perjantai 22. helmikuuta 2013

Klinikalla

Varasin keskiviikkona klinikalla ollessani vihdoinkin luustokuvaukset Windylle ja Cloudylle, sekä hampaanpoiston Digille. Omilta tytöiltä halusin kummaltakin lonkat, kyynärät ja polvet, mutta selänkin tahtoisin kuvata molemmilta vielä joskus, silmät toki myös. Mutta nyt näillä mentiin. Digille puolestaan sen P4 hampaan poisto, joka olikin aika suuri operaatio loppujen lopuksi. Tosiaan tuli vähän extempore nämäkin, kun keskiviikkona varasin ja eilen olikin jo klinikkakäynnin aika.

Mutsi tuli koirien kanssa klinikalle puoli yhdeltä, jolloin ensin laitettiin Digi unille. Anu-Mari (Oonan (=Cloudyn siskon omitaja) kuvasi nuo molemmat koirat. Vuorossa oli ensin Cloudy, joka nukahtikin melko nopeasti, mitä osasinkin jo odottaa. Itse en saanut avustaa röngtenissä, koska olen alle 18-vuotias (ja tulen olemaankin seuraavat kolme vuotta vielä). Hyvin Anu-Mari siellä kuitenkin pärjäsi, mitä nyt välillä kävin auttelemassa koiran siirtämisessä. Windyn nukahtaminen oli sitä samaa mitä ennenkin, tupla-annosta vaan kun ei uni tule millään ja kyllähän tuo nukkuikin huonosti, kun välillä räpäytteli silmiä ja kuvien jälkeen vaappui heti pystyssä.

Marjatta arvioi, että Cloudyn lonkat olisivat B/B, verrattiinkin niitä Oonan A/A lonkkiin, jossa näkyikin melko selkeä ero, että löysyyttä on. Ei kuitenkaan pahaa, ettei koiran elämää saati agilityn harrastamista haittaa mitenkään, ihan priimat lonkat sen puoleen ovat. Kyynärät oli sitten arvion mukaan 0/0 ja polvet kuulemma samaan kaartiin, eli 0/0. Kelpo tulokset mielestäni, toivottavasti eivät ainakaan pahemmaksi mene muuttumaan. Samalla otettiin TGA - näyte, ennen kuin tuolle nappulalle tulee kaksi ikävuotta täyteen. Ensi tiistaina jo, herranjumala! Harmiksi rippileiri osui juuri sille viikolle, mutta saakoot pitää yhteissynttärit Windyn kanssa, mitkä nekin ovat aivan kohta.

Windyllä sitten kuulemma polvet 0/0, kyynäristä Marjatta ei antanut arviota, koska toisessa näkyi jotain häikkää, mikä saattaisi vaikuttaa siihen negatiivisesti, toinen kyynärä oli puolestaan priima. Lonkat sitten B:n ja C:n välimaastoa, osasinkin jo odottaa, ettei A:ta tupsahda, kun Windyn suvussa on paljon tuota B:tä ja C:tä sekä molemmilla vanhemmilla on B-lonkat. Kunhan ei D:n puolelle mene, niin tyytyväinen olisin. Marjatan mukaan ei pitäisi mennä C:tä huonommiksi, tiedä sitten mitä Kennelliitto on asiasta mieltä.

Digin suuta operoitiinkin sitten yli 400€ edestä. Itsekin seurailin operaatiota jonkin aikaa ja ienlaajentuma näytti aika pahalta ja se oli ärsyttänyt suuta muualtakin. Siitä otettiin pala ja lähetettiin tutkittavaksi, että nyt saadaan sitten ensi kuun puolella tietää, onko kyse normaalista ienlaajentumasta vaiko jostain pahemmasta, kuten syövästä. Sinänsä jännä, jos kyseessä olisi ienlaajentuma, kun eiväthän ne ole bortsulle lainkaan tyypillisiä, pikemminkin boxereille yms. Katsoo nyt, että mitä sieltä tulee. Ainakaan Digin suu ei ole enää kipeä, useampi hammas taas poistettiin P4 lisäksi ja nyt saa viikon ajan vain pehmeää ruokaa. Eipä siinä ongelmaa ole, kun lihat muutenkin valmiiksi jo mössöä tavaraa, luiden syöminen ei varmaan enää ota onnistuakseen tuolla purukalustolla.

Digin paino oli 25kg, odotin itse asiassa paljon pahempaa, muttei tuokaan mikään kevyt ole. Cloudy oli sitten vastaavasti päättänyt taas laihtua kilolla, eli nyt paino on 18kg. Windyn kohdalla tuli järkytys vastaan, 9.5kg. Ajattelinkin jälleen uutta laihista, Appwlasin purkkiruokaa. Nyt se saa joko ½dl J&V kevyttä nappulaa illalla ja aamulla tai sitten 50g lihaa illalla ja aamulla. Nyt ajattelin, että josko sitä purkkiruokaa antaisi sitten yhden purkin per annos, eli yhteensä 140g päivässä. Se kuullostaa kyllä omaan korvaan jo liialta, kun ottaa Dacun 200g annoksen huomioon. Jos sitä purkkiruokaakin sitten vaan 50g? Tai 40g? Nyt saa kuitenkin viikon verran elää nappulalla, kun lähden riparille. Mutsi ei noita lihoja alkaisi punnitsemaan kuitenkaan, joten parempi mennä nappulalla siihen asti, että tulen kotiin. Pitääkin kirjoittaa kunnon ohjeet tuota ruokintaa koskien. Kävin eilen ostamassa taas kaksi kassillista luita, nautaa ja possua ja kyllähän niitä yhteensä onkin 5-6kg edestä. Pitää muistuttaa, että niitä antaa välillä vaikka iltanappuloiden sijasta. Saavat edes jotain tekemistä, ei kukaan niitä kuitenkaan treenaile kokonaiseen viikkoon, toisaalta hyvä niin, ettei koirien päät mene sekaisin ja oma pää hajoa, kun on menty sähläämään jotain.

SM-treenitkin siiryivät ke-illoille, eli tästä lähtien mekin päästään treeneihin!

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi vähältä mitä Windy syö, jos n. 150g tai alle, kun Jesse syö n. 200-300g riippuen paljon liikkuu ja Jesse on nyt n. 7,5kg ja ihanne paino ois siinä vähän yli 8kg paikkeilla, mutta se ei liho sit millään vaikka söi mielestäni todella paljon.

    VastaaPoista
  2. Sait uuden lukijan! Tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa :) Oma blogi: http://treenailujarakkineenkanssa.blogspot.fi/

    VastaaPoista