perjantai 23. elokuuta 2013

Yhtä vaille + paaaljon muuta!

Molemmat koirat nimittäin!
Both dogs namely!

Sunnuntaina kokeiltiin jälleen Laukaassa. Alokasluokassa 11 koirakkoa, Windy lähti toisena ja Cloudy oli muistaakseni toiseksi viimeisenä. Eri paikkamakuut siis, vaihteeksi se oli mukavaa näinkin! Tai ainakin luulin..

On Sunday, we have obedience-exam in Laukaa. In rookie class was 11 dogs, Windy was second (the starting order) and Cloudy was next to last, I remember. Online lying was different groups. I thought, than it is nice, but...

Cloudyn pisteet:
Cloudy´s points.

Luoksepäästävyys (accessibility) 10

Paikalla makaaminen (online lying) 0
- Ensimmäinen kerta, kun jonkin liikkeen jälkeen - tai pikemminkin aikana kävi kokeessa oikeasti vihaksi. Meni hyvin maahan ja kun päästiin tuomarin osoittamalle paikalle, niin WAU! Se oli siellä pää maassa nätisti, ensimmäistä kertaa ikinä. Sitä ei tosin kauaa kestänyt, pian pää nousi ja sitten alkoi se haistelu...koira oli kiemuralla aivan äärimyöten ja jälleen jätti sen nousemisen vasta siihen, kun aikaa olisi ollut alle 10s jäljellä...*****! Tuomari antoi vasta ajan päättyessä luvan kytkeä koiran, joten ihmettelisi, vaikka tuosta jäisi vähän sikailufiilis paikkiksen suhteen.

- The first time, when after some move - or its during I became really hate trial. Cloudy went to down very good and when we reached the judge by places indicated , that WOW! Cloudy was there very nicely, it head is down, the first time ever. It has not lasted very long, because soon Cloudy raised head and then started the sniffing...Cloudy was extremely curly and raised, when  10s time was left...****! The judge gave to catch-up instruction, when the time was full.

Seuraaminen kytkettynä (follow to connected) 8
- Jonkin verran jätätti, etenkin käännöksissä melko pahasti.
- Some Cloudy was slow, especially in translation.

Seuraaminen taluttimetta (follow heel) 7½
¨- Sama kuin äsken, mutta tämän lisäksi jäi seisomaan paikoilleen, kun käännyin vasemmalle.
- Same than just, but in addition Cloudy stay after the translation on the left.

Maahameno seuraamisen yhteydessä (under down during follow) 9
- Hieno! En muista/tiedä, mistä lähti piste. Ehkä oli hidas? Maassa se oli ainakin nätisti suorassa asennossa.
- Great! I don´t remember, from where left one point. Maybe down under was slow? Anyway, under Cloudy was nicely and upright position.

Luoksetulo (recall) 
- Muuten hieno, mutta vauhtia olisi saanut olla paljon lisää!
- It was great, but to rate should have been more!

Seisominen seuraamisen yhteydessä (stay the during follow) 9
- En tiedä, miksi yksi piste pois, tosin en katsonut koiraa, etten tiedä, tuliko se paljoa perässä vai ei.
-  I don´t know know why the one point out, however, I didn´t watch a dog, so I don´t know if it will suit a lot or not.

Estehyppy (jump) 10
- Ei ruma, muttei myöskään Cloudyn parhaimmistoa. Oli vähän hidas, mutta ehkä tuomari otti rodun huomioon?
- Not ugly, but not the best of Cloudy. It was some slow, but maybe judge took account of to breed?

Kokonaisvaikutus  (overall) 9
- Seuruussa kuulemma katselin koiraa, mikä on kiellettyä, mutta mikä tuntuu olevan kohdallani melko tavanomaista!
- During a reportedly looked at the dog, which is forbidden, but which seems to be quite normal for me!

ALO2 146.5p

Ainoa asia, joka jäi häiritsemään, on tuo paikkis...
Only thing, what irritate is online lying...


Heinäkuu ja kesä!
Windyn suoritusta en ehtinyt näkemään, joten pelkät pisteet.
I didn´t see Windy´s performance, so I put only result. 

Luoksepäästävyys (accessibility) 10

Paikamakuu (online lying) 10

Seuraaminen kytkettynä (follow to connected) 8

Seuraaminen taluttimetta (follow heel)

Maahameno seuraamisen yhteydessä (under down during follow) 9

Luoksetulo (recall) 8

Seisominen seuraamisen yhteydessä (stay the during follow) 9

Estehyppy (jump) 8

Kokonaisvaikutus  (overall) 7

ALO1 173.5p

Tähän taloon nuo oli upeat pisteet ja en olisi IKINÄ uskonut näkeväni Windyllä tuollaisia pisteitä seuruusta! Wautsi. Kokonaisvaikutus oli noinkin huono siksi, että ohjaaja mokaili. Esimerkiksi hyppy oli koiran osalta täydellinen, mutta äiti antoi käskyn heti, eikä liikkuri ehtinyt antaa siihen lupaa. Siihen nähden hienoa, että hyppyä tekivät viimeksi heinäkuun kokeessa, tosin niin tehtiin mekin!

This was the house of those great points and I would have never thought to see Windyllä like that credit monitoring! Absolutely great. The overall effect of such a seemingly bad because the director keep screwing. For example, the dog was jumping, full, but the mother gave the order immediately, and the steward had a chance to give their permission. It's great over the jumps made ​​last July, the experiment, but so were we!


Dacun uusi lempilelu!
Tiistaina pääsin koulusta jo yhdeltä, joten otin repun selkään ja lähdettiin koirien kanssa Killerille treenaamaan. Matkan varrella poikettiin Tähdessä jälleen puntarilla.
Ensimmäisenä vuorossa Cloudy ja hyvä, kun en pyörtynyt vaa´an lukeman jälkeen. Siinä se oli, 16.9kg. Liian vähän.
Eurasierien säkä/paino-kyselyssäkin se oli kevyin 18kg painollaan, eikä tuo ole mikään 8kk vanha honkkeli, vaan 2.5v, jolta sen massan tulisi jo löytyä...

Hurjaa ajatella, että yhden tutun koira, joka on Cloudya sentin-pari pienempi ja vuoden vanhempi, painaa 26kg olematta silti ylipainoinen. Cloudy vois ihan mielellään ottaa sen pari kiloa vyötärölle...!

Dacun osalta positiivisia uutisia! Viimeksi fyssarikäynnillä viime kuussa se painoi tasan 30kg, nyt lukema oli 28.9kg. Reilu kilo! Nyt ette usko, kun sanon, että WINDY TEKI SAMAN.
9.5kg - > 8.4kg. Tämä on uskomatonta. Tuon kanssa on kamppailtu näiden asioiden kanssa tasan kolme vuotta sitten vailla tulosta, joten nyt yli kilon pudotus tuntuu selittämättömältä. Olen kyllä huomannut, että sen mahan alle on ilmestynyt vähän löysää nahkaa, mutten ole kiinnittänyt asiaan sen paremmin huomiota. Tämä oli paras uutinen aikoihin, tanssin melkein Killerille asti!

Cloudyn osalta agility aloitetaan nyt aivan alusta. Olen pähkäillyt tätä paljon ja oli kyllä melkoinen virhe aksata sen kanssa kesähelteillä. Ei se laji ole tuolle koiralle mikään "the-juttu" ja kun laitoin sen kesällä hommia tekemään, niin johan taisi motivaatio mennä alaspäin. Tiistaina olikin sitten meidän ensimmäinen uuden alun alku. Minulla on kyllä aina mieletön tuuri hallille mennessä! Edellisellä kerralla kun mentiin treenaamaan koiratanssia, siellä oli 2.kenttä täysin tyhjänä esteistä ja nyt kun harjoiteltiin namikupille irtoamista, siellä oli peräkkäin viisi hyppyä! Olenpas säästynyt esteiden roudaamiselta hyvin!

Ensiksi tosiaan viittä hyppyä. Cloudy meni lujaa kun näki, että viimeisen esteen päähän meni namikuppi. Tosiaan, kun se namin näkee, sillä ei ole väliä montako estettä siinä välissä on, se tekee kaikki superilla motivaatiolla. Tämän jälkeen A-estettä. kontaktin harjoittelua namikupilla. Pysyi kontaktilla loistavasti, vaikka juoksin itse eteenpäin tai vastaavasti jäin taaksepäin. Niin ja jos ei joku vielä tiennyt, A on Cloudyn lempieste, koska siellä saa namia ja se ei näytä liikaa keinulta.


Se oli viime syksy ja korvapuoli!
Tämän jälkeen tehtiin myös puomia ja saatiin siihen myös vauhtia! Nättien kontaktien kera. Tutustuttiin myös neljään keppiin kera ohjureiden, jotka olivat ensin tosi tyhmiä tuon mielestä, mutta muutamien toistojen jälkeen se pujotteli itse! Hihnassa oli tosiaan vielä, mutta kuitenkin haki välit itse ja pujotteli siinä itsekin, eikä vain ryntäillyt namikupille oikopäätä. Windyn kanssa treenattiin tokojuttuja, joista ei jäänyt mieleen mitään erikoista ja Dacu teki yhden luoksarin, ei tokoluoksari, vaan sellainen muuten vaan jippijaijee-juoksentelu.
In Tuesday, I got to school in one a´clock. I took the back of the back and left with the dogs to Killeri. We went practice to agility and obedience. During the travel we visit the veterinary clinic Tähti, the dogs were allowed to visit the weighing. 
The first was Cloudy, steelyard look the 16.9kg. In June Cloudy weight 18.2kg, now it is gone only from bad worse. Why this dog not eat? The struggle with weight is not funny! 
The second was Dacu, which was gone to better direction! 30kg-28.9kg, over kilo! Now, you don´t believe, if I say, that Windy done same! 

9,5kg - 8.4kg. This is believe. Windy is had to slim down over three years and now its first time, when it lose weight! And over kilo in the its small body! This is the best news for a long time, I dance almost  to Killeri form up!

Cloudy start the agility in begin. It was mistake visit the practice with Cloudy in summer, when was hot. Agility is not those dog favorite-species and its motivation has not been praised ever. On Tuesday, it was then we first start a new beginning. I do always have an insane cultural hall at the latest! The last time when we went to train a freestyle, there was a 2.field completely empty obstacles and now, as practiced in the separation, there was a jump of five in a row! Yes, I am spared the barriers to the transfer of very well!

The first Cloudy went a five jump, I put to wage in the end. It was wise, because Cloudy went so quick! Any lath not come down, good! After jump, we hone to contact, first on the A and after there in the boom. Cloudy conducted the both barrier in the good rate. Cloudy access to sticks with guide, we practiced for four stick. Cloudy went the sticks very good with guide, when we were take a few playback. With Windy we practiced to obedience and Dacu did a vague recall.

Keskiviikkona käytiin vielä Aholaidassa treenaamassa tokoa Saijan sekä Tapanin kanssa, sunnuntaina olisi sitten koe. Windyn osalta pidetään peukkuja viimeisen ykkösen suhteen, Cloudyn tulo on vielä kysymysmerkillä, mutta toivotaan parasta!

Wednesday we were to Aholaita rehearsing obedience with Saija and Tapani, on Sunday, would then at least the Windy respect to the last number one, Cloudy feel a little bit of a question mark, but let's hope for the best!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti