maanantai 17. joulukuuta 2012

Möllitokon riemua

Eilen oli mitä todennököisimmin meidän viimeinen treenejä kummoisempi tapahtuma, kun lähdettiin kylmästä säästä huolimatta Vesankaan möllitokoilemaan.

Olin jo ennakkoilmoittanut nuo koirat, lähinnä säästääkseni euron koiraa kohden. Windy mölliluokkaan ja Cloudy alokasluokkaan, mölliluokan ero alokkaaseen on 1min paikkamakuu, vain yksi seuraaminen (sai suorittaa joko hihnassa tai ilman) sekä käsittääkseni hieman löysempi pisteytys, että saatiin varmaan turhan paljonkin anteeksi. Windy oli heti sitä mieltä, että siellä on liian kylmä ja kyllähän koirastakin näki että sitä paleli eikä se halunnut tehdä oikein mitään, seuraaminenkin oli lumessa hyppimistä, ainoastaan luoksariin olen tyytyväinen siinä mielessä, että se sujui normaaliin tapaan. Arvasin tosin että luoksarissa se vähän piristyisi, onhan se aina ollut tuolle "se kiva juttu".

Seuraavasti saatiin sitten pisteitä:

Luoksepäästävyys 10

Ei mitään ihmeellistä, pysyi paikoillaan eikä yrittänyt lähteä minnekään saati liikkua yhtään.

Paikallamakuu 8

Otin sille autosta vanhan maton paikkamakuuseen, ensin ajattelin että kyllä se minuutin tarkenee, mutten viitsinyt koiraa sen enempää palelluttaa. Pysyihän se ja katsekontaktikin oli hyvä, mistä olen tyytyväinen. Ryhmässä se yleensä kuikuilee muita, mutta nyt sujui. Laski kuitenkin kasiksi, kun ei noussutkaan sivulle edes kolmannella käskyllä, matto taisi olla turhankin kiva?

Seuraaminen (hihnassa) 7

Se ei ollut seuraamista nähnytkään. Koira käveli vaan perässä pää painuksissa ja itse sain olla joka toinen metri kehumassa että suostuisi liikkumaan, perässä en ala sitä vetämään. Antoi kuitenkin seiskan...mistäköhän hyvästä?

Liikkeestä maahanmeno 9

Tätä en edes muista, rokotti varmaan huonosta seuruusta tai siitä ettei istunut sivulle heti ekalla käskyllä, en muista.

Luoksetulo 9

Olosuhteisiin nähden hyvä luoksari, miinusta siitä että hidasti lopussa jonkin verran.

Liikkeestä seisominen 0

Oli hieno ja nopea, harmi vaan, että väärä liike, meni istumaan. En ole tuolle edes liikkeestä istumista vielä opettanut, täysin itseopittua moinen.

Estehyppy 5

Teki saman kuin edellisessä möllitokossa - ja kokeessa. Lähti menemään hyppyä kohden hyvin, mutta pysähtyi kohdalla kuin seinään haistelemaan hyppyä. Kokeilin ottaa liikkeen alusta, mutta sama vaan toistui, joten kun tuo haisteli niin annoin uuden käskyn, johan hyppäsi.


Kokonaisvaikutus 10

Miksi tälläisen tekemisen ja huonojen liikkeiden vuoksi kymppi? Tuomari oli heti sitä mieltä, että ehdottomasti kymppi, koska koira teki niin hyvin siihen nähden, että sitä paleli ja suoraan sanoen vitutti.

Sieltä napsahti sitten 2.tulos 154 pisteellä ja sijoitus 2/3. Saatiin palkinnoksi ruusuke ja muuta pientä kivaa.

Cloudyn kanssa sitten seuraavasti:

Luoksepäästävyys 10

Tämän jos minkä toivoin Cloudyllakin olevan selvää kuin pläkki ja niinhän se olikin. Jees, tämä on se liike joka on aina ollut mulle se itsestäänselvä juttu jonka mun jokainen koira osaa ja tulee osaamaan, vaikka miten muuten pullakoirana eläisikin.

Paikallamakuu 0

Ääh, sujui niin hyvin siihen asti kunnes kohtalo puuttui peliin ja tuuli viskaisi kehänauhan tuon päälle, jota se säikähti ja pomppasi pystyyn. Sikäli harmi, että muuten olisi ollut hyvät mahikset kymppiin, kun liikkeessä on isot kertoimet muutenkin.

Seuraaminen hihnassa 10

Hihnalla seuraamista ei olla sen erityisemmin harjoiteltu ikinä mutta tuo ei siitä mitään välittänyt. Tyylipuhdas suoritus ellen sanoisi, kontakti pysyi vaikka täyskäännös olisi voinut olla vähän tiiviimpi. Itse vammasin käännöksessä vasemmalle, niin kuin aina.

Seuraaminen vapaana 10

Tämäkin kuin vettä vaan. Samoilla fiiliksillä meni kuin hihnassakin seuraaminen.

Liikkeestä maahanmeno 9

Hieman hidas, mutta muuten oikein hieno. Ennakoi sivulletuloa hieman, joten käsky ja koiran istuminen tulivat aikalailla käsi kädessä.

Luoksetulo 8

Aivopieruiltiin molemmat. Alussa koira meinasi lähteä seuraamaan kun jätin sen ja lopussa käännyin katsomaan, tuleeko koira vai ei, jonka (kehonliikkeen vuoksi) olisi voinut tulkita kaksoiskäskyksi. Itse luoksari kuitenkin nätti.

Liikkeestä seisominen 9

Hieman hidas ja taas ennakointia, mutta muuten priima.

Estehyppy 10

Wau, liike jonka pilallemenosta olin täysin varma. Harjoiteltiin viimeksi joskus syyskuussa hyppyä, joten en odottanut sen hyppäävän, mutta tuohan pinkaisi hyppyyn samantien ja suoraan esteen taakse seisomaan! Ei helkkari miten se on pätevä!

Kokonaisvaikutus 10

Hienosti koira teki ja näin poispäin, joten kymppi.

Sieltä tuli sitten 1.tulos 160 pisteellä ja sijoitus 5/5, oli muuten yllättävän kovatasoista porukkaa! Ilman paikkiksen tapaturmaa oltaisiin voitu sijoittua ekoiksikin, mutta mitäs pienistä, mulle 1.tulos on jo lottovoitto. Tuomari tenttasi, että miksei olla menty kokeeseen, pakkohan meidän on alkuvuodesta mennä, kerran se on jonkun tokoihmisen mielestä pätevä eläin. Lähdin aika nopeasti palkintojenjaon jälkeen, koska äiti odotti autossa, mutta siellä alkoikin ihmiset huutelemaan takaisinpäin. Ajattelin, että mulla oli jotain pudonnut, mutta mitä vielä, meidät palkittiin "paras yhteistyö"-palkinnolla! Ei kai tuosta voi muutakaan päätellä, kun koira kirjaimellisesti hymyilee kun se jotain tekee.

Digi on jo pienemmillä (1-3km) lenkeillä alkanut olemaan mukana ja pyrin pitämään sitä vapaana, kun se kokee sen mielekkäämpänä. Enää ei voida lenkeillä juoksennella sen ollessa mukana, joten täytyy ajoittaa lenkit niin, että päästäisiin mahd. usein myös juoksemaan ja tarpomaan lumihangessa. Joululomalla täytyy tehdä extrapitkiä ja kuntoa kohottavia himolenkkejä, täytyy vaan olla silmä tarkkana, ettei porukoiden syöttämät jouluherkut maistu Daculle turhan hyvin...
2 kommenttia:

  1. Vaihda tekstitaustaksi joku muu kuin musta (esim tumma harmaa) ja vaihda valkoinen tekstiväri johonkin toiseen, niin on helpompaa lukea :)

    VastaaPoista
  2. Juu, mulla onkin ollut suunnitteilla vaihtaa blogin värejä, koska itselläni(kin) alkaa käydä tuo musta pohja silmiin, etenkin jos täytyy kauemmin lukea. Pitänee joululomalla ottaa työn alle sekin homma. Tuo vihreä tekstiväri on kanssa aina jaksanut inhottaa. : D

    VastaaPoista