääpiö - tai kaniinimäyräkoira, vaan se, jolta sitä kokoa löytyy eniten.

FCI5 Eurasier.
Mietin, olisiko pitänyt laittaa siperianhusky tai malamuutti, koska ne ovat ulkonäöltään kauniimpia, mutta omakoira paraskoira tietenkin. Eukkujen ulkomuoto ei värin puolesta kiedo, mutta pystykorvat, musta maski ja pörröinen häntä korvaavat sen. Luonne on myös tuolla omalla yksilöllä täyttä kultaa.

FCI6 Dalmatiankoira.
101 Dalmatialaista tietenkin!! Noei, mutta ulkomuodoltaan ovat kyllä melko kivannäköisiä sen suhteen, että rakenne on liioittelematon ja sellainen normaali, ainakin suurimmaksi osaksi niillä yksilöillä, joita olen päässyt näkemään. Luonteesta on paha sanoa mitään, vaikka siitäkin jäänyt kiva kuva. Tähän olisi tehnyt mieli sanoa myös dreeveri, siihenkin rotuun olen vähän päässyt tutustumaan, mutta dallu voitti vain kokonsa ansiosta.

FCI7 Stabyhoun.
Hieman olen rotuun päässyt tutustumaan, mutta enemmänkin kiehtoo peruskoiramainen ulkomuoto sekä harrastusmahdollisuudet. Tietyllä tapaa myös rodun harvinaisuus sen suhteen, ettei niitä tule ihan joka kulman takaa vastaan samaan tapaan, kuin vaikka sakemanneja tai kultsuja.

FCI 8 Amerikancockerspanieli
Kamppailin jenkin ja tollerin välillä, mutta jenkki vei voiton sen puoleen, että siitä on enemmän kokemusta. Ensimmäinen harrastuskoirani oli Dave-jenkki, joka eli terveenä 11 vuotiaaksi asti. Varmasti jenkkien ulkomuoto ja terveys saavat kritiikkiä, tosiaan nämä meillä olleet jenkit ovat olleet ilman turkkia ja eläneet terveinä, joskin Davekin oli vuosimallia 1999, että tilanne on voinut muuttua siitä paljon. Toisinaan haaveilen omasta jenkistä, mutta tällä hetkellä koirakiintiö on täynnä.

FCI9 Keskikokoinen villakoira
Ysiryhmän rodut eivät oikein miellytä ja keskikokoinen on villakoiran kokomuunnoksista paras, ehdottomasti mustana! Isovanhemmillani oli aikoinaan tällainen, juurikin musta keskikokoinen aivan ihana tapaus. Ulkomuoto ei villakoirissa niinkään kiehdo, mutta muilta osin ovat mukavia koiria.

FCI10 Irlanninsusikoira
Vinttareista se, jolla on kokoa eikä ole täysin luuranko, ainakaan ulkomuodoltaan. Iso koko on myös plussaa ja rodussa myös sellainen perusharmaaväri ja muuttumattomuus ovat hienoja asioita. Vähän olen näihin päässyt livenä tutustumaan, mutta haaveilen toisinaan myös omasta tällaisesta, ei varmaan tule toteutumaan ikinä.

Olipas se urakka!

3. Koirasi/koiriesi parhaat puolet? Entäpä huonot puolet?

Dacun paras puoli on eloisuus ja kovuus, se ei ole kovinkaan kuuliainen, pikemminkin oikea luupää. Mutta sen kanssa on kiva elää, kun se ei ole turhan piippi.
Huonoina puolina on sellainen turha vöyhytys joka asiasta, se esimerkiksi lentää päin ovia, kun tajuaa, että lähdetään lenkille ja matot ovat rullalla kun se juoksee kohti eteisen ovea. Toisinaan myös se käskyjen uhmaaminen ja "en tottele ensimmäisestä käskystä" - asenne ärsyttää. Tosin mainitsemisen arvoinen on kyllä Dacun ruokahalu. Muistan vieläkin, kun oltiin Rukalla mökkeilemässä ja se näki päästäisen - ja söi sen.

Windyn parhaita puolia ovat sen työmoottori (kotona..), helppous sekä hyvä motivointi. Se tekee aina täysillä, joskin kotona se on sellainen oma itsensä ja kentällä/kisoissa melko varovainen. Windy on kuitenkin erittäin helppo koira noin loppujen lopuksi, sen kanssa ei saa ottaa kisoja tmv. elämää ylipäänsä turhan vakavasti, se yrittää kyllä, mutta senkin sietokyky on rajallinen. Huonot puolet Windyssä ovat sen arkuus, paukkuarkuus ja päässä naksahtaminen, kuten äidillä on tapana sanoa. Se on vähän arvaamaton sen suhteen, ettei koskaa tiedä, milloin se säikähtää ja mitä, ensin se saattaa tehdä töitä täysillä ja sitten juosta paniikissa karkuun - vaikkei mitään tapahdu, ainakaan sellaista, minkä allekirjoittanut olisi huomannut.

Cloudy on täydellinen! Noei. Useimmiten Cloudy on se, joka saa päivän kusipää-tittelin, koska se toilailee jatkuvasti, juoksee oravien perässä, rääkkää Vinskiä, jättää ruokansa Dacun armoille, sotkee paikkoja ja on muutenkin aina väärässä paikassa väärään aikaan. Hyviä puolia siinä on kuitenkin se, että se tekee mielellään asioita (ainakin useimmiten) on vähän pälli oppimaan mitään, mutta kun se osaa, niin se myös osaa sen hyvin! Se on kuitenkin tuollainen eloisa ja hymyilevä päivän piristys. Huonoja puolia on nirsous, riistavietti ja vähän sellainen ailahtelevaisuus. Joka tapauksessa tuo on kuitenkin niin mun koira, just tuollaisen mä olen aina halunnut. Koiran pitää osata olla välillä kusipää ja oikea paskakasa, sitten se voi taas seuraavalla hetkellä olla se maailman tärkein.

4. Haluaistko alkaa kasvattamaan jotain koirarotua joskus? Jos haluaisit, niin mitä rotua/rotuja?
- Eurasier on pyörinyt päällimmäisenä mielessä, mutten tiedä, tuleeko se kuitenkaan olemaan se the-rotu vaiko sitten joku muu.

5. Kavereiden kanssa kaupungille ja sieltä kaverille yökylään vai koirien kanssa lenkille/treenaan yms.? Perustele vastauksesi.
- Olen truukoiratyttö ja vastaan tietenkin, että jälkimmäinen. Itse asiassa kumpikaan näistä ei oikein vastaa sitä, mitä teen vaikka perjantai/lauantai-iltaisin. Esimerkiksi joka perjantai kun pääsen koulusta (useimmiten klo: 16) tulen kotiin ja menen ensimmäisenä jääkaapille. Sitten koirien kanssa lenkille ja siinä yhteydessä myös treenaamaan. Näin se loppuilta on aina pyhitetty juuri vaan minulle itselleni. Viihdyn paljon yksin ja se viikonloppuilta on yleensä sellainen viikon kohokohta, kun saa olla vaan rauhassa.

6. Minkä kokoiset koirat ovat sinun mieleen? 
- Kyllä sen koiran tulee olla koiran kokoinen. Yli 50cm, muttei ainakaan tähän hetkeen yli 70cm. Cloudy on juuri passeli, 53cm. Se jaksaa vetää meikäläistä esimerkiksi suksilla, mutta on kuitenkin sen verran pieni, että sen voi ottaa syliin ja se on helppoa pitää mukana ja näin poispäin. Sanoisinkin, että Windy tulee olemaan viimeinen pikkukoira.

7. Kiinnostaisiko sinua lähteä joskus koirasi/koiriesi kanssa vaeltamaan jonnekin kauemmaksi vaikkapa pariksi päiväksi-viikoksi?
- Kyllä! Lapissa valetaminen on ollut pidemmän aikaa haaveena ja sanon aina itselleni toteuttavani sen ensi kesänä, mutta näin alaikäisenä se ei ihan niin helppoa kuitenkaan ole.

8. Mitkä ovat loppuvuoden "pikku tavoitteet" sinulla koirasi/koiriesi kanssa?
- Dacun tervehtyminen olisi aivan huippujuttu, mutta pelkäänpä, ettei tule toteutumaan tänä vuonna...se olisi kuitenkin ehdottomasti se paras ja tärkein. Harrastusrintamalla olisi hienoa saada Cloudylle viimeinen ykkönen alosta ja Windylle mahdollisesti yksi ykkönen avosta. Aksan suhteen meillä ei ole mitään erikoista ja koiratanssikin alkanut tuntua vähän siltä, että me jankataan alokasluokassa vielä mummonakin. Kuitenkin olisi upeaa saada edes toiselle koiralle kisapaikka messarin kisoihin.

9. Panta vai valjaat? Hihna vai flexi? Vai molemmat?
- Panta ja hihna. Olen myös erittäin laiska ostamaan uusia pantoja/hihnoja. Hihnat ovat meillä olleet varmaan ennen vuosituhannen vaihtumista ja esim. Cloudynkin kaulapanta (tuo sininen, joka näkyy kuvissa) on vanha ja paskainen Digin panta.

10. Mitä rotua/rotuja et voisi kuvitella itsellesi koskaan?
- Vinttikoiria irkkua lukuunottamatta, metsästyskoiria, molosseja, ysiryhmän koiria, mäyräkoiraa ja monet terrierit ovat myös siellä niiden rotujen joukossa, joita en ottaisi.

11. Kuva, joka kertoo koirasi onnellisuudesta ja iloisuudesta. 

KaikkiCloudy
Windy (kuva ei kerro, mutta neiti mm. murisee uidessaan, koska se on kivaa)
Dacullakin uinti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti