tiistai 26. maaliskuuta 2013

Liikaa asiaa

Jälleen tätä, että viikon sisään ehtii tapahtua aivan liikaa, jotta siihen saisi fiksun otsikon laitetuksi.

Aloitetaan vanhimmasta. Digin on pääasiassa voinut hyvin, pitkille lenkeille en ole viitsinyt sitä mukaan ottaa, suuri hyytymisen vaara ja olen muutenkin ollut sen kanssa varovaisempi. Pystyy liikkumaan ongelmitta, hyppää edelleen sohvalle nukkumaan, pompottelee portaat ylös mallikkaasti ja muutenkin vielä elämäniloinen, sen suhteen huolta ei ole. Toivottavasti kelit alkaa pian lämmetä ja lumet sulaa, paljon helpompi sen olisi liikkua, jos ei tarvitsisi liukastella jatkuvasti. Ihmeen elämäniloinen se on, kasvain ei tosin ole kipeä, mutta se haju...se on kuvottavaa. Pyllyä ollaan tosin pesty, mutta vanhamuori on tehnyt aika selväksi, ettei tykkää, että sinne ronkitaan. Pelkän hajun takia ei kuitenkaan olla koiraa piikille viemässä, ei tulisi mieleenkään. Hyvin se jaksoi narskutella luutakin ulkona, niillä hampailla mitkä jäljellä on.
Tilasin muuten Kennelrehulta taasen 5kg lohta, 5kg nautajauhelihaa, 5kg naudan mahaa, 5kg hepan luita ja 800g merilevää, joka haisee aika järkyttävälle, mutta nuohan sitä syö. Sisäelimiä kun en ottanut, niin pitää käydä ramppaamassa Musti&Mirrissä ostamassa Maukas-pötköjä niiden osalta sekä Digille jauhettua luuta, ettei tule kalsiumin puutosta.

Lauantain koe sitten. Se meni totaalisesti penkin alle, syitä siihen on varmasti monia, kuten se, että Cloudy löysi hallin reunamilta (häkkien takaa) sinne pudonneen namin, uusi ympäristö yms. whatever. Cloudy otti häiriötä kehän reunamilla vinkuvista koirista eikä se kyllä muutenkaan ollut liikkeellä parhaimmalla mahdollisella draivilla, kaukana siitä. Arton ruusunmarjateevinkit kyllä auttoi siinä määrin, ettei itseäni juuri koetilanteessa jännittänyt yhtään.
Seuraavanlaiset pisteet kerättiin:

Luoksepäästävyys 10
- Varmaa Cloudya, pidin aika itsestäänselvänä, että tämä jos mikä on liike, josta kymppi tulee.

Paikalla makaaminen 7
- Jouduin antamaan tuplakäskyn, selvästi kun hallissa kaikui niin koira kattoi vähän kysyvästi, että keneltä käsky tuli. Lähti myös muiden mukana paikkamakuun aikana vinkumiseen, maan haisteluun, vilkuiluun ja kaikkeen mitä maatessa voikin tehdä. Olin varma että nousee, mutta pysyihän se.

Seuraaminen kytkettynä 6
- Huonointa seuruuta tuolta ikinä, jos tulevaa ei lasketa. "Diipadaapa, löytyyköhän täältä lisää ruokaa?" "Aijaa, pitääkö tässä seuratakin?"

Seuraaminen taluttimetta 0
- Edellämainittujen lisäksi se riivatun maan haistelu ja makupalojen etsiminen kahta kauheampana! Loppuun saatiin onneksi hyvä suoritus, ilman sitä olisinkin varmaan jättänyt kokeen kesken...

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
- Mahtavaa menoa, hyvää seuraamista, hieno pysähdys - mutta väärä liike. Jäi seisomaan.

Luoksetulo 7.5
- Lähti tulemaan hyvin, mutta loppua kohden hidasti eikä tullut ensimmäisestä käskystä sivulle. Itse kanssa vähän käännyin katsomaan missä koira tulee, josta myös rokotti.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8½
- Hienoa menoa oli, tosin Cloudy vähän valui käskyn jälkeen, mutta ainakin kuunteli.

Estehyppy 0
- Esteen haisteleminen oli kivempaa, ei siis hypännyt. Liikkeen jälkeen tuomari kehui, miten kuitenkin laitoin koiran hyppäämään esteen. :D

Kokonaisvaikutus 7
- Harjoitusta kuulemma lisää, mutta muuten tuomari kehui että ihan ilolla koira tekee. Me kyllä ei tosin omasta mielestä niin kovasti harjoitusta kaivata, mitä häiriötreeniä.

Yhteensä 89.5p eli ALO0.


Myöhemmin sitten kertomusta meidän aksakisoista - ja aksaurasta ylipäänsä...


1 kommentti: