lauantai 18. toukokuuta 2013

Harmituksen puolikas, puolikkaan harmitus!

- Tokaisi Riitta-Liisa aikas hyvin eilisen kokeen jälkeen.

Paljon on ehtinyt tapahtua sitten viime päivityksen, mutta aloitetaan viimeisimmästä, Cloudyn kolmannesta virallisesta kokeesta.

Kyseessä oli tosiaan Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen järjestämä koe, joskin noutajia oli paikalla yllättävän vähän, vaikka kyseessä oli yhdistyksen mestaruuskoe. Olisikohan ollut peräti kolme vaiko neljä noutajaa koko kokeessa. Alokasluokka alkoi viideltä ja oltiin paikalla siinä puoli viiden paikkeilla. Hyvin ehti valmistautua kokeeseen, vaikka koe aloitettiinkin hieman etuajassa. Alokasluokkaan oli ilmoitettu 12 koiraa, joista yksi oli poissa. Lähtöjärjestykessä me olimme (jälleen) viidensinä. Lähdin tosin kokeeseen sillä fiiliksellä, että haetaan onnistunut paikkis (ja luoksepäästävyys) ja annoin luvan muiden liikkeiden mennä perseelleen, koska keli ei ollut turkkiCloudylle suotuisa sitten ollenkaan. Cloudy olikin ennen koetta kylmä pyyhe päällä ja kylmäkallet kainaloissa.

Pisteet menikin sitten seuraavasti.

Luoksepäästävyys 10
- Varmaa Cloudya jälleen.

Paikalla makaaminen 8½
- Jälleen meinasi käydä se mitä pelkäsin, tuplakäsky. Älysin kuitenkin viime hetkessä ennen tuplakäskyn antamista venyttää "maahan" käskyä niin pitkäksi kuin suinkin, ja sehän meni. Alkuun Cloudy pysyi paikallaan kivasti, sen jälkeen alkoi vilkuilu ja asennon korjaaminen turhan tiheästi. Pysyi kuitenkin siitä huolimatta, että yhden koiran päässä ollut flätti nousi. Jouduin antamaan perusasentoon vielä tuplakäskyn, joten odotin paikkiksesta enintään seiskaa.

Seuraaminen kytkettynä 7½
- Perusasennot, missä te olette? Kadoksissa olivat, tekiköhän tuo peräti yhtään peruasentoa tämän seuruun aikana, ehkä jopa yhden. Ei todellakaan parhainta seuruuta, mitä Cloudylta irtoaa, mutta menihän se. Hieman tuuppasi jätättämään, etenkin käännöksissä.

Seuraaminen taluttimetta 7½
- Jälleen samat asiat kuin kytkettynä seuraamisessakin, mutta perusasentoja siellä oli enemmän. Suorituksen loppuvaiheissa Cloudy jäi kuitenkin katsomaan jotain kehän ulkopuolella olevaa, josta syystä annoin sille toisenkin seuruukäskyn, josta meni sitten pisteitä.

Liikkeestä maahanmeno 8
- Jes, se meni maahan! Oli kuulemma hieman hidas ja taisin antaa koiralle kehonapuja, mutta pääasia, että tuo liike on alkanut sujumaan. Sitä ollaan kyllä sen verran tahkottukin, että sietää sujuakin.

Luoksetulo 6
- Se oli hiiidas! Kaiken kukkuraksi Cloudy meinasi alkaa haistelemaan maata (taisi ehtiä itse asiassa jo aloittaa sen) josta seurasi toinen luoksetulokäsky. Se toimi, mutta perusasento oli vino. Osasin kyllä odottaa, että viimeistään luoksetulo kusasee tuollaisella kelillä.

Liikkeestä seisominen 8
- EpäCloudymaista, otti muutaman askeleen käskyn saatuaan! Yleensä tämä on se meidän bravuuriliike, mutta tulihan sieltä kumminkin kasi. Seuruussa ja perusasennossa ei ollut moittimisen varaa.

Estehyppy 9½
- Wau, Wau ja Wau!! Kun lähestyttiin hyppyä, niin Cloudy meinasi jo oma-aloitteisesti hypätä sen, viime hetkellä ehdin saada koiran takaisin sivulle. Käskyn saatuaan tuo lähti heti vaikka sillä ei ollut katsekontaktia koko hyppyyn. Pysäytyskin oli niin nappisuoritus, että teki mieli syöksyä halaamaan sitä. Upeaa tuollaiset pisteet sen jälkeen, kun ollaan edellisissä kokeissa nollattu koko hyppy!

Kokonaisvaikutus 9
- Tuomari antoi mukavasti kommenttia tässä kohtaa. Koira kuulemma kyllä osaa (mitä voin kompata täysin) mutta allekirjoittaneelle vielä varmutta lisää. Turhaa varmistelua ja koiran hidastamista omalta osalta, mikä on kyllä ihan totta.

Olin pyörtyä, kuin näin tulostaululta meidän tuloksen, 159.5p ALO2! Hittolainen, puoli pistettä niin olisi tullut ykkönen! Mutta ei voi olla muuta kuin aivan tavattoman ylpeä tuosta, mentiin hakemaan nollille mennyttä koetta kera onnistuneen paikkiksen, niin kakara hakee melkein ykkösen!Nyt ei riitä voimat kirjustamaan enempää, viikonloppuna luvassa vielä kirjustelua muista kuulumisista.

3 kommenttia:

  1. Moi! Tiedätkö kuka tuolla kisoissa kuvaili yleisesti kaikkia koiria? Olisi mukavaa saada itsestäkin kuvia.

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi kun jäi pienestä kiinni... Mutta kyllä se ykkönen sieltä tulee ihan varmasti!:)

    VastaaPoista
  3. Joo, harmillisen pienestä jäi kiinni, mutta toivottavasti se ykkönen sieltä joskus meillekin tulisi. Varpu// Tiina H. ainakin kuvasi siellä ja yksi treenikaveri kanssa räpsi kuvia melko ahkerasti. https://picasaweb.google.com/tiina.hrj/Tokokoe1752013 <- Tiinan ottamia kuvia.

    VastaaPoista