maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tän vuoden tarkoitus on olla kakkonen

Ei otsikkoa voi tietenkään kiveen hakata, koska näin vasta kahden näyttelyn perusteella, joista toinen on tosiaan eilinen Tuurin koitos.

Lähdettiin ajamaan kohti Tuuria aamuvarhain, että se siitä rennosta viikonlopusta sitten. Näyttelypaikalla ehdittiin olla sellaiset 1½h ennen kehän alkua. Kuvailin sitten lähinnä kasikehää (jossa tosiaan meidänkin kehän oli tarkoitus olla myöhemmin päivällä) ja siellä olevia sammareita. Enpä jaksanut hilata persusta minnekään kuvaamaan mielenkiintoisempia rotuja. Cloudy oli kyllä tosi kivassa vireessä eilen, harjoittelin sen kanssa muutaman kerran ennen kehään menoa, koska tosiaan esitin sen pitkästä aikaa itse.

Irina Polentaeva oli tuomarina. Cloudy liikkui pitkästä aikaa mukavasti (!) mikä on siltä erittäin harvinaista. Ei tarvinnut laahata sitä perässä tai muutenkaan, liikkui itse lennokain askelin ja itse toki tsemppasin, tiedä sitten olisiko ollut tarpeen. Oli jo yllätys, että sieltä heilahti punainen lappu ilmaan, eli ERI.
Cloudyn sisko Oona (Blueberry Kiss Bayonne) kisasi samassa luokassa. Oona on kaksi - ellei jopa kolmekin kertaa Cloudyn kokoinen turkin suhteen ja niinhän siinä kävi, että Oona voitti saaden SA:n ja Cloudy toisena ilman SA:ta. Ei kyllä harmittanut ollenkaan, osasin jo arvata tuomaria seuranneena, ettei SA:ta  heilu. EH:tkaan eivät olleet tällä harvinaisia sammareiden puolella, joten tyytyväinen olin. Kyllä tuostakin vielä valio leivotaan, vielä joskus!

AVO ERI AVK2
Polentaevahan on suomlainen tuomari ja puhuikin osittain Suomea, mutta myös jotain toista kieltä. Minulta ei sitten kannata tiedustella, oliko se Englantia vai Venäjää. Arvostelu oli kirjoitettu sen verran sotkuisesti, etten siitä selvää saanut. Tuomarin sanoista tuli kuitenkin ilmi, että turkki oli se juttu, josta se SA lähti. Arvasin, arvasin. Saatiin kuitenkin (tottuneeseen tapaan) rasti "Rodunomainen lähestyessä" - ruutuun.

Esitin vielä Oonan paras-narttu kehässä, koska Cloudyn emäkin (Feuerblick Paris "Piiku") pääsi paras-narttu-kehään. Oli se kyllä ihan erilainen koira hihnan päässä kuin tuo yksi, mutta tuloksena Oonan kanssa PN1 ja SERT. Mirva esitti sitten Oonan itse roppikehässä VSP:ksi.

TÄÄLLÄ (pääosin) minun ottamiani kuvia. Pari viimeistä kuvaa eurasier-kansiosta äipän ottamia, mutta näytillä siksi, kun ihmiset tahtoi kaikki paikalla olleet eukut nähdä kuvienkin kautta. Kattelen, jos saisin myöhemmin laitettua kuviin tai kuvien kommentteihin koirien nimet, kun niitä joku rotuyhdistyksen foorumilla toivoi.

Olin tänään Cloudyn kanssa treenaamassa JAT:in hallilla ennen junnualkeiden treenejä. Tuli kyllä selväksi, että tästä eteenpäin suunnittelen meidän omatoimjset treenit etukäteen. Mitä tehdään ja miten. Nytkin säädin vaan kaikennäköistä esillä olevilla esteillä ja olennaisten asioiden treenaaminen (keinun vauhti, keppikulman hakeminen jne.) jäi sitten taka-alalle.
Huomenna olisi jälleen ohjatut, mutta päätin, että tehdään siellä rataa vaan pätkissä, koska kesäkeleillä tuon motivaatio on niin jäissä, etten viitsi alkaa vaatia siltä jotain, johon se ei oikeasti kykene hyvällä vireellä.

Ransunkin kanssa treenattiin tänään! Ehdin tehdä Ransulle 13 esteen radan valmiiksi ja harjoitellakin sitä. Siellä oli hyppyjä, putkia, puomi ja rengas. Ransu oli tapansa mukaan sähköjänis ja itselläni oli täysi työ pysyä sen matkassa ja ehtiä ohjaamaan. Mutta ensimmäistä kertaa tuli Ransun kanssa tänään sellainen fiilis, että osaan sitä ohjata! Ei se edelleenkään ole yhtä varma tunne mitä Windyn kanssa tuo laji on, mutta ei Ransu ole nykyään enää sellainen "en osaa ohjata, olen myöhässä, se on niin erilainen kuin Windy". Nyt osasin sitä lukea ja olla ajoissa sekä ohjata sillä tavalla, kuin sitä kuuluu ohjata! Oli kyllä mahtavat treenit.
Tehtiin vielä lopuksi keinua, joskin en antanut sen pamahtaa, kun ei olla sitä paljoa tehty. Ei keinussa ollut mitään ongelmaa, Ransy ei pelästynyt sen laskeutumista ollenkaan ja kontaktit oli hienot. Odotan kyllä taas seuraavia treenejä!

Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja suunnittelin Windyn "uudesta" koreografiasta kutakuinkin ensimmäiset 45min! Tai noh, en tiedä milloin otetaan se käyttöön. En ollut suunnitellut sitä alokasluokkaan, joten saattaa olla, että menee pitkä aika ennen kuin tarvitaan sitä käytännössä. Mutta olen aina tahtonut tehdä sille ohjelman tuohon musiikkiin, joten me tehdään se nyt, täysin turhaan vaikka sitten!

2 kommenttia:

  1. Tuolla on näköjään kuvia Axustakin, saako noita käyttää & ottaa talteen? :D Haluutko copy-merkintöjä?

    VastaaPoista
  2. Joo saa käyttää ihan vapaasti, copyja ei tarvi laittaa. :D

    VastaaPoista