keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Hengissä ollaan

Vaikkakin vaan kolmen koiran voimin.

Näin viikon jälkeen olen itse vasta alkanut sisäistää sitä asiaa, että ruokia ei laiteta enää neljälle, ei tarvitse erikseen suunnitella vanhukselle sopivia lenkkejä, eikä nurkassa nököttävälle häkillekään ole enää käyttöä. Ei siellä ennen kukaan muu ole oikein saanutkaan olla, Digi hääti kaikki pois saman tien.

Viime aikoina treenailu on jäänyt vähemmälle, treeneissä ollaan kyllä käyty, mutta kotona tekeminen jäänyt melko mitättömäksi. Minkä kyllä huomaa leluja viskelevästä Cloudysta ja puusilppua tekevästä Dacusta. Cloudyn kanssa käytiin kuitenkin sunnuntaina ensimmäiset ryhmätreenit. Rata ei itsessään ollut vaikea, mutta rataa harjoitellessa omana virtuaalikoirana toimi koko ajan Windy. Itse radalla olin sitten vähän hukassa, vaikka noh...menihän se. Jatkuvat valssit, tsemppaamiset ja esteille saattamiset olivat jälleen uutena juttuna Windyn jälkeen, jolle ei tarvinnut tehdä noista mitään. Jos jokin meni hyvin niin kontaktit, joille sitten palkkasinkin. Toivottavasti ehditään käydä itsenäisesti treenaamassa ennen seuraavia treenejä, tästä muuten tule yhtään mitään ellen opi ohjaamaan sitä niin kuin se vaatii. 


Korpilahden ryhmiksessä korkattiin avoin luokka, josta tuloksena AVO ERI AVK2. Putkonen tykkäsi Cloudysta paljon ja sanoi, että olisi ilman muuta antanut SA:n, jos tuo ei olisi ollut niin laiha. Niinpä niin, taas painitaan tämän "koira ei syö" - nimisen ongelman kanssa. Tosin ERI oli itsessään jo hyvä tulos, sillä tuo on jälleen kalju ja Putkonen sanoikin, ettei viitsinyt ERI:ä huonompaa antaa, kun tuossa ei oikein muuta huonoa ollutkaan. Liikkuikin melko kivasti. Mennään näillä näkymin yrittämään valioitumista heinäkuun puolessavälissä Ouluun, vasta.

Törmättiin Korpilahdella kuitenkin Koirafanituksen paparazziin, joka otti kuvia Cloudysta ja Morista, kuulemma tulevien rotuesittelyjen varalle. Meikäläisen kaljulaiha koira antaakin rodusta oikein kivan kuvan..

Dacun kanssa käytiin taas viime perjantaina punnituksessa ja tuloksena 31.4kg, eli puoli kiloa taas lähtenyt siitä, kun viimeksi punnittiin. Tosin tuohon vaikuttaa varmasti karvojen ajelu, mutta eihän ne sentään puoli kiloa painaneet, joten jotain on lähtenyt. Windyn pesin lauantai-iltana, mutta se on jälleen likainen. Näinä aikoina tekee mieli vetää siltäkin turkki alas, muttei sitä loppupeleissä raaski tehdä, turkkia on niin vähän muutenkin että pysykööt.

Lähetin myös tiedostelua koepaikasta Jyväskylän kokeeseen 17.5 ja laitoin alustavan ilmoittautumisenkin. Ajoissa olin kyllä liikkeellä, mutta saa nähdä, irtoaako paikkaa kuitenkaan. Sen saan tietää vasta 1.5. Cloudyn kanssa oltaisiin tosiaan menossa, sen kanssa kokeet menee etusijalle nyt kun on SM-kisat tulossa. Tosin kun ollaan Windyn kansssa taas tokon suhteen aktivoiduttu, niin on tullut huomattua, miten pätevä se onkaan. Noutokin nyt siinä mallilla, että kelpaa hyvin sinne kokeeseen. Niin noh, jos nyt ensin siitä alokasluokasta selvittäisiin. Avoimenkin liikkeet kyllä aika tavalla kasassa jo. Seuruukin sujuu kotona hyvin, mutta eilenkin kentällä se oli aivan kaaoottista katsottavaa. Voi tietenkin laittaa sen piikkiin, ettei olla pitkään aikaan kentällä oltu ja oli suhteellisen paljon koiriakin jatkoryhmäläisiksi. Näh. Kolmas vuosi seuruun kanssa tappelua siis jatkuu, saa nähdä tuleeko sille päätöstä ikinä.


Tosiaan Tallinnakin kutsuu jo ylihuomenna, jonka otin koulustakin vapaaksi. Tämä ja viime viikko ollaan syötetty tuota koiraa kermäviileillä ja lauantaimakkaralla ja ehkä se on vähän saanut täytettä kylkiluidensa ympärille - tai sitten ei. Puhuttiinkin jo, että pitää mennä Viroon vielä uudelleenkin, kun tuolta ei mitään saada. Eukkuja on kaksi ja tuomarina ei olekaan Jussi Liimatainen, mutta ei mikään tuomari laihasta kaljusta tykkää, joten otetaan tämä vaan huvimatkana. On onneksi tuttuja mukana, joidenka tuloksia jännittää. Meidän auton kyytiin hyppää tosiaan Niina Lumen kanssa (Kennel Glosscoat`s) ja toisella autolla matkustaa äitini täti Tuula ja hänen kaksi lapukkaansa. Kamerakin lähtee mukaan, että kuvasaastetta varmasti tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti