torstai 27. kesäkuuta 2013

Pysytään pinnalla

Ihan kirjaimellisesti siis. Ollaan treenattu kokeen jälkeen pienissä määrin, sen sijan ollaan käyty lähes päivittäin uimassa ja lenkkeilty paljon. Tänään tosin päivällä oli sen verran hellettä, että vietiin koirat autokyydillä polskuttelemaan. Windy oli uintiretken tähti! Cloudy ei hakenut keppiä kuin kerran tai pari, se liehui ties missä ja loikkasi toisinaan yhtäkkiä jostain pusikosta Dacun niskaan ja hävisi aina yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Paimenet sen sijan pysyi kartalla koko ajan.

Tosin otin kaiken irti siitä, kun Cloudy ei ollut säätämässä vieressä. Halusin kokeilla molempien kanssa vihdoin niitä kepin noutoja niin, että nouto on oikeasti sellainen kunnollinen, että se keppi tuodaan minulle. Dacu on ottanut Cloudysta mallia ja tuuppaa pudottamaan sen heti, kun jalat osuu pohjaan. Ja Windy ne on sieltä tähän mennessä hakenut, kun asetetta isommat elukat jättää sen tuomisen puolitiehen.

Windy oli ensimmäinen koekaniini. Se oli kyllä uintireissun tähti, kuten aiemmin mainitsin. Se haki kepit nätisti kauempaakin ja toikin loppujen lopuksi kepin minulle asti moneen otteeseen! Muutamalla ensimmäisellä kerralla se pudotti kepin maahan ja otti sen kyllä uudelleen kun käskin, mutta loppuun saatiin muutama täysin onnistunut suoritus.
Dacun kanssa tuomisharjoitukset sai sitten vähän karvaan lopun, Windy innostui siihen malliin Cloudyn poissaolosta, että haki Dacunkin kepit! Oli kyllä päheen näköstä, Windy jonka yli Dacu yleensä jyräisi näyttää melkoisen pöllähtäneeltä, kun lähtee hakemaan keppiä ja toinen pienempi vetää siitä ohi kuin durasel-kani!


Maanantaina iltalenkin yhteydessä keksin sitten heittäytyä uimaan sinne koirien sekaan ja eikös tuo ihana pystykorvani sitten mene kierimään vaatekasani päälle. </3 Ei siinä muuten mitään, ellei se olisi ollut märkä, hiekassa, paskassa ja ties missä. Hienosti ne kuitenkin ui allekirjoittaneen perässä, joka ikinen!

Olin maanantaina JAT:illa kouluttamassa junnuja ja otin kaikki koirat hallille mukaan, treenasin jokaisen kanssa ennen treenejä. Tokoa kaikkien kanssa, Dacun kanssa tein pienissä määrin, Windyn kanssa sitten vähän enemmän ja kumpikin oli päteviä! Hallin mittari näytti +27 astetta, joten Cloudyn kanssa meni sitten perseelleen. Yritin niin taktikoida sen kanssa. Treenasin sen kanssa viimeisenä, ajatuksena ottaa vain parin askeleen seuruuta sekä se liikkeestä maahanmeno. Seuruu oli laahausta ja pitää näin pitkästä aikaa todeta, että meidän liikkestä maahaneno kusee jälleen. Eikö tämä voinut tulla viikon päästä, silloin kun SM-karkelot olisivat jo ohi?
Kokeessa Cloudyn nollauksen kys. liikkeen kohdalla laitoin pörriäisten piikkiin, mutta se ei ottanut sujuakseen maanataina hallilla eikä myöskään tiistain treeneissä. Nyt olen jokaisen ruoan kohdalla tehnyt tämän liikkeen ja ruoka heti kun menee maahan. Vielä ei ole sellaista tilannetta tullut vastaan, jossa se olisi mennyt maahan  heti ensimmäisestä kerrasta. Alkaa tulla epätoivo...

Tietenkin tahtoisin lähteä sinne sellaisella asenteella, että tehdään parhamme ja se rittää. Olisi kuitenkin ollut ihanaa lähteä sinne sellaisella fiiliksellä, ettei meillä enää ole vakiliikettä, joka meillä menisi nollille. En ole viimeisimmissä kokeissa odottanut erityisesti miltään liikkeeltä mitään kehnoa, niin kuin esimerkiksi ensimmäisissä kokeissa olin hypyn suhteen täysin varma, ettei se sitä hyppää. Meillä oli kuitenkin tässä reilu kuukausi sellaista aikaa, että jokainen liike sujui tai ainakin pysyin olettamaan sen sujuvan. Miksei se olisi voinut jatkua vielä viikon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti